• دوشنبه / ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۳:۱۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401122215756
  • خبرنگار : 71654

بررسی احتمال وجود نقص در فرآیند تولید فضاپیماهای روسیه

بررسی احتمال وجود نقص در فرآیند تولید فضاپیماهای روسیه

دو فضاپیمای روسی به تازگی طی دو ماه دچار نشتی مایع خنک‌کننده شدند و اکنون روسیه در حال بررسی این احتمال است که نقص ناشی از مراحل ساخت باشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، در روز ۱۴ دسامبر سال ۲۰۲۲، یک فضاپیمای حامل خدمه سایوز که به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل شده بود، تمام مایع خنک‌کننده خود را در فضا از دست داد؛ اتفاقی که مقامات روسی آن را به برخورد احتمالی یک ریز شهاب‌سنگ نسبت دادند.

سپس، در تاریخ ۱۱ فوریه، یک فضاپیمای باری رباتیک به نام «پروگرس» در ایستگاه فضایی بین‌المللی دچار نشتی شد. روسکاسموس این موضوع را به یک برخورد خارجی نسبت داد که احتمالا مشکلی است که در جریان پرتاب فضاپیمای باری در ماه اکتبر ۲۰۲۲ رخ داده است.

به گفته جوئل مونتالبانو (Joel Montalbano)، مدیر برنامه ایستگاه فضایی بین‌المللی ناسا؛ در واقع، حوادث پشت سر هم، آژانس فضایی روسیه موسوم به روسکاسموس را بر آن داشته است تا نگاهی دقیق‌تر به فرآیندهای ساخت فضاپیمای کشور خود بیندازد.

مونتالبانو شنبه شب در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی که در مورد بازگشت موفقیت‌آمیز فضانوردان ماموریت کرو-۵ اسپیس‌ایکس به زمین بود، گفت: علاوه بر ریز شهاب‌سنگ‌های فضایی، تیم تحقیقات و روسکاسموس در حال بررسی فرآیند تولید فضاپیما هستند.

بررسی احتمال وجود نقص در فرآیند تولید فضاپیماهای روسیه

روسکاسموس سایوز نشت‌کننده معروف به MS-22 را برای حمل سه خدمه خود یعنی فرانک روبیو (Frank Rubio) ناسا، سرگئی پروکوپیف (Sergey Prokopyev) و دیمیتری پتلین (Dmitri Petelin) به جز در موارد تخلیه اضطراری ایستگاه فضایی بین‌المللی، نامناسب دانست. بنابراین، ماه گذشته، روسیه یک سایوز جایگزین با نام MS-23 را به این آزمایشگاه مداری پرتاب کرد.

مونتالبانو گفت که ناسا به سایوز جدید اطمینان دارد.

سایوز MS-22 روبیو، پروکوپیف و پتلین را در ماه سپتامبر ۲۰۲۲ به ایستگاه فضایی بین‌المللی منتقل کرد. این سه نفر قرار بود زودتر به زمین بازگردند، اما بروز این حادثه باعث شد که بازگشت آنها به تعویق بیفتد.

آژانس فضایی روسکاسموس روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که بازگشت آنها در حال حاضر برای ماه سپتامبر سال ۲۰۲۳ بوسیله سایوز MS-23 برنامه‌ریزی شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha