• پنجشنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۳:۵۵
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 1402021408673
  • منبع : وزارت علوم و تحقیقات

معاون آموزشی وزیر علوم خبر داد

حذف حداقل ۲۰ درصد رشته‌های تحصیلی بدون متقاضی در سال ۱۴۰۲

حذف حداقل ۲۰ درصد رشته‌های تحصیلی بدون متقاضی در سال ۱۴۰۲

معاون آموزشی وزیر علوم گفت: حداقل ۲۰ درصد از رشته‌هایی که متقاضی نداشته و استان‌ها و مناطق کشور به آنها نیاز ندارند و یا اشتغال برای آنها وجود ندارد، از اعلام پذیرش در سال ۱۴۰۲ حذف می‌شوند.

به گزارش ایسنا، قاسم عموعابدینی در سفر به کرمان به مناسبت هفته بزرگداشت سرآمدان آموزشی، به اجرای طرح آمایش آموزش عالی اشاره کرد و گفت: مصوبات شورای گسترش آموزش عالی و شورای عالی برنامه‌ریزی به صورت گسترده در سال ۱۴۰۲ اجرایی و حداقل ۲۰ درصد از رشته‌هایی که متقاضی نداشته و استان‌ها و مناطق کشور به آنها نیاز ندارند و یا اشتغال برای آنها وجود ندارد، از برنامه پذیرش در سال ۱۴۰۲ حذف می‌شوند.

عمو عابدینی در خصوص اصلاح محتوای رشته‌های تحصیلی که مورد نیاز صنعت و جامعه بوده و متقاضی دارد، به مصوبه شورای عالی برنامه‌ریزی آموزشی اشاره کرد و افزود: کد رشته‌ها در مقاطع کارشناسی به صورت حرفه‌ای برگزار خواهد شد که در آن حداکثر ۴۰ واحد درسی دوره کارشناسی که حداکثر ۱۵ واحد آن کارورزی و کارآموزی و ۲۵ واحد درسی آن مطابق نیاز متقاضی صنعت و جامعه است و با عقد قرارداد بورسیه اجرایی می‌شود.

وی تصریح کرد: بدین ترتیب فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها دارای توانمندی شغلی و مهارتی بوده و جذب بازار کار خواهند شد، نبود متقاضی رشته و یا عدم تکمیل رشته تحصیلی توسط دانشجویان موجب حذف رشته و یا مسکوت ماندن آن برای پذیرش دانشجو در سال ۱۴۰۲ و بعد از آن خواهد شد.

معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در ضمن به دانشگاه‌ها اجازه داده می‌شود نسبت به جایگزینی رشته‌های حذف شده با رشته‌های نیاز محور جدیدی که دارای شغل هستند، اقدام و درخواست خود را به وزارت عتف ارسال کنند.

وی رشته‌های مرتبط با فناوری‌های راهبردی و بین رشته‌ای و رشته‌های علوم پایه و تعدادی از رشته‌های علوم انسانی و امنیت غذایی را از برنامه آمایش رشته در این مرحله، مستثنی اعلام کرد.

عموعابدینی افزود: شاخص‌های انتخاب اعضای هیات علمی به عنوان سرآمد آموزشی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور تعیین شد که شامل فعالیت‌های اساتید در حوزه‌های کیفیت آموزش – شاگردپروری – فعالیت‌های آموزشی همراه با پژوهش - تربیت دانشجویان کارآمد- فعالیت‌های حکمت بنیان و خردورزی و تمدن‌سازی است.

به نقل از وزارت علوم، وی در پایان اظهار کرد: اجرای سالیانه سرآمدی آموزشی در ایام هفته معلم، خاص اساتید دانشگاه و در راستای فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی و حکیم‌پروری و توسعه علم نافع و نقش آفرینی دانشگاه‌ها در تمدن‌سازی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۲-۱۴ ۲۱:۰۳

برای مثال کدام رشته ها حذف میشه؟؟؟؟!!!!

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۱۴ ۲۱:۱۲

تورو خدا رسته های منابع طبیعی رو تو دکتری کم کنید پذیرشش رو. آخه اینها طرفدار ندارنند همه رو می خوانند دکتر کنند تا یه مشت استاد نون بخورنند. خواهشا پذیرش رشته های منابع طبیعی به چند نفر تو کل کشور برسه. متاسفانه نه تنها پذیرش کم نشده بصورت عجیبی شاهد ایجاد محل های جدید هستیم.

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۱۸ ۰۰:۰۰

من هم با حذف رشته منابع طبیعی به شدت موافقم. این رشته به هیچ عنوان بازار کار مناسبی ندارد. من از دانشجویان رتبه برتر این رشته هستم اما افسوس که عمر خود را هدر دادم چرا که سالهاست بیکارم. رشته ایی که برای مقاطع کارشناسی و ارشدش کار نباشد چه ضرورتی به ادامه تا مقطع دکتری دارد؟ در ازمونهای استخدامی این رشته به زور برای خود اداره منابع طببعی ان هم یک نفر مرد هرسال ظرفیت دارد پس بقیه فارغ التحصیلان چه کنند که سنشان رو به افزایش است و بیکارند؟ خواهشا با حذف این رشته در حق سایر جوانان لطف بزرگی کنید. این رشته خصوصا برای بانوان به هیچ عنوان مناسب نیست. دوستان من با کارشناسی و ارشد حسابداری در بهترین بانکها استخدامند اما ما با مدرک فوق دکتری منابع طبیعی باز هم اینده ایی نداریم. عاجزانه خواهشمندیم به خاطر منفعت عده ایی با عمر جمع زیادی از دانشحویان بازی نکنید که این خود حق الناس است. لطفا رشته منابع طبیعی را حذف کنید. و هرگز چنین رشته های ناکارامد را اضافه نکنید.

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۱۴ ۲۱:۳۶

چطور ممکنه یه رشته نیاز نباشه. مشکل از جای دیگری است. وگرنه حیف نیست رشته ای مثل ادبیات فارسی یا باستان شناسی حذف بشه؟