• یکشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۴:۵۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402021710591
  • خبرنگار : 30057

پیاده‌سازی رصدخانه علم و فناوری با شبکه نخبگان و نمایشگاه دائمی فناوری در یک همکاری سه‌جانبه

پیاده‌سازی رصدخانه علم و فناوری با شبکه نخبگان و نمایشگاه دائمی فناوری در یک همکاری سه‌جانبه

با امضای تفاهم‌نامه سه‌جانبه علاوه بر ایجاد نمایشگاه دائمی فناوری در تهران و کیش، رصدخانه علم و فناوری با شبکه نخبگان پیاده‌سازی می‌شود.

به گزارش ایسنا، در راستای تحقق اهداف برنامه‌های اسناد و قوانین بالادستی و ماموریت‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ایجاد سازوکارهای لازم به منظور توسعه و ارتقای توانمندی‌های کشور در دیپلماسی علمی و فناوری، حمایت از ایجاد زیرساخت‌های فناوری و نوآوری، ارتقای فرهنگ نوآفرینی و فن‌آفرینی و کمک به تجاری‌سازی دستاوردهای خلاقانه و دانش محور نخبگان و دانشمندان کشور تفاهم‌نامه سه جانبه میان دکتر امید رضایی‌فر سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دکتر حسن زمانیان رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران و دکتر سیف‌الله جلیلی رییس موزه ملی علوم و فناوری منعقد شد.

طرفین در این تفاهم‌نامه در ایجاد سازوکارهای جهاد تبیین در زمینه تولید علم و به کارگیری دانش ناشی از آن در فناوری و نوآوری و رصد مستمر آثار آن در جامعه از طریق ایجاد پردیس علم و فناوری، رصدخانه علم و فناوری، موزه فناوری، بازنگاری فناوری تاریخی و نمایشگاه دائمی فناوری متعهد شدند.

همچنین به منظور دستیابی به اهداف این تفاهم‌نامه طرفین نسبت به ارتقای جایگاه موزه علوم و فناوری ایران در به کارگیری فناوری و نوآوری در راستای تحقق اهداف و ماموریت‌ها، ایجاد سازوکار اخذ مجوز و توسعه مراکز فناوری و نوآوری از جمله پردیس علم و فناوری در موزه با همکاری طرفین در راستای اهداف مشترک و همکاری در استقرار نظام مدیریت نوآوری در موزه متعهد شدند.

 تاسیس و راه‌اندازی رصدخانه علم و فناوری با استفاده از ظرفیت واحدهای فناور و دانش‌بنیان، شبکه دانشجویان خارج از کشور و شبکه پارک‌های علم و فناوری از دیگر زمینه‌های همکاری در این تفاهم‌نامه است.

در این تفاهم‌نامه معاونت فناوری وزارت علوم نسبت به تسهیل و تسریع در فرآیند صدور مجوز مراکز فناوری و نوآوری در چارچوب قوانین و مقررات وزارت عتف و همکاری لازم با طرفین اقدام خواهد کرد.

معاونت فناوری وزارت علوم و سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نسبت به اتصال و توسعه همکاری موزه با شبکه فناوری و نوآوری کشور از مسیر پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد همکاری لازم را خواهند داشت و این معاونت و سازمان همکاری لازم را به منظور استقرار نظام مدیریت نوآوری در موزه تعریف کرده‌اند.

طبق این تفاهم‌نامه موزه علم و فناوری مقدمات لازم به منظور ارائه تقاضای تاسیس مرکز رشد واحدهای فناور و یا پردیس تخصصی علم و فناوری و یا پارک تخصصی علم و فناوری در حوزه فعالیت‌ خود را فراهم می‌کند.

همچنین سازمان پژوهش‌ها و موزه ملی علوم و فناوری موافقت‌نامه همکاری در تاسیس پردیس علم و فناوری در چارچوب قوانین و مقررات را به امضا خواهند رساند.

علاوه بر آن این موزه متعهد شد تا نسبت به ایجاد سازوکار لازم به منظور حمایت از تجاری‌سازی ایده‌ها و فناوری‌های مرتبط در چارچوب قوانین و مقررات خود اقدام کند.

ایجاد تمهیدات لازم به منظور استقرار نظام مدیریت نوآوری از دیگر تعهدات این موزه به شمار می‌رود. 

علاوه بر آن طرفین متعهد به همکاری در جذب اعتبارات لازم به منظور پیشبرد اهداف تفاهم‌نامه و توافق‌نامه‌های آتی هستند. طرفین متعهد به همکاری در انجام پروژه بازنگاری فناوری تاریخی ایران شدند.

طرفین شرایط لازم جهت ایجاد نمایشگاه دائمی دستاوردهای فناورانه در شهرهای تهران و کیش را فراهم خواهند کرد.

به منظور پیشبرد اهداف تفاهم‌نامه و اجرای تعهدات طرفین، کمیته راهبردی متشکل از ۲ نفر نماینده تام‌الاختیار طرفین تشکیل شده و این کمیته مسئول پیشبرد برنامه‌ها و نظارت بر حسن انجام کار خواهد بود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha