• سه‌شنبه / ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۸:۲۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402051005855
  • خبرنگار : 71654

هیجان دانشمندان درباره نمونه‌ی سیارک «بنو» که به زودی وارد زمین می‌شود

هیجان دانشمندان درباره نمونه‌ی سیارک «بنو» که به زودی وارد زمین می‌شود

دانشمندان درباره‌ی ورود نمونه‌ی سیارک «بنو»(Bennu) در ماه سپتامبر هیجان زده هستند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، این نمونه می‌تواند سرنخ‌هایی از نحوه‌ی شکل‌گیری حیات بر روی زمین ارائه دهد.

گروهی از دانشمندان کانادایی مشتاقانه منتظر نمونه‌ای از سیارک بنو هستند که در روز ۲۴ سپتامبر(دوم مهر) هفت سال پس از پرتاب فضاپیمای اسیریس-رکس(OSIRIS-REx) ناسا به زمین بازمی‌گردد.

این فضاپیما اکنون کپسولی را در جو زمین رها می‌کند که حاوی ماده‌ای از سطح سیارک بنو است که قدمت آن به روزهای اولیه تشکیل منظومه شمسی برمی‌گردد.

مواد فرازمینی

دومینیک ویس(Dominique Weis)، زمین شناس در دانشگاه بریتیش کلمبیا، که انتظار می‌رود قطعه کوچکی از نمونه جدید را به دست آورد به پایگاه خبری CTV News گفت: من هرگز با مواد فرازمینی کار نکرده‌ام. من کاملا هیجان زده هستم.

مایکل دالی(Michael Daly) از مرکز تحقیقات زمین و علوم فضایی دانشگاه یورک که سرپرستی تیمی را که بخش‌های مهم فضاپیما را طراحی می‌کردند بر عهده داشته می‌گوید: در عرض شش هفته، ما داده‌هایی را به دست آوردیم که دقیق‌ترین مدل سیارک را ارائه می‌کرد. شما می‌توانید ترک خوردگی‌ها و جزئیات را در سنگ‌ها ببینید. ما به این موضوع بسیار افتخار می‌کنیم.

دلایل مختلفی وجود داشت که بنو برای این ماموریت انتخاب شد. این سیارک در فاصله‌ای قرار دارد که سفر کردن به آن امکان‌پذیر است، به اندازه کافی بزرگ است که یک فضاپیما در مدار خود جای دهد و از زمان تولد نسبتا دست نخورده باقی مانده است و پنجره‌ای به سوی تاریخ اولیه منظومه شمسی ارائه می‌دهد.

ویس می‌گوید: ایده این است که تا حد امکان به گذشته برگردیم.

آلن هیلدبراند(Alan Hildebrand)، زمین‌شناس دانشگاه کلگری که قرار است بخشی از نمونه بنو را دریافت کند، می‌گوید: زمین توسط سیارک‌ها به وجود آمده است. مطالعه سیارک‌ها به شما کمک می‌کند تا منشا سیاره ما را درک کنید.

هیلدبراند افزود: سنگ‌های بنو از بخش قدیمی‌تر منظومه شمسی هستند.

ترکیبات آلی

اعتقاد بر این است که بنو احتمالا حاوی ترکیبات آلی مانند کربن، هیدروژن، اکسیژن و نیتروژن است که می‌تواند سرنخ‌هایی از نحوه‌ی آغاز حیات در زمین ارائه دهد.

پس از دریافت نمونه‌ها، دانشمندان باید بسیار مراقب نحوه‌ی کار با آنها باشند. ناسا اطمینان حاصل می‌کند که دریافت‌کنندگان نمونه در مورد نحوه کار با این دانه‌های گرانبها آموزش می‌بینند و دستورالعمل‌هایی را روی قطعات شهاب سنگ‌ها تمرین می‌کنند.

ویس گفت: ما تمرین می‌کنیم و تمرین می‌کنیم و تمرین می‌کنیم. ما روی روش‌هایی کار می‌کنیم که تا حد امکان حساس و دقیق هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha