• جمعه / ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۲:۵۰
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1402063119380
  • منبع : فضای مجازی

در پی ثبت جهانی ۵۴ کاروانسرای ایرانی؛

معاون میراث فرهنگی کشور: قدر این‌همه ثروت و دارایی را بهتر و بیشتر بدانیم

معاون میراث فرهنگی کشور: قدر این‌همه ثروت و دارایی را بهتر و بیشتر بدانیم

معاون میراث فرهنگی، وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، گفت: ثبت جهانی یعنی ثبت ثروت ملی و اعتبار برای یک ملت و کشور است و هر قدر بیشتر باشد، به همان میزان اهمیت بیشتری دارد.

به گزارش ایسنا، در پی ثبت جهانی ۵۴ کاروانسرای ایرانی با قدمتی از دوران باستان تا قاجاریه، "علی دارابی"، معاون میراث فرهنگی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در صفحه شخصی خود در شبکه‌های اجتماعی فضای مجازی، مطلبی بدین شرح منتشر کرده است:

"*دستاوردهای ثبت جهانی میراث فرهنگی*

برای برخی این پرسش است که ثبت جهانی میراث ملموس و طبیعی و میراث ناملموس چه فایده‌ای دارد و دست‌آوردهای آن چیست؟ به‌مناسبت ثبت ۵۴ کاروانسرای ایرانی در فهرست جهانی یونسکو به صورت خلاصه موارد زیر را تقدیم می‌نمایم:
۱. ثبت جهانی یعنی ثبت ثروت ملی و اعتبار برای یک ملت و کشور است؛ هر قدر بیشتر باشد به همان میزان اهمیت بیشتری دارد.
۲. ثبت آثار در یونسکو به‌مثابه دارایی یک ملت و کشور محسوب می‌گردد.
۳. تاثیر بسزایی در توسعه و گسترش توریسم و گردشگری دارد. هر کشوری که بیشترین سایت ثبت‌شده‌ی جهانی داشته باشد، بی‌تردید از اولین مقاصد گردشگری در جهان محسوب می‌گردد. ایران در حوزه میراث ملموس و طبیعی جزو ۱۰ کشور اول دنیاست؛
ایتالیا با ۵۸ اثر/ چین با ۵۶ / آلمان با ۵۱/ اسپانیا با ۴۹ /فرانسه با ۴۹/ هند با ۴۰ / مکزیک با ۳۵ / انگلیس ۳۲ / روسیه با ۳۰ و ایران با ۲۷ اثر به ترتیب رتبه‌های اول تا نهم دنیا را دارند. درحوزه میراث ناملموس ایران رتبه ششم جهان را دارد.
۴. ثبت جهانی، تصویر زیبایی از تمدن و فرهنگ ایران را به جهانیان نشان می‌دهد، عرصه‌ای که ایران دست بالایی برای معرفی و هنرنمایی دارد.
۵‌. وقتی یک اثر ثبت جهانی شد، تعلق به آحاد جامعه بشری دارد. در کنار یک ملت، جامعه جهانی خود را مسئول حفظ و صیانت از آن می‌داند.
۶‌. مردم هر کشور نسبت به حفظ، صیانت و معرفی آن اثر احساس تعلق و مشارکت بیشتری می‌کنند.
۷. احساس غرور، افتخار ملی برای آحاد افراد یک کشور به‌خصوص جوانان می‌شود و نقش بزرگی در تقویت و همبستگی ملی دارد.
۸. در شرایط تحریم، تهدیدهای مختلف، ابزار موثر، کارآمد برای دیپلماسی عمومی است. چرا که میراث فرهنگی یک ارزش افزوده‌ی پایان‌ناپذیر دارد و در ایجاد صلح، تقویت مناسبات و کاهش منازعات نقش‌آفرین است.
۹. ثبت آثار جهانی هویت‌بخش و تشخص و منزلت یک ملت و تمدن ریشه‌دار آن است. آداب و رسوم، سنت‌ها، باورها، عقاید، زبان، پوشش‌ها و آیین‌ها همه و همه در متن زندگی مردم است در عرصه جهانی معرفی می‌گردند.
۱۰. دیپلماسی فرهنگی یعنی همه موارد بالا. در عصر ارتباطات و توسعه مناسبات، ثبت آثار جهانی "جایگاه واقعی" یک کشور و یک ملت را حکایت می‌کند.
ما ایرانیان ملت بافرهنگ و تمدن و متشخصی در جهان بوده و هستیم.
قدر این  همه ثروت و دارایی را بهتر و بیشتر بدانیم."

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha