• پنجشنبه / ۴ آبان ۱۴۰۲ / ۱۷:۱۰
  • دسته‌بندی: تمدن‌سازی
  • کد خبر: 1402080403150
  • منبع : فضای مجازی

گزارش سومین روز همایش راویان پیشرفت و خدمت صنعت نفت

گزارش سومین روز همایش راویان پیشرفت و خدمت صنعت نفت

سومین روز از نخستین دوره مقدماتی تربیت و تعالی راویان پیشرفت و خدمت صنعت نفت، که از ۲ تا ۵ آبان، با یادبود شهید سیدمجتبی نواب صفوی در تهران و به همت قرارگاه روایت پیشرفت و خدمت مرکز بسیج وزارت نفت با همکاری مرکز آموزش راویان پیشرفت معاونت فرهنگی و اجتماعی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و دانشگاه جامع امام حسین(ع) برگزار می‌شود، پایان یافت.

به گزارش ایسنا، قرارگاه "روایت پیشرفت و خدمت" مرکز بسیج وزارت نفت، که مدیریت برگزاری کلاس‌های این دوره را به عهده دارد، از برگزاری نمایشگاه کتاب و نیز بازدید از فناوری‌های نمایشگاه هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حاشیه این دوره خبر داده است.

دکتر سهیل احمدی، عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین (ع)، روز پنج‌شنبه(۴ آبان)، در روز سوم این همایش، با اشاره به ضرورت توجه به اصل هنر در روایت، اظهار داشت: روایتگری حضرت زینب(س) هنرمندانه بود و روایت باید به قدری هنرمندانه باشد که حقانیت سخن را جبهه موافق و مخالف، هر دو درک کنند.

او ادامه داد: طبق تأکید رهبر انقلاب، منظور از جهاد تبیین آن است که مخاطب، عموم مردم و قشر دانش‌آموز باشند.

پژوهشگر حوزه فرهنگ، در نظر گرفتن فطرت افراد در جهت‌دهی ایده‌ها و نگاه‌ها را بسیار موثر دانست و عنوان کرد: امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری، فطرت مردم را در نظر می‌گیرند و طبق فطرت با مردم سخن می‌گویند.

فعال عرصه رسانه‌ای خاطرنشان کرد: از هر تصویری چندین معنا در ذهن مردم شکل می‌گیرد که گاهی معانی کاملا مختلف هستند. در این زمینه جامعه ما در پی آن است که حقیقت را بیان کند، نه واقعیت را. روایتگری نیز باید مبتنی بر حقیقت باشد.

سخنران دیگر این مجموعه، سرهنگ رسول نصیری، راوی دفاع مقدس و رزمنده دوران جنگ تحمیلی بود که گفت: خداوند افرادی را برای روایتگری انتخاب می‌کند که پیشرفت‌ها را به نسل بعدی منتقل کنند، آن‌هم در شرایطی که تبلیغات رسانه‌ای علیه کشور به طور گسترده انجام می‌شود.

او تصریح کرد: برخی ظرفیت‌های انسان در شرایط ضروری ایجاد می‌شود و ما باید با استفاده از آن، پیشرفت‌ها را روایت کرده و به نسل بعدی منتقل کنیم.

این راوی دفاع مقدس در معرفی راوی و روایتگری، اظهار داشت: راوی فردی است که با داشتن توانایی‌ها و استعداد، حوادث و رویدادها را مشاهده کرده و به انعکاس دستاوردها و پیام‌ها در میان آحاد مردم بخصوص بازدیدکنندگان بپردازد و این کار را  به منظور انتقال ابتکارات، خلاقیت‌ها، سازندگی و پیشرفت انجام دهد.

‌او به اولین خصلت در راویتگری اشاره کرد و گفت: ویژگی لازم برای روایتگری، علاقه است به این معنا که فرد به فعالیت خود علاقه داشته باشد و آن را با پشتکار ادامه دهد.

در ادامه برنامه، دکتر ابوذر یاسری، عضو هیأت علمی دانشگاه امام حسین(ع)، گفت: ایران اولین و بزرگ‌ترین امپراطوری تاریخی در دنیا بوده و تا به امروز  تلاش‌های زیادی برای ضربه زدن به تاریخ و باورهای این سرزمین شده است.

یاسری عنوان کرد: آیا می‌توان زمانی را برای احیای امپراطوری پارس در نظر گرفت؟

این محقق تاریخی و پژوهشگر حوزه پیشرفت اظهار داشت: کسینجر، تاریخ‌شناس و پژوهشگر سیاسی آمریکا، تصریح می‌کند: اگر قرار باشد پایان داعش را نیروهای سپاه ایران رقم بزنند، کمربندی از قدرت شیعی ایران از تهران تا لبنان و سوریه شکل خواهد گرفت.

او به نظریاتی درباره موقعیت برتر ایران در دنیا اشاره کرد و گفت: ایران نقطه‌ی آغاز تمدن بر روی کره زمین است و بر اساس نظریه کیسینجر، امروز ایران جزء ۵ قدرت برتر دنیاست و جمهوری اسلامی جزء چالش‌های اصلی ایالات متحده آمریکا در سطح کلان است.

این محقق تاریخی و پژوهشگر حوزه پیشرفت، به پیشرفت علمی در زمینه مهندسی اشاره کرد و ادامه داد: سابقه مهندسی در ایران حدود ۵۰۰۰ سال است. با ورود اسلام به ایران، جهش علمی - تمدنی قابل‌توجهی در کشور ما ایجاد شد و در بسیاری از زمینه‌های علمی به دستاوردهای مهمی رسیدیم.

یاسری به باور بسیاری از محققان خارجی درباره ایران اشاره و اظهار کرد: آن‌ها بارها تاکید کرده‌اند هرچه بیشتر درباره ایران مطالعه کنند کمتر درباره آن خواهید فهمید، به این دلیل که ایران دارای گرایش‌های متنوع فرهنگی و سیاسی است و در عین حال نقطه مشترک آن‌ها بر عرق وطن‌پرستی و میهن‌دوستی قرار گرفته است.

قریشی، دبیر قرارگاه راویان پیشرفت و خدمت صنعت نفت نیز، در این برنامه گفت: پیشرفت صنعت نفت یعنی رضایت پیشرفت انقلاب اسلامی؛ چون هفتاد درصد پیشرفت کشور در این حوزه اتفاق افتاده است.

او تصریح کرد: راهیان پیشرفت که از بخش‌های جدید در صنعت نفت است ماموریت دارد تا پیشرفت‌های ایجادشده در طول ۴۴ سال گذشته را روایت کند. فعالیت قرارگاه به تازگی شروع شده و برنامه‌های بسیاری پیش رو دارد.

دبیر قرارگاه راویان پیشرفت و خدمت صنعت نفت با اشاره به اهداف برگزاری این همایش اظهار داشت: هدف اصلی از برگزاری این همایش، روایت پیشرفت صنعت نفت است که بخشی از روایت پیشرفت کل انقلاب اسلامی است.

او یادآوری کرد: همچنین در کنار فعالیت دوره حضوری، در گروه‌های مجازی نیز آموزش‌هایی ارائه خواهد شد.

آخرین سخنران روز سوم همایش روایت پیشرفت و خدمت صنعت نفت، محسن رفیعی، رئیس اندیشکده هنر و رسانه‌ مرکز مطالعات راهبردی ژرفا بود که از روایتگری به عنوان هنری مهم یاد کرد و گفت: روایتگری هنری است که مجموعه‌ای از ظرافت‌هاست و در میان هفت هنر، سرآمد همه است.

او با بیان این‌که گفتار و زبان بدن از عناصر مهم در روایتگری است، تصریح کرد: زبان بدن که ۵۵ درصد از نقش روایتگری را ایفا می‌کند، در مجالس سیاسی بسیار اهمیت دارد؛ مواردی مانند نوع دست دادن، گذاشتن پاها روی یکدیگر و یا حرکات دست، معانی گوناگونی برای مخاطبان دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha