• یکشنبه / ۲۸ آبان ۱۴۰۲ / ۰۹:۱۳
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1402082820116
  • منبع : بازار

علت لق شدن دندان ها - درمان و پیشگیری

علت لق شدن دندان ها - درمان و پیشگیری

سلامت دهان و دندان‌ها بسیار مهم است و نباید از آن غافل شد. برخی از علائم و نشانه‌های فیزیکی در دندان‌ها نشان‌های دهنده مشکلات بزرگ‌تری در دهان و دندان است و عدم توجه به آن‌ها می‌تواند منجر به بیماری‌های مختلفی برای فرد شود.

به گزارش ایسنا به نقل از عارف کلینیک،از جمله این نشانه‌ها می‌توان به لق بودن دندان‌ها اشاره نمود که به دلایل مختلفی‌ می‌تواند رخ دهد. دندان لق‌ می‌تواند الگوهای جویدن را تحت تاثیر قرار دهد و موجب تحلیل رفتن لثه‌ها و کاهش اعتماد به نفس فرد شود. اگر می‌خواهید در مورد علت لق شدن دندان‌ها و درمان و پیشگیری از آن‌ها اطلاعات بیشتری کسب کنید پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

مهم‌ترین علل لق شدن دندان دائمی

لق شدن دندان دائمی در بزرگسالان‌ می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

بیماری‌های لثه

یکی از مهم‌ترین علل لق شدن دندان‌های دائمی بیماری‌های لثه هستند. در واقع بیماری هایی مثل التهاب لثه، آبسه لثه، پیریودنتیت موجب تخریب بافت اطراف دندان‌ها و ضعف لثه‌ها می‌شود. ضعیف شدن لثه نیز لق شدن دندان‌ها را در پی خواهد داشت. بیماری‌های لثه علائم مختلفی مانند قرمز و متورم شدن لثه ها، خونریزی از لثه زمان مسواک زدن، عقب نشینی لثه‌ها و تغییر در موقعیت دندان‌ها دارد.

صدمه و آسیب رسیدن به دندان

لق شدن دندان‌ می‌تواند در اثر ضرباتی باشد که به آن وارد شده است. ضربه موجب ایجاد شکستگی در ساختار دندان‌ می‌شود و در صورتی که خیلی شدید باشد لقی آن را در پی دارد. از مهم‌ترین علل آسیب دیدن و سست شدن دندان‌ می‌توان به دندان قروچه اشاره نمود.

بارداری

سطح هورمون‌های استروژن و پروژسترون در دوران بارداری خیلی افزایش پیدا می‌کند. این افزایش هورمون‌ها موجب تغییر در سطح هورمون‌های پریودنشیوم‌ می‌شود. تغییر در پریودنشیوم لق شدن یک یا چند دندان را در پی خواهد داشت.

چگونه از لق شدن دندان‌ها پیشگیری کنیم؟

با رعایت موارد زیر می‌توان از لق شدن دندان‌ها جلوگیری نمود.

  • روزی دو بار مسواک بزنید.
  • یکبار در روز نخ دندان استفاده کنید.
  • از استعمال دخانیات و سیگار بپرهیزید.
  • در فواصل زمانی کوتاه برای معاینه و جرم گیری دندان‌ها به دندانپزشک مراجعه نمایید.
  • از گارد و محافظ دندان حین انجام برخی از ورزش‌های خاص استفاده کنید.
  • از مکمل کلسیم و ویتامین d برای جلوگیری از پوکی استخوان استفاده کنید.
  • حتما دیابت خود را کنترل کنید.
  • از مصرف داروهایی که موجب لق شدن دندان‌ها می‌شود بپرهیزید.

علت لق شدن دندان ها - درمان و پیشگیری

بهترین روش‌های درمان دندان لق

برای درمان لق شدن دندان با توجه به علت این مشکل دندانپزشک از روش‌های مختلفی استفاده‌ می‌کند، که از جمله رایج‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

دندان مصنوعی یا پروتزهای دندانی

پروتزیا دندان مصنوعی برای جایگزینی یک یا چند دندان و یا هر دو ردیف دندان‌ها به طور کامل استفاده‌ می‌شود.

ایمپلنت

یکی از بهترین گزینه‌ها برای پر کردن جای خالی دندان‌ها ایمپلنت است که از جنس تیتانیوم بوده و سازگاری بالایی با بدن دارد. در صورتی که مراقبت از ایمپلنت‌ها به درستی صورت گیرد می‌تواند یک درمان دائمی با ماندگاری بالا باشد.

بریج یا پل دندانی

این روش درمانی‌ می‌تواند برای افرادی مناسب باشد که یک یا چند دندان خود را از دست داده اند و دارای توان مالی کافی برای ایمپلنت نیستند. بریج یا پل دندانی‌ می‌تواند حالت طبیعی و زیبایی به لبخند شما ببخشد و لق شدن دندان‌های شما را به طور استاندارد درمان کند.   

درمان‌های خانگی لق شدن دندان

برای درمان لق شدن دندان و سفت کردن آن‌ها روش‌های درمان خانگی نیز وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • هر روز تعدادی حبه سیر را بر روی لثه و دندان‌های آسیب دیده خود قرار دهید تا با کنترل عفونت‌های دهانی موجب درمان لق شدگی دندان هایتان شود.
  • خمیر روغن خردل و نمک و مالیدن آن روی لثه و دندان‌ها دو تا سه بار در روز نیز می‌تواند در درمان لق شدگی دندان‌ها موثر باشد.
  • ترکیب مقدار مساوی زردچوبه و فلفل سیاه و مالیدن آن روی دندان‌ها نیز در تقویت دندان‌ها و بهبود مشکلات لثه موثر است.

علت لق شدن دندان ها - درمان و پیشگیری

چه زمانی باید برای درمان لق شدن دندان به دندانپزشک مراجعه کنیم؟

در صورتی که دندان‌های شما به دلیل ضربه دچار شکستگی و یا لق شدگی شده باشد و یا به یکی از بیماری‌های لثه مبتلا باشید باید در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه کنید تا بتوانید هر چه سریع‌تر آن را درمان کنید. گاهی حتی با وجود مراقبت از دندان مصنوعی این دندان‌ها نیز همانند دندان‌های دائمی دچار لقی شده و به ترمیم نیاز پیدا می‌کنند. برای درمان مشکلات دهان و دندان خود حتما به کلینیک دندانپزشکی معتبر مراجعه نمایید.

عارف کلینیک به عنوان یکی از مجهزترین و معتبرترین کلینیک‌های دندانپزشکی کشور با بهره‌گیری از تیم متخصص و مجرب خود و استفاده از جدیدترین روش‌ها و تکنیک‌های درمانی بهترین خدمات ممکن را به مراجعه کنندگان خود با قیمتی مناسب ارائه‌ می‌دهد. این مجموعه برای برخی از خدمات خود مانند ایمپلنت، ارتودنسی و ... تضمین کیفیت و دوام درمان را نیز ارائه‌ می‌نماید. بنابراین با اطمینان خاطر از کیفیت خدمات و مهارت و تخصص دندانپزشکان مجموعه‌ می‌توانید درمان لق شدن دندان خود را به ما بسپارید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha