• چهارشنبه / ۱۵ آذر ۱۴۰۲ / ۱۳:۲۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402091510852
  • خبرنگار : 71604

فضاپیمای رباتیک ژاپن روز ۱۹ ژانویه روی ماه فرود می‌آید

فضاپیمای رباتیک ژاپن روز ۱۹ ژانویه روی ماه فرود می‌آید

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، ژاپن در اواسط ماه آینده در اکتشاف ماه تاریخ‌ساز خواهد شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، «آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن»(JAXA) اعلام کرده که ۱۹ ژانویه را برای فرود آوردن فضاپیمای رباتیک «فرودگر هوشمند برای بررسی ماه»(SLIM) روی ماه هدف قرار داده است.

در این طرح تازه فاش‌ شده، SLIM قرار است فرود خود روی ماه را روز ۱۹ ژانویه حدود ساعت ۱۰ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی آغاز کند. این اولین فرود نرم یک فضاپیمای ژاپنی روی ماه خواهد بود که قرار است حدود ۲۰ دقیقه بعد رخ دهد.

کاوشگر SLIM به طول ۲.۷ متر روز ششم سپتامبر بر فراز یک موشک ژاپنی «H-2A» همراه با تلسکوپ فضایی پرتو ایکس به نام «XRISM» پرتاب شد.

بیشتر بخوانید:

ژاپن هم راهی «ماه» شد

اگر همه چیز به خوبی پیش برود، SLIM روز کریسمس به مدار ماه وارد خواهد شد و نزدیک به یک ماه را صرف آماده‌سازی برای نمایش فناوری خود خواهد کرد. این ماموریت در صورت موفقیت، ژاپن را به پنجمین کشوری تبدیل خواهد کرد که پس از اتحاد جماهیر شوروی، آمریکا، چین و هند، کاوشگر خود را روی ماه قرار داده است. همچنین، این فرود می‌تواند در را به روی شاهکارهای اکتشافی جاه‌طلبانه‌تر باز کند.

مقامات آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن نوشتند: هدف SLIM، رسیدن به فرود دقیق با دقت کمتر از ۱۰۰ متر است. این نشان‌دهنده یک فرود بی‌سابقه‌ با دقت بالا روی یک جرم گرانشی مانند ماه است و پیش‌بینی می‌شود که نتایج آن، به برنامه‌هایی مانند اکتشاف فضایی بین‌المللی که در حال حاضر تحت مطالعه هستند، کمک کند.

همچنین، SLIM دارای دو کاوشگر کوچک است که هر دو پس از فرود آمدن، روی سطح ماه مستقر خواهند شد. براساس داده‌های مطبوعاتی آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن، این دو کاوشگر از محل فرود عکس خواهند گرفت. آنها به گروه SLIM کمک خواهند کرد تا بر وضعیت فضاپیمای مادر نظارت کنند و یک سیستم ارتباطی مستقل را برای برقراری ارتباط مستقیم با زمین ارائه دهند.

فرود SLIM روی ماه، اولین فرود قمری برای یک فضاپیمای ژاپنی نخواهد بود. یک کاوشگر خصوصی نیز اوایل امسال شروع به کار کرد. این کاوشگر، فرودگر «هاکوتو-آر»(Hakuto-R) ساخت شرکت «آی‌اسپیس»(ispace) است که با موفقیت به مدار ماه رسید اما حسگر ارتفاع آن به خاطر لبه یک دهانه روی ماه گیج شد و فرودگر سقوط کرد.

بیشتر بخوانید:

یک دهانه روی ماه باعث شد فرودگر قمری ژاپن سقوط کند

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha