• یکشنبه / ۱۹ آذر ۱۴۰۲ / ۰۹:۵۲
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1402091913233
  • منبع : بازار

وکیل حقوقی و انتظاراتی که از او داریم

وکیل حقوقی و انتظاراتی که از او داریم

وکیل حقوقی دسته بزرگی از وکلا در قانون ایران محسوب می شود. این دسته از وکلا مسئولیت احقاق حقوق افراد و کمک به مردم جامعه برای استفاده از حقوقی است که قانون در اختیار آن ها قرار داده است. کارکرد وکیل حقوقی را می توان بسیار گسترده و متنوع دانست. در واقع گستره این کارکرد در تمامی بخش های زندگی قابل مشاهده است و ما می توانیم نمود آن را در هرجایی مشاهده کنیم.

به گزارش ایسنا به نقل از گروه وکلای پارسا، برای درک این موضوع بهتر است کمی به عقب بازگردیم. در واقع با شناخت گروه دیگر از وکلا و کارکرد آن ها می توانیم متوجه شویم که یک وکیل حقوقی در چه حوزه هایی عمل می کند و ما چه انتظاراتی از او می توانیم داشته باشیم.

به طور کلی دو دسته از وکلا در قانون ایران فعالیت می کنند. وکلای حقوقی و وکلای کیفری این دو دسته را تشکیل داده اند. نکته ای که وجود دارد این است که بر اساس قانون این مرز بندی به شکل رسمی و تعیین شده وجود ندارد. به نوعی هر وکیل حقوقی می تواند به عنوان یک وکیل کیفری نیز فعالیت کند و این مسئله ممانعتی ندارد.

نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که این مرزبندی بر اساس تجربه و تخصص کاری شکل گرفته است. یک وکیل کیفری عمدتا در خصوص جرم و مجازات بیشتر و بهتر می داند. بنابراین ساده تر و موثرتر می تواند از موکل خود در این حوزه دفاع کند. این در حالی است که هر وکیل حقوقی توانایی خوبی در شناخت قوانین و حقوق مدنی دارند. از این رو ساده تر می توانند مسائل این چنینی را حل و فصل کنند. حال در ادامه با ابعاد مختلفی از کارکرد یک وکیل حقوقی آشنا خواهیم شد.

وکیل حقوقی در مسیر قضایی

هر زمانی که نامی از یک وکیل برده می شود خواسته یا ناخواسته مسیرهای قضایی و دادگاه های مختلف حقوقی و کیفری به ذهن ما خطور می کند. بنابراین یکی از مهم ترین کارکردهایی که می توان برای هر وکیل از جمله یک وکیل حقوقی در نظر گرفت، دفاع از موکل در مسیر قضایی و دادگاهی است.

دعوی های حوزه حقوقی بسیار گسترده است. در واقع هر دعوی که در آن جرمی صورت نگرفته باشد و یا نتوان جرمی در آن اثبات کرد را می توان در حوزه حقوقی مورد بررسی قرار داد. هدف از این بخش قانون حفظ حقوق شهروندی است. به طور مثال هر فرد در جامعه از حق مالکیت بر اموال خود برخوردار است. بنابراین هیچ فردی در جامعه نمی تواند افراد را از این حقوق منع کند. در صورتی که فردی مانع از دسترسی مالک به ملک یا مال خود شود و یا این که در صدد نقض این مالکیت باشد، مالک به کمک یک وکیل حقوقی می تواند از حقوق خود دفاع کند.

در خصوص اموری مانند طلاق، قراردادها، امور حسبی، وراثت و ده ها و صد های مورد دیگر می توان از این نوع وکلا کمک گرفت. در نظر داشته باشید که در این مسیر وکیل با مسائلی مانند جرم و مجازات سروکار ندارد. هدف این نوع از دعاوی احقاق حقوق و برقراری عدالت و برابری است. این بعد مهم و بسیار پرکاربردی است که می توان در خصوص وکیل حقوقی به آن اشاره کرد.

وکیل حقوقی و انتظاراتی که از او داریم

وکیل حقوقی در خارج از دادگاه

اما بعد دیگری را نیز می توان برای کارکرد وکلا در نظر گرفت. مسئله ای که وجود دارد این است که قانون و علم حقوق تنها برای مسیرهای دادگاهی و قضایی نیست. در واقع قانون در لحظه لحظه زندگی ما حضور دارد و ما باید نسبت به آن آگاه باشیم. این مسئله در خصوص مسائلی مانند خرید و فروش، انعقاد قرارداد، اجاره و ... نمود بیشتری پیدا می کند.

در واقع زمانی که قرار است کاری انجام دهیم و یا این که می خواهیم معامله ای بکنیم باید قوانین مربوط به آن را بدانیم. به طور مثال باید بدانیم که چه مفادی در قرارداد باید گنجانده شود و چگونه می توان مانع از کلاهبرداری افراد شد. پیچیدگی قانون و گستردگی آن عملا باعث می شود که افراد اگاهی کمتری نسبت به قوانین داشته باشد. اینجاست که می توان یکی از ابعاد مهم کارکرد وکیل حقوقی را پیدا کرد.

در واقع وکلای حقوقی موظف هستند که در کنار موکل خود حضور داشته باشند و او را در مسیر درست قرار دهند. استفاده از یک وکیل زمانی که قصد معامله داریم باعث می شود که قرارداد بهتری منعقد و مانع از بروز اختلافات شود. این ها از مهمترین شرایطی است که می توان در خصوص کارکرد وکیل حقوقی در خارج از دادگاه به ان اشاره کرد. 

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha