• دوشنبه / ۱۱ دی ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۳
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1402101107288
  • منبع : مطبوعات

جنگ در جنگ

جنگ در جنگ

یکی از اصلی‌ترین احتمالات پس از جنگ غزه، کنار گذاشتن نتانیاهو از قدرت است. اگر سرویس‌های متعدد امنیتی رژیم‌صهیونیستی به‌درستی به وظایف خود عمل می‌کردند، حماس این امکان را پیدا نمی‌کرد که در ۷ اکتبر چنین ضربه جبران‌ناپذیری به رژیم بزند. علاوه‌ بر این شکست تاریخی؛ نتانیاهو در دولت بایدن نیز طرفدار چندانی ندارد. او بارها از سوی بایدن به‌دلیل حضور چهره‌های افراطی در کابینه، مورد شماتت قرار گرفته و با این حال به این انتقادها توجهی نکرده است.

به گزارش ایسنا، فرهیختگان نوشت: بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی در میانه جنگ، تلاش می‌کند رقبایش را از میدان به در کند. او روز گذشته در یک کنفرانس خبری در مقری نظامی در تل‌آویو، به یادداشت اخیری که نفتالی بنت، نخست‌وزیر پیشین رژیم‌صهیونیستی در یک روزنامه آمریکایی درباره آنچه افشاگری درخصوص حمله به ایران در دوران فعالیتش عنوان کرده بود، حمله کرد و اقدام بنت را «غیرمسئولانه» خواند.

بنت پنجشنبه در مقاله‌ای در روزنامه وال‌استریت ژورنال ادعا کرد در سال ۲۰۲۲ به نیروهای امنیتی صهیونیستی دستور داده بود که در دو نوبت به ایران حمله کنند. برپایه ادعای او، نیروهای صهیونیستی یک مرکز تولید پهپاد مستقر در خاک ایران را پس از دو حمله این پهپاد به اسرائیل در فوریه ۲۰۲۲ هدف قرار دادند. بنت همچنین با طرح این ادعا که یک گروه ایرانی پیش‌تر قصد داشته شهروندان صهیونیستی را در ترکیه ترور کند، مدعی شد که اندکی پس از آن، فرمانده همان گروه در مرکز تهران توسط اسرائیل ترور شده است. نتانیاهو، این اظهارات را «به‌شدت غیرمسئولانه» خواند و گفت که بنت «صلاحیت» انجام این کار را ندارد. او افزود: «فقط یک نخست‌وزیر در راس کار این اختیار را دارد و من نیز این کار را به‌ندرت انجام می‌دهم.»

طبیعتا اظهارنظر یک مقام سابق رژیم‌صهیونیستی درباره اقدامات خرابکارانه علیه کشور دیگر و حتی اقدام به ترور، دست طرف مقابل برای مقابله‌به‌مثل و حتی پیگیری این موضوع باز می‌گذارد، اما بعید به‌نظر می‌رسد در میانه گرفتاری رژیم‌صهیونیستی در جنگ غزه و جبهه‌های شمال و یمن، این نگرانی باعث واکنش نتانیاهو به مقاله بنت بوده باشد. به‌طور حتم دلیل اصلی این انتقاد، به بخشی از مقاله بازمی‌گردد که پیرامون دفاع بنت از عملکردش در دوره نخست‌وزیری و انتقاد از «سیاست‌های نتانیاهو در قبال ایران» ‌است، اما نگرانی بیشتر نتانیاهو، احتمالا به عزم بنت برای بازگشت به قدرت و جلب حمایت واشنگتن برای یک تغییر قدرت در رژیم‌صهیونیستی است.

نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی البته تلویحا به این موضوع اشاره کرده است. او که خود در سال ۲۰۰۷ فاش کرد که اسرائیل به یک سایت هسته‌ای در سوریه حمله کرده است و از این طریق اطلاعات در مورد حملات مخفیانه منطقه‌ای اسرائیل را افشا کرد، در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره این افشاگری‌اش در گذشته گفت که سخنان او در سال ۲۰۰۷ به‌عنوان «تمجید از ایهود اولمرت، نخست‌وزیر وقت بود» ولی پذیرفت که اقدامش اشتباه بوده است.

مقاله بنت، از چند منظر دارای اهمیت است. جدا از انتقاد از سیاست‌های نتانیاهو در قبال ایران، او به‌جای مصاحبه و یا نوشتن در رسانه‌های اسرائیلی، یک رسانه آمریکایی را محل انتشار دیدگاه‌هایش قرار داده تا به شکلی توجهات را به خود برای دوران پس از نتانیاهو، معطوف سازد. یکی از اصلی‌ترین احتمالات پس از جنگ غزه، کنار گذاشتن نتانیاهو از قدرت است. اگر سرویس‌های متعدد امنیتی رژیم‌صهیونیستی به‌درستی به وظایف خود عمل می‌کردند، حماس این امکان را پیدا نمی‌کرد که در ۷ اکتبر چنین ضربه جبران‌ناپذیری به رژیم بزند. علاوه‌ بر این شکست تاریخی؛ نتانیاهو در دولت بایدن نیز طرفدار چندانی ندارد. او بارها از سوی بایدن به‌دلیل حضور چهره‌های افراطی در کابینه، مورد شماتت قرار گرفته و با این حال به این انتقادها توجهی نکرده است.

   گربه‌سیاه نتانیاهو

در رژیم‌صهیونیستی شاید هیچ شخصیتی به اندازه بنت، قابلیت در اختیار گرفتن قدرت پس از نتانیاهو را نداشته باشد. بنت، یک یهودی مذهبی است که میلیون‌ها دلار در بخش عمدتا سکولار فناوری پیشرفته کسب کرده است. او در سال ۱۹۹۹، یک شرکت نرم‌افزاری ضد کلاهبرداری به نام سیوتا را تاسیس کرد که در سال ۲۰۰۵ به قیمت ۱۴۵ میلیون دلار به RSA Security در ایالات‌متحده فروخته شد. او مخالف سرسخت استقلال فلسطین است و به‌شدت از شهرک‌سازی یهودیان در کرانه باختری اشغالی و بیت‌المقدس شرقی حمایت می‌کند. بنت پس از آنکه نتانیاهو با درخواست اوباما برای کند کردن ساخت شهرک‌سازی به‌منظور احیای روند صلح موافقت کرد، به‌شدت به نخست‌وزیر تاخت.

او گربه‌سیاه نتانیاهو است و برخلاف نخست‌وزیر فعلی، در آمریکا نیز محبوبیت قابل توجهی دارد. بنت دو سال رئیس دفتر نتانیاهو بوده، اما پس از درگیری مرموز با همسر نتانیاهو، که نفوذ زیادی بر همسرش دارد، راه خود را از نخست‌وزیر جدا کرد. او پیش از ورود به کنست در سال ۲۰۱۳، مدت کوتاهی به‌عنوان رئیس شورای شهرک‌نشینان کرانه باختری فعالیت کرد. بنت بعدا وزیر امورخارجه، آموزش و جنگ در دولت‌های مختلف تحت رهبری نتانیاهو شد. بنت را با وجود تندرو بودن، چهره‌ای عملگرا می‌دانند. او در انتخابات کنست رژیم‌صهیونیستی به‌عنوان مدافع جناح راست به مبارزات انتخاباتی پرداخت و تعهدی را امضا کرد که هرگز اجازه نخواهد داد «یائیر لاپید»، یک میانه‌رو و رقیب اصلی نتانیاهو، نخست‌وزیر شود. اما وقتی مشخص شد نتانیاهو قادر به تشکیل ائتلاف حاکم نیست، بنت با لاپید موافقت کرد که دو سال نخست‌وزیر باشد و سپس قدرت را به لاپید واگذار کند. در آن انتخابات حامیان نتانیاهو، بنت را خائن قلمداد کردند و گفتند او از رای‌دهندگان کلاهبرداری کرده است. بنت اما از تصمیم خود به‌عنوان یک اقدام عمل‌گرایانه با هدف متحد کردن کشور و اجتناب از دور پنجم انتخابات دفاع کرده است.

   محبوب بایدن

جدا از ویژگی‌های فردی بنت در آمریکا نیز محبوب و موردتوجه رسانه‌هاست. او آبان‌ماه در میانه جنگ غزه برای آنچه «تور رسانه‌ای سیاسی» خوانده به آمریکا رفت. بنت هدفش از این سفر را «کمک به دولت اسرائیل» با تقویت موقعیت رژیم‌صهیونیستی «در افکار عمومی، در کنگره و در دولت» خواند. او در صفحه شخصی‌اش در شبکه اکس (توییتر سابق) نوشت که «افکار عمومی دنیا الان طرف ما نیست.» او ادعا کرد که در TikTok تعداد بازدید از محتوای طرفدار فلسطین/حماس ۱۵ برابر محتوای طرفدار اسرائیل است. این سفر با توجه به جایگاه بنت در نزد رسانه‌های آمریکایی صورت گرفته بود. او هنگامی که به‌عنوان نخست‌وزیر به کاخ سفید رفت نیویورک‌تایمز دولت ائتلافی وی را «یک» نامید. واشنگتن‌پست به وی تبریک گفت. تایم او را در فهرست «تاثیرگذارترین» افراد سال قرار داد. این تحسین به‌ویژه قابل توجه است زیرا تا قبل نخست‌وزیری بنت، ناظران آمریکایی تمایل داشتند که او را حتی بیشتر از نتانیاهو ضدفلسطینی نشان دهند. اینها نشان می‌دهد برخلاف نتانیاهو بنت جایگاه ثابت‌شده‌ای در آمریکا دارد. مجموع این شرایط نشان می‌دهد که نتانیاهو ناچار است در میانه جنگ با غزه، با رقبای داخلی و جانشین‌های احتمالی‌اش نیز به‌سختی بجنگد. او تنها یک گزینه برای ماندن در قدرت دارد. تحمیل مداوم جنگ بر رژیم‌صهیونیستی.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha