• سه‌شنبه / ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۶:۱۹
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1402121511075
  • منبع : بازار

راهکارهای افزایش بهره‌وری در صنایع تولیدی

راهکارهای افزایش بهره‌وری در صنایع تولیدی

بهره‌وری در مفهوم کلی به میزان استفاده مؤثر از منابع و توانمندی‌ها برای دستیابی به هدف‌ها یا تولید خروجی‌های مطلوب اشاره دارد. در صنایع تولیدی، بهره‌وری به معنای بهینه‌سازی استفاده از منابع مانند نیروی کار، مواد اولیه، تجهیزات، زمان و فناوری به منظور تولید محصولات با کیفیت بالا و هزینه‌های کمتر است.

به گزارش ایسنا به نقل از پارس مارون، بهبود بهره‌وری می‌تواند به افزایش سودآوری شرکت‌ها، کاهش هدررفت منابع و بهبود عملکرد کلی زنجیره تولید کمک کند.

کاهش هزینه های تولید و افزایش بهره وری ماشین آلات

هزینه های تعمیر و نگه داری ماشین آلات در سازمانها و شرکت های تولیدی با توجه به هزینه های بسیار بالای تعمیرات و یا در دسترس نبودن قطعات ماشین آلات و همچنین خارج شدن خط تولید شرکت ها از مدار تولید بیشترین سهم در کاهش بهره وری و سود یک شرکت تولیدی را به خود اختصاص می دهد. آشنایی ناکافی از نحوه کارکرد ماشین آلات و سرویس های دوره ای و همچنین عدم توجه به استانداردهای کارکرد توصیه شده توسط سازنده دستگاه ها می تواند هزینه های بسیار بالایی را به مجموعه وارد کند.

توجه به برنامه منظم و مستمر نگه داری از ماشین آلات در سازمان ها یکی از نقاط کلیدی در افزایش بهره وری و به تبع آن کاهش هزینه های جاری یک شرکت تولیدی می باشد.

روغن صنعتی، خون جاری در صنایع

بخش عمده و اکثرا دیده نشده در هر صنعت بخش روغن مورد استفاده در ماشین آلات آن صنعت می باشد. اکثر ماشین آلات با توجه به نوع کارکرد خود از انواع مختلف روغن ها استفاده می کنند.

روغن های صنعتی از نظر نوع کارکرد به چند دسته تقسیم می گردند:

روغن های روانکار: که در جهت کاهش اصطحکاک بین سطوح کاربرد دارند

روغنهای انتقال قدرت: مانند انواع روغن های هیدرولیک

روغنهای انتقال حرارت: در جهت انتقال حرارت از نقطه ای به نقطه دیگر

و ...

طبق ادعای شرکت CJC  دانمارک بیش از ۸۰ درصد خرابی ماشین آلات مربوط به آلودگی روغن موجود در آنها می باشد. اکثر صنایع با چالش خرابی بیش از اندازه و آزاردهنده در خط تولید ماشین آلات خود روبرو هستند.

متاسفانه با توجه به کمبود دانش فنی در زمینه روغن های صنعتی و احتمال آلودگی آنها در اثر شرایط گوناگون در اکثر بررسی های بعمل امده روغن مورد استفاده در دستگاه ها بعد از مدت زمانی از کارکرد دستگاه استاندارد مناسب جهت کارکرد در آن تجهیز را از دست داده و هزینه های زیادی را برای ماشین آلات به بار می اورد.

انواع آلودگی روغن و راه های برطرف کردن آنها

بیشترین آلودگی روغن از دو نوع آلودگی روغن با آب و یا آلودگی روغن با ذرات جامد می باشد.

آلودگی ذرات در روغن های صنعتی و خطرات آنها

روغن موجود در ماشین آلات در اثر مرور زمان و حرکت دائم در تانک ذخیره سازی و یا لوله های انتقال و همچنین در اثر کارکرد ماشین آلات ذراتی در اندازه های چند میکرون را با خود جابجا می کنند. وجود ذرات جامد در روغن بخش عمده ای از خرابی های سیستم را در بر می گیرند. اگر اندازه ذرات موجود در روغن بالاتر از ظرفیت دینامیکی سیستم در حال کار باشد می تواند منجر به ایجاد ترک های ریز در سیستم شده و چرخه های بار و تنش موجود در سیستمها باعث گسترش این ترک ها و تخریب فلز شده و این امر باعث آزاد شدن ریزش های بزرگتر خواهد شد. 

آلودگی روغن با آب و خطرات آن در ماشین آلات

آب به صورت کلی بخش بزرگی از خرابی سیستمهای مکانیکی را به خود اختصاص میدهد. آب به علت ویسکوزیته کمتر و همچنین ظرفیت بارگذاری پایین تر نسبت به روغن روانکاوری روغن را کاهش داده و همچنین با قرار گرفتن در معرض دما و فشار بالا انفجارهای مولکولی آب باعث ایجاد ریز حفره هایی در سطح فلز می گردد. همچنین در زمان وقوع انفجارهای مولکولی امکان فرار روغن در سطح بسیار کوچکی فراهم شده و باعث سایش فلز با فلز می گردد.

راهکارهای افزایش بهره‌وری در صنایع تولیدی

طبق جدول استاندارد ارتباط تمیزی روغن با افزایش عمر ماشین آلات می توانیم ببینیم با افزایش تمیزی روغن هیدرولیک از استاندارد ISO ۱۷/۲۰/۲۲ به ۱۱/۱۴/۱۶ ظریب طول عمر دستگاه ۵ برابر خواهد شد.

تصفیه روغن راه کار کاهش اساسی خرابی ماشین آلات

برنامه منظم پایش روغن صنعتی مورد استفاده در سازمان و فیلتراسیون روغن در صورت نیاز در سریعترین زمان ممکن بهترین راه کار و درعین حال فراموش شده ترین راه حل در جهت افزایش طول عمر دستگاه و کاهش هزینه های یک سازمان می باشد.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha