• چهارشنبه / ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ / ۰۸:۴۷
  • دسته‌بندی: تشکل‌های دانشجویی
  • کد خبر: 1402121611340
  • خبرنگار : 71974

در میزگرد ایسنا با حضور فعالان حوزه دانشجویی مطرح شد

غفورزاده: تحریم انتخابات برای نابودی جمهوریت شکست خورد/ چراغعلیئی: مردم به بلوغ سیاسی رسیدند

غفورزاده: تحریم انتخابات برای نابودی جمهوریت شکست خورد/ چراغعلیئی: مردم به بلوغ سیاسی رسیدند

انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در حالی برگزار شد که طی یک سال اخیر فعالیت شبکه‌های معاند بر تحریم انتخابات متمرکز بود،‌ حضور مردم پای صندوق‌های رای نشان از شکست سیاست تفرقه‌اندازی میان مردم و حاکمیت دارد،‌ به همین منظور میزگردی با عنوان انتخابات و مردم با حضور ۲ تن از فعالان دانشجویی در خبرگزاری ایسنا برگزار شد.

به گزارش ایسنا،‌ انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در حالی برگزار شد که طی یکسال اخیر فعالیت شبکه‌های معاند بر تحریم انتخابات متمرکز بود،‌ حضور مردم در صندوق رای نشان از شکست سیاست تفرقه اندازی میان مردم و حاکمیت دارد،‌ طبق آمارهای اعلامی میزان مشارکت مردم در برخی از استان‌ها به ۷۰ درصد نیز رسیده است، مشارکت مردم در انتخابات نشان می‌دهد مردم همچنان نسبت به آرمان‌های انقلاب متعهد و با مشارکت سیاسی به دنبال بهبود شرایط کشور هستند. به همین منظور میزگردی با حضور زهرا غفورزاده، مسئول واحد سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه شهید بهشتی و علی چراغعلیئی، دبیر تشکل جنبش عدالتخواه دانشگاه آزاد شهر قدس در خبرگزاری ایسنا با عنوان «انتخابات و مردم» برگزار شد که متن این نشست به شرح ذیل است:

*شکست پروژه تحریم انتخابات

زهرا غفورزاده، مسئول واحد سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه شهید بهشتی و عضو دفتر تحکیم وحدت با اشاره به شکست پروژه تحریم انتخابات در ایران اظهار کرد: انتخابات این دوره یکی از عجیب‌ترین کنش‌های سیاسی از ابتدای انقلاب بوده؛ به‌طوری‌که حجم فشار سیاسی و سرمایه‌گذاری برای تحریم انتخابات از ابتدای انقلاب تاکنون بی‌سابقه بوده است، در جریان این عنادورزی حتی برخی از اصلاح‌طلبان که در همین ساختار قدرت گرفتند، دشمنان انقلاب را در این زمینه همراهی کردند.

غفورزاده: تحریم انتخابات برای نابودی جمهوریت شکست خورد/ چراغعلیئی: مردم به بلوغ سیاسی رسیدند

مسئول واحد سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: باتوجه‌ به رفتار دشمنان انقلاب اسلامی مشخص بود که پس از شکست پروژه براندازی جمهوری اسلامی، تحریم انتخابات برای نابودی جمهوریت ایران در دستور کار قرار خواهد گرفت. در این شرایط حتی بسیاری از آمارهای مشارکت نیز حکایت از کاهش مشارکت به زیر ۳۰ درصد را داد؛ اما در عمل با بصریت مردم شاهد مشارکت بالای ۴۰ درصد بودیم.

وی افزود: مشارکت ۴۰ درصدی در انتخابات مطلوب جمهوری اسلامی نیست؛ اما باید اذعان کرد این میزان مشارکت پس از مشکلات سال گذشته و هجمه رسانه‌ای علیه نظام جمهوری اسلامی که با همراهی برخی از جریانات داخلی تکمیل شد و تأثیر منفی بر فضای سیاسی کشور گذاشت، بسیار قابل تقدیر است.

غفورزاده با اشاره به رفتار دوگانه سلبریتی‌ها در خصوص انتخابات اخیر بیان کرد: تجربه سیاسی کشور نشان می‌دهد که در سال‌های گذشته بسیاری از افراد مشهور برای حضور مردم در انتخابات تلاش‌های فراوانی کردند؛ اما امسال با همراهی معاندین خارج‌نشین به دنبال تحریم انتخابات بودند، این رفتار دوگانه نشان می‌دهد که دموکراسی برای این افراد آنها زمانی معنی خواهد داشت که در راستای منافع آنها باشد؛ در غیر این صورت به همین نظامی که آنها را به پست و مقام رسانده نیز پشت خواهند کرد.

به گفته وی؛ مشارکت ۴۰ درصدی به این دلیل نیست که این دسته از افراد معاند هستند، بلکه این دست افراد نیازمند تبیین بیشتر برای حضور در انتخابات هستند.

*مردم نقش دشمنان نظام را برهم زدند

علی چراغعلیئی، دبیر تشکل جنبش عدالتخواه دانشگاه آزاد شهر قدس نیاز با اشاره به مشارکت مردم در انتخابات اظهار کرد: تجربه نشان داده که هر زمانی که جریان معاند و مخالف جمهوری اسلامی به دنبال عنادورزی و تحمیل ایده خود در موضوع خاصی بودند، مردم با بصریت ایران بر خلاف این نظر آنها اقدام کرده است.

چراغعلیئی با بیان اینکه مردم به دلیل علاقه به‌نظام و مقام معظم رهبری پای صندوق رأی رفتند، عنوان کرد: هجمه دشمن برای رأی ندادن بیشتر از دعوت مشکلات برای رأی‌دادن بود؛ بااین‌حال علاقه مردم به‌نظام و اعتماد مردم به ولی‌فقیه باعث مشارکت مردم در انتخابات شد، هر چند برخی از احزاب به دنبال تحریم انتخابات بودند؛ اما در توفیق چندانی نداشتند.

وی افزود: مقام معظم رهبری همواره با نگاه پدرانه و فارغ از فضای سیاسی کشور مردم را دعوت به اتحاد و مشارکت در انتخابات کردند، رفتار مردم در انتخابات نشان داد که آنها همچنان به جمهوری اسلامی علاقه دارند و موضع‌گیری برخی از جناح‌های سیاسی ورشکسته نیز تأثیر در رأی آنها نداشته است.

دبیر تشکل جنبش عدالتخواه دانشگاه آزاد شهر قدس با بیان اینکه مشارکت مردم فراتر از پیش‌بینی‌ها است، عنوان کرد: مشارکت ۴۰ درصدی برای انتخابات مجلس شورای اسلامی رقم مناسبی است، آن هم در شرایطی که معاندین به دنبال ایجاد اختلاف میان مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری بودند که با بصریت مردم این پروژه نیز شکست خوردند.

*مردم به دنبال افراد جوان و باانگیزه بودند

غفورزاده با اشاره به تغییر رویکرد رأی‌دادن مردم اظهار کرد: یکی از اتفاقات خوب این دوره رأی ندادن لیستی مردم است، به‌عنوان مثال یکی از فعالان در بحث برگزاری انتخابات این موضوع زمان شمارش آرا را افزایش خواهد داد، بااین‌وجود این اقدام فرخنده نشان از رشد دریافت سیاسی مردم دارد، تجربه گذشته نشان می‌دهد در لیست‌های دور قبل افرادی با رانت و تنها به دلیل پیوند خانوادگی در لیست انتخابات قرار گرفتند؛ بنابراین مردم با پایش لیست‌های انتخاباتی افرادی را جایگزین آنها کردند.

به گفته وی؛ در این دوره مردم با علم به اهمیت شخصیت فردی به نمایندگان برای جریان‌سازی متوجه شدند که برخی افراد به دلیل توانایی فردی می‌تواند در مجلس مؤثر باشند و حتی در برخی از مواقع یک فرد را نسبت به لیست مؤثر می‌دانستند به همین دلیل این‌گونه رأی‌دادن نیز در دستور کار مردم قرار گرفت.

مسئول واحد سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه مردم برای این دوره از مجلس به دنبال افراد جوان و باانگیزه بودند، عنوان کرد: بسیاری از افراد شناخته شده و باسابقه به دلیل عملکرد نه‌چندان مطلوب توسط مردم از جریان نمایندگی خلع شدند، در این دوره مردم با رأی به افراد جوان و باانگیزه به دنبال ایجاد تحول بزرگ در فضای کشور بودند.

*بلوغ سیاسی مردم

غفورزاده نیز با بیان اینکه مردم در سطح کشور وارد دوران بلوغ سیاسی شدند، اظهار کرد: آسیب لیستی رأی‌دادن در انتخابات و تیم کشی‌های سیاسی که باعث آزردگی خاطر مردم شد باعث روی‌گردانی مردم از رأی به‌صورت لیستی شد. آگاهی مردم از جریانات سیاسی نوید بسیار خوبی برای انتخابات دقیق‌تر مردم خواهد بود.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین اقدام مجلس برای افزایش مشارکت بالابردن سطح فعالیت و کنشگری است، اظهار کرد: مجلس در این دوره قوانین خوبی را تصویب کرد و با کمک قوه مجریه در حال اجرای آن است؛ اما تأثیر آن بر زندگی مردم مبهم است، مجلس باید اقدامات خود را برای مردم به‌صورت شفاف تبیین کند. علاوه بر این نمایندگان با حضور در میان مردم باید تعامل خود را با جامعه حفظ کنند و با حضور در دانشگاه‌ها و نمازجمعه گزارشی از عملکرد خود ارائه دهد.

*مجلس ریل‌گذار حاکمیت است

مسئول واحد سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه مجلس ریل‌گذار حاکمیت است و شأن مجلس قانون‌گذاری است، تصریح کرد: در خصوص اهمیت مجلس تبیین دقیقی صورت نگرفته است و باید نقش این نهاد مردمی به‌صورت دقیق تبین شود.

*مجلس، مهم‌ترین نهاد مردم سالاری ایران

چراغعلیئی با اشاره به اهمیت مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: برخلاف نگاه مردم انتخابات مجلس به دلیل تأثیرگذاری درازمدت از اهمیت بیشتری نسبت به انتخابات ریاست‌جمهوری برخوردار است، یک رئیس‌جمهور پس از انتخاب توسط مردم نهایت ۸ سال در قدرت خواهد بود؛ اما عمر قوانین تصویب شده در مجلس بیش از یک دهه هم خواهد بود؛ بنابراین باید جایگاه مجلس برای مردم تبیین شود.

غفورزاده: تحریم انتخابات برای نابودی جمهوریت شکست خورد/ چراغعلیئی: مردم به بلوغ سیاسی رسیدند

وی افزود: نمایندگان مجلس باید علاوه بر تغییر قوانین آنها را متناسب با زندگی مردم  کنند، مردم باید احساس تغییر کنند. مقام معظم رهبری همواره عنوان کرده که اسلام موافق نوآوری است با این نگاه باید قوانین متناسب با زندگی روزمره مردم تصویب شود و پس از آن بااطلاع رسانی در خصوص آن مردم را نسبت به قوانین جدید آگاه کنند.

دبیر تشکل جنبش عدالتخواه دانشگاه آزاد شهر قدس با اشاره به نقش نظاراتی مجلس عنوان کرد: مردم باید نسبت به عملکرد مجلس برای نظارت بر اقدامات دولت آگاهی کسب کنند و بدانند که نمایندگان آنها بر روی اقدامات دولت نظارت دارند.

*خدمت سربازی در صدر مطالبات مردمی

غفورزاده با اشاره به مطالبات مردم از مجلس شورای اسلامی بیان کرد: باتوجه‌به تنوع نظرات نمی‌توان یک موضوع را به‌عنوان مطالبه جمعی مردم ایران عنوان کرد، اما بحث‌های مربوط به خدمت سربازی و نحوه دریافت مالیات در صدر مطالبات مردم خواهد بود.

چراغعلیئی با اشاره به عملکرد مجلس فعلی عنوان کرد: گام‌های مثبت فراوانی در مجلس یازدهم برای بهبود شرایط مردم برداشته شد؛ اما به دلیل تعلق عنوان انقلابی بودن این مجلس توقعات از آن بسیار بالا بوده است، اگر فردی خود را انقلاب بداند؛ اما رفتار آن متناسب با این عنوان نباشد مردم نسبت به جبهه انقلاب بدبین می‌شود. در این شرایط مجلس باید با اصلاح برخی از قوانین و ایجاد شرایط برای تسهیل امر ازدواج به‌منظور جوانی جمعیت از اقدامات مهم است که باید در دستور کار فوری مجلس باشد که اثرات آن در دهه آینده کشور دیده شود.

به گفته وی، بحث اصلاح سربازی و تغییر ساختار مالیات‌ستانی در کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که مجلس آینده باید نسبت به آن ورود کند.

*اصلاح‌طلبان عامل بی‌اعتمادی مردم به انتخابات بودند

مسئول واحد سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به نقش اصلاح‌طلبان در بی‌اعتمادی مردم به انتخابات عنوان کرد: مردم در انتخابات گذشته به جریان اصلاح‌طلب میدان دادند؛ اما آنها قدر ندانستند و با وجود ارائه راهکارهای متعدد در عمل معضلات کشور را افزایش دادند، مردم نیز با آگاهی از عملکرد ضعیف این جناح نسبت به جریان انتخابات بی‌اعتماد شدند.

دبیر تشکل دانشجویی دانشگاه آزادشهر قدس نیز با انتقاد از عملکرد اصلاح‌طلبان اظهار کرد: تجربه سیاسی کشور نشان داد هرگاه هر زمان مردم به اصلاح‌طلبان رأی دادند، دچار افسردگی سیاسی شدند که این موضوع نشان از عدم تحقق وعده‌ها رنگارنگ این حزب است، معمولاً بعد از هر دوره‌ای که اصلاح‌طلبان مشغول به کار بودند، فضای سیاسی کشور دچار یاس و نامیدی شد، البته این حزب معمولاً با وعده‌های تازه بار دیگر به صحنه سیاسی کشور باز می‌گردند.

وی افزود: با وجود انتقادات اصلاح‌طلبان نسبت به عملکرد دقیق شورای نگهبان، فرد اول این حزب در بین ۶۰ نفر منتخب تهران قرار نمی‌گیرد، کسی که سابقه فعالیت سیاسی و نمایندگی مردم را دارد و سمت‌های دولتی فراوانی داشته به دلیل همین عملکرد ضعیف حزب رأی مردم را نمی‌تواند کسب کند. پاک‌کردن بی‌اعتمادی از اذهان عمومی نیازمند فعالیت چند ساله است.

به گفته وی؛ عملکرد شورای نگهبان نشان از رفتار فرا حزبی این نهاد دارد، برخی از نمایندگان حزب اصلاحات که انتقاد نسبت به عملکرد شورای نگهبان دارند، باید رفتار سیاسی حزب خود را بازبینی کنند و دلایل شکست خود در آنجا دنبال کنند.

*مردم از اصلاح‌طلبان قطع امید کردند

غفورزاده با بیان اینکه عبور برخی از نیروهای اصلاحات از چارچوب و خطوط قرمز نظام باعث شد بسیاری از مردم نسبت به عملکرد این حزب بدبین شدند، اظهار کرد: جبهه‌گیری جریان اصلاحات سال گذشته در وسط بازی و همراهی برخی از افراد این حزب با جریان ضدانقلاب باعث شد که اعتماد مردم را از دست بدهند. اگر امروز ما شاهد کاهش مشارکت هستیم نتیجه اقدامات جریان اصلاحات بوده است.

وی افزود: در طول سال‌های پس از انقلاب دولت رئیسی به‌عنوان تنها دولت انقلابی و مردمی مشغول به کار شد و عمده مجالس شورای اسلامی نیز متعلق به جریان اصلاحات بوده، سپردن کار به افراد انقلابی راه‌حل برون‌رفت از بحران است.

غفورزاده با بیان اینکه یکی از موهبت‌های جمهوری اسلامی نشان‌دادن جمهوریت به مردم بود، افزود: اصلاح‌طلبان می‌گویند؛ چون ما رد صلاحیت شدیم انتخابات غیررقابتی است؛ درحالی‌که ۳ هزار نفر در تهران با تفکر و اندیشه متفاوت تأیید صلاحیت شدند این تفسیر به میل اصلاح‌طلبان است؛ درحالی‌که این انتخابات به‌صورت کاملاً مردمی برگزار شده است، بهتر است اصلاح‌طلبان دلیل دیگری برای شکست خود عنوان کنند.

*نمایندگان مجلس نباید ارتباط خود را با مردم زمان‌بندی کنند

چراغعلیئی با بیان اینکه ما یک نمود سیاسی بین‌المللی از انتخابات داشتیم، عنوان کرد: مسئولان باید بادقت بحث تعارض منافع مدیران در جمهوری اسلامی را پیگیری کنند، متأسفانه در برخی از مواقع به دلیل عدم رعایت این موضوع شاهد هزینه‌کرد ظرفیت‌های انقلاب در منافع شخصی و حزبی هستیم.

وی افزود: مسئولان نباید تنها در زمان رأی‌گیری به فکر تعامل با مردم و گروه های سیاسی باشند؛ آن هم درحالی‌ که طی ۴ سال اخیر ارتباط میان آنها و مردم کم‌رنگ شده بود، نمایندگان مجلس نباید ارتباط خود را با مردم زمان‌بندی کنند.

دبیر تشکل جنبش عدالتخواه دانشگاه آزاد شهر قدس عنوان کرد: مسئولان جمهوری اسلامی به دلیل ماهیت انقلابی باید هر لحظه خود را در معرض نقد قرار دهند و نباید به دلیل عدم انتقادپذیری خود را از مردم دورنگه دارند. مسئولان باید بدانند که مردم نسبت به مسئولانی که از امام خود و سرمایه‌های انقلاب برای منافع شخصی هزینه می‌کنند، واکنش خوبی نخواهند گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha