• پنجشنبه / ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۲:۵۲
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1402121712382
  • خبرنگار : 71974

در اولین همایش ملی توسعه و آینده‌نگری در صنعت پتروشیمی مطرح شد

شاهمیرزایی: ارتباط میان دانشگاهیان و فعالان حوزه صنعت پتروشیمی باعث ارتقای این صنعت می‌شود

شاهمیرزایی: ارتباط میان دانشگاهیان و فعالان حوزه صنعت پتروشیمی باعث ارتقای این صنعت می‌شود

مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی با اشاره به برگزاری همایش ملی توسعه و آینده نگری در صنعت پتروشیمی بیان کرد: ما در حوزه گفتمانی نیازمند جلسات گفتمانی هستیم تا با ارتباط میان دانشگاهیان و فعالان حوزه صنعت پتروشیمی شاهد رشد و ارتقای این بخش باشیم.

به گزارش ایسنا، مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی در اولین همایش ملی توسعه و آینده نگری در صنعت پتروشیمی که در اندیشکده نفت و انرژی دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره‌ شهدا اظهار کرد: ما باید نگاه بلندمدتی به آینده صنعت پتروشیمی داشته باشیم و این مهم بدون عبرت گرفتن از گذشته و بررسی وضع موجود ممکن نیست.

وی افزود: بیش از ۶۵ سال از احداث اولین پالایشگاه صنعت پتروشیمی می‌گذرد و با وجود ادعای برخی از غرب زدگان مبنی وابستگی کامل این صنعت به کمک‌های آمریکا و غربی‌ها این صنعت در سایه خودباوری و نگاه  افرادی مانند شهید چمران و شهید بابایی‌ها توسط متخصصان داخلی  توسعه پیدا کرده است..

مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی گفت: مهندسان ایرانی برای دریافت تکنولوژی و آموزش در این حوزه در دانشگاه‌ها غربی تحصیل کردند؛ اما دچار استحصال نشدند.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی با بیان اینکه پیش از انقلاب اعداد پالایشگاه صنعت نفت به ۶ واحد و تولیدات حدود ۱.۵ میلیون تن بود که تنوع محصولات آن نیز پایین بود؛ اما با پیروزی انقلاب با تکیه بر نیروهای داخلی امروز ظرفیت تولید این صنعت از مرز سالانه ۹۰ میلیون تن گذشته است. علاوه بر این با وجود تولید ۶ میلیون بشکه‌ای نفت در اواخر دوران طاغوت که ناشی از جوانی و فشار بالای میادین نفتی بود، شاهد افزایش خام فروشی بودیم.

شاهمیرزایی با بیان اینکه در حوزه کاتالیست تا پایان این دولت به خودکفایی می‌رسیم، تأکید کرد: از همه متخصصان، پژوهشگران و سرمایه‌گذاران هم دعوت می‌کنم برای بومی‌سازی دانش فنی، کالا و تجهیزات به کمک این صنعت بیایند.

شاهمیرزایی بیان کرد: دولت‌های غربی نمی خواستند در ایران چرخه و زنجیر ارزش افزوده و تکامل فناوری شکل بگیرد و نیازهای این صنعت را در ۶ واحد پتروشیمی خلاصه کردند، با پیروزی انقلاب که بندر امام توسط ژاپنی‌ها رها شده بود، با همت مهندسان ایرانی علاوه بر تکمیل این بندر، با طرح شکایت از طرف ژاپنی نیز غرامت دریافت کردیم.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه تفکر وابستگی صنعت پتروشیمی به برجام و غربی‌ها باعث توقف طرح های توسعه‌ای این صنایع شده است، اظهار کرد: لعنت بر تفکر وابستگی که در سال‌های اخیر ادامه فعالیت پتروشیمی را به برجام گره زده بودند و برخی از مدیران نیز عنوان می‌کردند که ایران تنها توانایی ساخت آبگوشت را دارد. این افراد حتی تفکر لیبرال و یخ زده خود را مدیون غربی‌ها می دانند.

وی با بیان اینکه ادامه تولید نفت و صادرات آن از جزیره خارک در سایه جنگ عراق نشان از شجاعت و تلاش جوانان ایرانی برای اعتلای جمهوری اسلامی بود، عنوان کرد: ما به دنبال ترویج این اندیشه هستیم، خودباوری و افزایش توان نظامی ایران باعث استقلال سیاسی شده که این فضا برخلاف برخاسته دشمنان ایران است.

شاهمیرزایی با بیان اینکه در دی ماه ۱۴۰۰ در دولت سیزدهم عهد کردیم که صنعت پتروشیمی را توسعه دهیم، عنوان کرد: منکر خدمات و اقدامات صورت گرفته برای توسعه صنعت پتروشیمی نیستیم؛ اما برای توسعه این صنعت باید سبک سنتی خود را تغییر دهیم و با روش‌های مدرن و با استفاده از ظرفیت جوانان تحصیل کرده، عقب ماندگی موجود را جبران کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی با اشاره به برگزاری همایش ملی توسعه و آینده نگری در صنعت پتروشیمی بیان کرد: ما در حوزه گفتمانی نیز نیازمند جلسات گفتمانی هستیم تا با ارتباط میان دانشگاهیان و فعالان حوزه صنعت پتروشیمی شاهد رشد و ارتقای این بخش باشیم

وی افزود: ساخت پالایشگاه و افزایش تولید نفت الزامی است؛ اما از همه مهم تر باید به بخش افتخار ساز صنعت نفت توجه ویژه کرد، راه چاره بازگشت به ظرفیت داخلی است، این تجربه موفقیت آمیز را در صنایع نظامی و دفاعی داشتیم. کرسی های نظریه پردازی باید تقویت شود. بومی سازی و توسعه صنایع پایین دستی و نگرش تکیه و اعتماد به صنعت بومی ارزش گذاری در لین بخش باید صورت گیرد.

شاهمیرزایی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در این بخش عنوان کرد: در افق ۱۰ تا ۱۲ سال آینده به ظرفیت تولید ۲۰۰ میلیون تن خواهیم رسید که این افزایش تولید سالانه ۱۸۰ میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور خواهد داشت.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha