• سه‌شنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۳:۵۸
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1403022518365
  • خبرنگار : 71567

رییس دانشگاه تهران خبر داد

دعوت از روسای ۳۰۰ دانشگاه خارجی در یک رویداد بزرگ آموزش عالی

دعوت از روسای ۳۰۰ دانشگاه خارجی در یک رویداد بزرگ آموزش عالی

رییس دانشگاه تهران با بیان اینکه از دعوت روسای ۳۰۰ دانشگاه بزرگ خارجی در آیین «بزرگداشت ۱۷۵۷ ساله سنت آموزش عالی» خبر داد و گفت: انتظار داریم بیش از ۵۰ رییس دانشگاه از قاره‌های مختلف در این مراسم حضور داشته باشند و تمامی روسای شرکت کننده عضو شبکه جهانی دانشگاهی ۱۷۵۷ خواهند شد.

به گزارش ایسنا، سید محمد مقیمی در نشست خبری که امروز در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد، به تشریح جزییات برگزاری آیین «بزرگداشت سنت ۱۷۵۷ ساله آموزش عالی در ایران» پرداخت و تاکید کرد: پیرو مصوبه مجمع عمومی یونسکو، ایران به عنوان آغازگر سنت دانشگاهی در دنیا شناخته شده است. همچنین شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اساس یک مصوبه ای ماموریت برگزاری بزرگداشت سنت ۱۷۵۷ ساله آموزش عالی در ایران را به دانشگاه تهران محول کرد.

وی در ادامه تصریح کرد: افتتاحیه آیین بزرگداشت ۱۷۵۷ ساله سنت آموزش عالی در ایران روز سه‌شنبه هشتم خرداد ماه ۱۴۰۳ در این دانشگاه و با حضور مسوولان، اساتید ایرانی و خارجی در محل مصلی دانشگاه و با حضور پنج هزار نفر از ذی‌نفعان و مهمانان داخلی و خارجی برگزار می‌شود و سلسله رویدادهای این رویداد تا پایان سال ۱۴۰۳ ادامه دارد.

*دعوت از ۳۰۰ رییس دانشگاه خارجی

رییس دانشگاه تهران با بیان اینکه از دعوت روسای ۳۰۰ دانشگاه خارجی در آیین بزرگداشت ۱۷۵۷ ساله سنت آموزش عالی خبر داد و افزود: برخی دولتمردان اروپایی محدویت هایی برای دانشگاهیان خود در جهت مسافرت ایجاد کردند که موجب نگرانی آنها نیز شده است. این محدودیت روسای دانشگاه ها موجب شده که آنها امکان این را نداشته باشند خودشان تصمیم بگیرند به کشور دیگری بروند و باید مجوزهای سفت و سخت امنیتی را از جاهای مختلف برای سفر دریافت کنند. این در حالی است که در ایران رییس دانشگاه اگر اراده کند به هر کشوری می تواند برود.

وی تاکید کرد: به طور کلی ما انتظار داریم شاهد حضور ۵۰ رییس دانشگاه مهم از قاره های مختلف به خصوص از روسی و آمریکای لاتین در این مراسم باشیم.
 

*رونمایی از شکبه جهانی ۱۷۵۷

مقیمی تاکید کرد: البته یکی از ایده هایی که در مراسم فوق مطرح شده و عملیاتی خواهد شد، این است که ما شبکه دانشگاهی ۱۷۵۷ را در این مراسم رونمایی خواهیم کرد، که این شبکه دانشگاهی در حقیقت اعتلاف دانشگاهیان و دانشگاه های جهان برای صلح جهانی است. در حال حاضر پیش نویس تفاهم و سند مشترکی که توسط روسای دانشگاه هایی که در مراسم حضور دارند یا روسایی که به صورت مجازی در این مراسم متصل خواهند شد، همچنین دانشگاه هایی که به صورت ایمیل اطلاع دادند مایل به عضویت شبکه جهانی ۱۷۵۷ باشند، امضا خواهد شد.

رییس دانشگاه تهران ادامه داد: پیش نویس سند فوق آماده شده است در حال نظر خواهی هستیم. روسای دانشگاه هایی از عراق و هند از طرح ایران ثبت دانشگاه جندی شاپور حمایت کردند. دانشگاه های مختلف این کشورها در این مراسم حضور خواهند داشت. 

مقیمی همچنین گفت: دانشگاه راه رسیدن به تمدن نوین اسلامی است و از این رو شعار دانشگاه تمدن ساز، پیشران تمدن نوین اسلامی را در راستای ماموریت محوله شورای عالی انقلاب فرهنگی انتخاب کردیم. دانشگاه جندی شاپور به عنوان افتخار بزرگ بین المللی متعلق به ایرانیان است، اما هنوز نتوانسته ایم از این افتخار جهانی بهره ببریم، همچنین در زمینه های دیگر هم کاستی هایی داریم. برخی کشورها مولفه‌های فرهنگی ایران را به نام خود ثبت می کنند؛ بنابراین دانشگاه تهران در این زمینه ماموریت ویژه دارد؛ اما با نگاه سازمانی جلو نمی رود.

رییس دانشگاه تهران تصریح کرد: وزیر علوم بر پیشگامی این دانشگاه تاکید دارد که اگر به خوبی پیش برود، نتایج فوق العاده ای را برای آینده ایران رقم می زند، در غیر این صورت با مشکلاتی مواجهه می شویم. همچنین رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بر استفاده از تجارب گذشته برای درخشش آینده علمی ایران تاکید کردند، دانشگاه تهران هم وظایف خود را در این راستا انجام می دهد. 

این استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: سیمرغ تمدن ایرانی اسلامی دوباره با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی از خواب بیدار شده و در حال پرواز است و به زودی اوج می گیرد، بنابراین دانشگاه تهران هم باید نقش محوری و اصلی خود را در این زمینه ایفا کند، نوع نگاه ما در این نکوداشت این است که بتوانیم راهکارها را بر اساس شاخص های جایگاه تبیین شده ارائه دهیم.

رییس دانشگاه تهران گفت: معتقد هستیم برای نکوداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران باید مشارکت فعالانه ای را در پیش بگیریم، ۱۳۹۸ پیشنهاد به دبیرخانه دانشگاه برای پیشبرد بهتر ماموریت های دانشگاه تهران جهت دانشگاه تمدن ساز ارسال شد و دوستان خوش بین هستند که این پیشنهادها به ۱۷۵۷ مورد برسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha