• جمعه / ۱۴ مهر ۱۳۹۱ / ۰۹:۰۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 91071408785

اسكنر دستي سه بعدي براي كمك به پزشكان مراقبت‌هاي اوليه

اسكنر دستي سه بعدي براي كمك به پزشكان مراقبت‌هاي اوليه

مهندسان دانشگاه ايلينويز، ابزار جديد تصويربرداري براي پزشكان مراقبت‌های اولیه ساخته‌اند كه دسترسي به مناطق تحت معاينه را در داخل بدن امكانپذير مي‌كند.

مهندسان دانشگاه ايلينويز، ابزار جديد تصويربرداري براي پزشكان مراقبت‌های اولیه ساخته‌اند كه دسترسي به مناطق تحت معاينه را در داخل بدن امكانپذير مي‌كند.

به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين اسكنر دستي به پزشكان اجازه مي‌دهد تا تمام مناطق محل معاينه را به تصوير كشيده، ضخامت و سلامت شبكيه بيمار را بررسي كرده و همچنين جمعيت‌هاي باكتري در گوش مياني را به شكل سه بعدي مشاهده كنند.

اين دستگاه بر فناوري تصوير توموگرافی انسجام نوری(OCT) تكيه داشته كه مشابه تصويربرداري فراصوت است اما از نور بجاي صوت براي توليد تصاوير استفاده مي‌كند.

محققان قرار است نتايج تحقيقات خود را در نشست سالانه مرزهاي اپتيك 2012 انجمن نوري ارائه كنند.

پزشكان مراقبتهاي اوليه براي نظارت بر شرايط مزمن مانند عفونت گوش در حال حاضر بر ابزاري تكيه دارند كه اساسا شيشه‌هاي بزرگ‌نمايي هستند و اين دستگاه جديد به پزشكان راه جديد نظارت كمي بر اين شرايط را ارائه كرده و توضيحات موثرتر ودقيق‌تري را به متخصصان ارائه خواهد كرد.

اسكنر فوق، شامل سه اجزاي اصلي است كه عبارتند از يك منبع نور نزديك مادون قرمز و سيستم OCT، يك دوربين فيلمبرداري براي ارسال تصاوير بلادرنگ از ويژگي‌هاي سطح و مناطق تحت اسكن و يك اسكنر مبتني بر ميكروالكترومكانيك براي هدايت نور.

طول موجهاي نور نزديك مادون قرمز بطور عميق‌تري از ديگر طول موج‌ها در بافت‌هاي انسان نفوذ مي‌كنند؛ با اندازه‌گيري زمان طي شده تا بازتاب نور از ريزساختار بافت، الگوريتم‌هاي رايانه‌اي، يك تصوير از ساختار بافت تحت معاينه به ثبت مي‌رسانند.

بيماران ديابتي بويژه مي‌توانند از اين دستگاه استفاده كنند. حدود 40 تا 45 درصد از اين بيماران در داخل شبكيه خود رگهاي خون رخنه‌دار دارند كه « رتینوپاتی» نام دارد و مي تواند به ضخيم‌تر شدن شبكيه، تار شدن ديد و در نهايت نابينايي منجر شود. اين اسكنر دستي به پزشكان اجازه خواهد داد تا سلامت شبكيه را بررسي كرده و اين شرايط را در مراحل اوليه آن شناسايي كنند.

محققان اميدوارند كه كاهش يافتن هزينه توليد با كوچكتر شدن طراحي دستگاه بتواند به پزشكان بيشتري در دسترسي به اين اسكنرها حتي در كشورهاي در حال توسعه منجر شود.

انتهاي پيام

اسكنر دستي سه بعدي

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha