• چهارشنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۰۹:۰۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94021608981

افزایش هشت درصدی خلاقیت با تحریک الکتریکی مغز

افزایش هشت درصدی خلاقیت با تحریک الکتریکی مغز

محققان دانشگاه کارولینای شمالی مدعی هستند که تحریک مغز با جریان ملایم الکتریکی می‌تواند خلاقیت را تا هشت درصد افزایش دهد.

محققان دانشگاه کارولینای شمالی مدعی هستند که تحریک مغز با جریان ملایم الکتریکی می‌تواند خلاقیت را تا هشت درصد افزایش دهد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این محققان نظریه خود را با استفاده از یک جریان 10 هرتزی بر روی مغز 20 داوطلب برای تحریک نوسانات طبیعی موج آلفای مغز آزمایش کردند.

این نوسانات علاوه بر داشتن خلاقیت یا کمبود آن، با افسردگی نیز مرتبط هستند.

نوسانات آلفا در طیف فرکانسی هشت و 12 مگاهرتز (چرخه بر ثانیه) روی می‌دهد. این نوسانات در سال 1929 توسط هانس برگر کشف شد که الکتروانسفالوگرام را اختراع کرده است.

نوسانات آلفا بطور برجسته‌تر زمانی رخ می‌دهند که انسان چشم خود را بسته و محرک‌های حسی را می‌بندد. در زمان فعالیت این نوسانات، ورودی‌های حسی ممکن است در زمان رؤیاپردازی، مدیتیشن یا تفکر در مورد ایده‌ها غیرفعال باشد.

با فعال شدن حس‌ها، نوسانات آلفا از بین می‌روند. سایر نوسانات در فرکانس‌های بالاتر مانند نوسانات گاما غلبه می‌کنند. دانشمندان با علم به این قضیه، نوسانات آلفا را با خلاقیت مرتبط کردند.

آن‌ها بر این تصور بودند که با ارتقای الگوهای ریتمیک نوسانات آلفا ، می‌توان خلاقیت را بهبود بخشید.

برای این تحقیقات، دانشمندان روی 20 فرد بالغ سالم آزمایش انجام داده و الکترودهایی را در هر سمت پوست پیشانی و یک الکترود را در پشت سر قرار دادند. با این روش، تحریک 10 هرتزی نوسان آلفا از هر سمت مغز بطور هماهنگ انجام می‌شد.

هر داوطلب تحت دو جلسه درمان قرار گرفتند و دانشمندان در جلسه اول، از تحریک 10 هرتزی برای پنج دقیقه روی مغز هر فرد استفاده کردند. داوطلبان در آغاز این پنج دقیقه احساس خارش داشتند. برای 25 دقیقه بعدی، هر داوطلب آزمایش تفکر خلاق تورنس را انجام داد.

در یک آزمایش، به هر داوطلب بخش کوچکی از یک تصویر نشان داده شد تا آن را تکمیل کرده و عنوانی را برای آن انتخاب کنند. در جلسه دیگر، همین پروتکل روی هر داوطلب اجرا شد، با این تفاوت که تحریک 10 هرتزی برای 30 دقیقه روی مغز این افراد در زمان آزمایش تورنس انجام شد.

محققان با مقایسه نتایج هر جلسه دریافتند که داوطلبان بطور میانگین 7.4 درصد نمره بالاتری نسبت به جلسه اول بدست آورده بودند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۲-۱۷ ۱۱:۴۵

گفتني است در کشور ما به دليل وجود منابع زير زميني متعدد مواد خام، نياز چنداني به خلاقيت و ارزيابي نتايج پژوهش فوق احساس نمي شود!