• دوشنبه / ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 96021106183
  • خبرنگار : 30054

مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه بانک مسکن:

نوآوری در صنعت تامین مالی پایان ندارد

نوآوری در صنعت تامین مالی پایان ندارد

پس از راه‌اندازی بازار رهن ثانویه برای اولین بار در تاریخ بازار سرمایه کشور، شرکت تامین سرمایه بانک مسکن درصدد است تا برای اولین بار نسبت به طراحی و انتشار اوراق جعاله به منظور تامین مالی حمل و نقل جاده‌ای کشور اقدام کند.

به گزارش سرویس بازار ایسنا، سیدمحسن فاضلیان مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه بانک مسکن در این خصوص عنوان کرد: در حال حاضر نیاز کشور در زمینه ایجاد و توسعه زیرساخت‌ها بسیار بالا بوده و توانایی‌های مالی دولت پاسخگوی ایجاد این زیرساخت‌ها نبوده و از طرفی صرف‌نظر از وضعیت موجود که تنگنای سیستم بانکی، مانع از اعطای تسهیلات به میزان مورد نیاز شده است، عدم تطابق سررسید میان منابع کوتاه‌مدت بانکی و مصارف بلندمدت پروژه‌های کلان، تأمین مالی بلندمدت از طریق سیستم بانکی را به راهکار نامناسبی تبدیل کرده است. از این رو استفاده از ظرفیت بخش خصوصی از طریق بازار سرمایه می‌تواند گزینۀ مناسبی برای تأمین مالی بخش زیرساخت باشد.

وی گفت: علی‌رغم وجود ابزارهای مالی متنوع در بازار سرمایه ایران، تاکنون تأمین مالی بخش حمل و نقل جاده‌ای از طریق انتشار اوراق بهادار در بازار سرمایه ایران اتفاق نیفتاده است. در طرح‌های حمل و نقل جاده‌ای، محدودیت در انتقال مالکیت دارایی، استفاده از ابزارهای موجود در بازار سرمایه را محدود ساخته است. به همین دلیل  طراحی اوراق بهادار پروژه‌محور ضروری به نظر می‌رسد.

مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه بانک مسکن  بیان کرد: به این منظور ایجاد ابزار جدید، باعث ایجاد نوآوری و تنوع‌بخشی در بازار سرمایه کشور شده و منجر به ایجاد تعادل در بازارهای مالی کشور (بازار پول و سرمایه) می‌شود. بدیهی است اوراق بهادار جدید، حسب مورد برای تأمین مالی سایر بخش‌های پروژه‌محور مانند طرح‌های اکتشاف، تولید و بهره‌برداری میادین نفت و گاز نیز قابل استفاده است.

فاضلیان یادآور شد: از آنجا که ساز و کار مشارکت دولت و بخش خصوصی در احداث پروژه‌های عمرانی بخش راه و ترابری، به روش‌های ساخت، بهره‌برداری و انتقال (BOT) و ساخت، انتقال، پرداخت اجاره به سرمایه‌گذار (BTL)، محدود است، طراحی ابزار جدید در قالب اوراق جعاله برای تأمین مالی این دو روش انجام شد که بعد از ارسال مدل عملیاتی و دستورالعمل پیشنهادی برای سازمان بورس و اوراق بهادار و برگزاری جلسات و انجام مکاتبات لازم، موضوع در کمیتۀ تخصصی فقهی سازمان برای تأیید فقهی الگو مطرح شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha