• یکشنبه / ۱۱ تیر ۱۳۹۶ / ۱۵:۵۶
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 96041105138
  • منبع : مطبوعات

بعيد مي‌دانم «کیمیا» دوباره بخواهد ادامه بدهد

بعيد مي‌دانم «کیمیا» دوباره بخواهد ادامه بدهد

«آزاردهنده‌تر تصميمي است که گفته مي‌شود خود کيميا گرفته است؛ اين که در ۱۹ سالگي و با يک نقره و يک برنز جهاني و يک برنز المپيک و البته کلي مصدوميت براي هميشه از ورزش حرفه‌اي و قهرماني خداحافظي کند. ديروز اين خبري بود که يکي از دوستان نزديک کيميا به «وقايع‌ اتفاقيه» داد: «با روحياتي که از کيميا مي‌شناسم، بعيد مي‌دانم که دوباره بخواهد ادامه بدهد. با او که حرف‌ مي‌زدم از اين حجم انتقاد و بي‌مهري ناراحت شده بود.»

به گزارش ایسنا، روزنامه وقایع اتفاقیه نوشت: «اي ‌کاش واقعيت نداشته باشد؛ ‌اي ‌کاش در حد يک شايعه باشد. خبري که تا چند ساعت ديگر تکذيب شود. خودش به ايران برسد، با قاطعيت‌ بگويد، نه اصلا از اين خبرها نيست اما... اما بعيد نيست که واقعيت هم داشته باشد. در اين يکي، دو روز به قدري بي‌مهري ديده که به رفتن فکر کند و دليلي براي ماندن نداشته باشد. در اين چند سال به قدري آسيب ديده که به خودش حق استراحت بدهد.

کيميا عليزاده، مدال نقره جهان را گرفته. مدال نقره تکواندو؛ مدالي که خيلي از زنان ايران در حسرتش هستند ولي انگار اين اولين مدال نقره تکواندوی زنان به مذاق خيلي‌ها خوش نيامده؛ در اين دو روز بيشتر از اين که به کيميا افتخار کنند، از او ايراد گرفته‌اند.

ايرادها از همان ثانيه‌هاي اولي شروع شد که او مبارزه‌اش را در فينال شروع کرد؛ در سالن تي‌وان آرنای کره‌جنوبي و در مقابل روس گباگبي از ساحل عاج. کيميا در فينال خوب نبود و ۱۹-۹ باخت اما انتظار نداشت اولين مدال نقره جهاني که او براي تکواندوی زنان گرفته، تا اين حد بي‌ارزش شود. بعد از گزارش يک طرفه و پرانتقاد بيژن شفيع‌ خراساني در پخش مستقيم تلويزيوني که کم مانده بود کيميا را به بي‌غيرتي متهم کند، کاري که در المپيک ريودوژانيرو همکارش با ليلا رجبي کرده بود، تيترهاي بعضي از رسانه‌ها هم آزاردهنده بود؛ تيترهايي که همه فقط يک چيز ديده بودند؛ اين که دست کيميا از طلا کوتاه مانده و مدال نقره او کمتر ديده شده بود.

اما آزاردهنده‌تر از همه اينها تصميمي است که گفته مي‌شود خود کيميا گرفته است؛ اين که در ۱۹ سالگي و با يک نقره و يک برنز جهاني و يک برنز المپيک و البته کلي مصدوميت براي هميشه از ورزش حرفه‌اي و قهرماني خداحافظي کند. ديروز اين خبري بود که يکي از دوستان نزديک کيميا به «وقايع‌ اتفاقيه» داد: «با روحياتي که از کيميا مي‌شناسم، بعيد مي‌دانم که دوباره بخواهد ادامه بدهد. با او که حرف‌ مي‌زدم از اين حجم انتقاد و بي‌مهري ناراحت شده بود.»

در تکواندويي که مردانش يکي از سنگين‌ترين شکست‌هاي تاريخ را تجربه کرده و زنانش در کمتر ميدان جهاني‌ای موفق بوده، چرا يک مدال نقره، بي‌ارزش ديده مي‌شود؟ مگر دوره‌هاي قبل و زنان قبل از کيميا چه کرده بودند؟ شايد هم انتظارات از او زياد شده بود. در تورنمنتي که هيچ مردي روي سکوي اول جهان نرفته بود، انتظار اين بود که کيميا جبران کند؛ همان‌طور که در بازي‌هاي المپيک ۲۰۱۶، جور بي‌مدالي مردان را هم کشيده بود ولي چه حيف که نه گزارشگر و نه کارشناسي که در صفحه تلويزيون او و مبارزه‌اش را به محاکمه کشيده بودند و نه مردمي که به پيرو اين دو، نقره او را زيرسؤال بردند، نمي‌دانستند که کيميا در چه شرايطي مبارزه کرد و اين مدال را گرفت.

کيميا با دو رباط پاره‌اي که در مچ پاي چپ داشت به المپيک ۲۰۱۶ رفت؛ يک رباط هم آنجا پاره کرد و بعد از اين بازي‌ها مجبور به جراحي شد. در دو ماهي که بعد از جراحي به فيزيوتراپي نياز داشت، همزمان امتحانات مدرسه را هم مي‌داد تا ديپلم بگيرد. اواخر بهمن‌ به اردوي تيم ملي دعوت شد. روال‌ها اردوها اين است که نفرات مدال‌آور بدون انتخابي به اردو دعوت مي‌شوند اما بعد از مدتي در انتخابي دوم بايد حضور داشته باشند. در اين مدت کيميا خيلي تمرين نکرد و وضعيت پایش هنوز به شرايط تمرين نرسيده بود. تورنمنت مراکش و بازي‌هاي کشورهاي اسلامي را از دست داد و با ترس از دست‌ دادن مسابقات قهرماني جهان، فشار تمرينات را بيشتر کرد. در مسابقات انتخابي، حنانه همتي را که در انتخابي قبلي به پيروزي رسيده بود، با اختلاف برد. همان روزها بود که شايعه شد کيميا بدون انتخابي ملي‌پوش شده ولي دليل اين بود که او چون حنانه را با اختلاف امتياز شکست داده بود، مسابقه انتخابي دوم برگزار نشده بود. اين هم به‌ دليل قانوني بود که در خود فدراسيون وجود داشت، نه امتيازي که براي او در نظر گرفته شده بودند.

حضور کيميا در مسابقات جهاني قطعي شده بود ولي او با مصدوميت جدي روبه‌رو بود. مچ پاي راست به جراحي نياز داشت و روي دست او هم آسيب ديده بود در حدي که در چهار ماه، هفت بار ام‌آر‌آي کرده بود. نظر بعضي از منتقدان اين است که اگر کيميا در اين حد مصدوم بوده چرا به مسابقات اعزام شده؟ دليل مشخص است. در وزن او بهتر از او وجود نداشت؛ کسي که بتواند روي سکو برود. بدشانسي‌ها و مصدوميت‌هاي کيميا پاياني نداشت. لگن او هم در تمرينات در کره‌جنوبي در رفت و اين اتفاق چند بار تکرار شد.

او با اين شرايط به فينال رسيد و در حالي‌ که چند مبارزه سخت را پشت سر گذاشته بود؛ مبارزه او با نماينده شيلي به گره خورد، نماينده کانادا را که رنک دوم جهان را دارد، شکست داد و در مسابقه با نماينده چين‌تايپه در راند طلايي به پيروزي رسيد. علاوه بر خود کيميا از مهرو کمراني، مربي او هم ايراداتي مي‌گيرند و مي‌گويند در فينال، کيميا اصلا کوچ نمي‌شد و نمي‌توانست کاري کند ولي واقعيت چيز ديگري بود. کساني که در کره بودند، گفته‌اند که کمراني از کيميا خواسته بود در فينال مبارزه نکند ولي او به خواست خودش مسابقه داده بود و کمراني با توجه به مصدوميت‌هايش فشاري به او وارد نکرده بود. واقعيت ديگر اين بود که حريف او در تلويزيون ايران بيش از حد کوچک معرفي شده بود. او برنز المپيک دارد و با کم‌کردن ۱۰ کيلو وزن مقابل کيمياي ۶۲ کيلويي قرار گرفته بود. اين دختر ساحل عاجي در نيمه‌نهايي هم با تکواندوکای کره‌جنوبي مبارزه کرده بود و با ضربه‌اي که به سر حريف زده بود، مبارزه فقط ۲۰ ثانيه طول کشيده بود.

دليل ديگري هم براي تأييد کوچ او وجود دارد. کيميا در مقابل حريف چين تايپه در راند طلايي به پيروزي رسيد. در اين راند، کيمياي چپ‌پا، با ضربه پاي راست، راند را برد. مدافعان کمراني مي‌گويند اگر او کوچ خوبي نبود، کيميا اين راند را از دست مي‌داد.

کيميا امروز به تهران مي‌آيد و اولين کاري که بايد انجام بدهد، جراحي دست و مچ پاي راست است و البته شايد زانوي مصدومش هم به جراحي نياز داشته باشد.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۹:۱۸

در رابطه با كيميا حق با شماست اما من فقط يك سوال از نگارنده مقاله دارم. واقعاً مقام سومي يكي از سنگين ترين شكست هاي تاريخ تكواندوي ايران است!!!!! نه نويسنده عزيز. اتفاقاً يكي از نتايج متوسط تكواندوي ايران بوده و به هيچ عنوان شكست محسوب نمي شود. ما در تاريخ فقط دو بار اول شديم در باقي موارد حداكثر دوم شديم. اين بار با يك مربي و تيم جوان ووعلي رغم حواشي افراد خارج از گود سوم شديم . آيا اين معني شكست مي دهد. واقعاً متاسفم.

avatar
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۱۸:۱۰

اقای آرش شما کارمند فدراسیون نیستی؟ بله نگرفتن حتی یک طلا یعنی بازگشت به 10 سال پیش و سکوی سوم هم یعنی بازگشت به هفده سال پیش. شما فارغ از زمان نمیتونین نتیجه تیم ملی رو ببینید. تیم ایران از رتبه هفتم و هشتم به سکو نرسیده بلکه مدعی قهرمانی بوده. پس رتبه سوم یعنی شکست

avatar
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۲۳:۱۰

خراسانی گزارشگر با تکبریست!

avatar
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۰۰:۱۵

کیمیای عزیز! بانوی غیرتمند و سخت کوش ایرانی ما به تو افتخار می کنیم و امیدواریم بارها و بارها تو رو بر سکوی قهرمانی ببینیم. آرزوی سلامتی عاجل و کامل برایت داریم

avatar
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۰۲:۰۸

نمی دونم کی قراره دست از نخبه کشی برداریم...

avatar
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۱۰:۳۲

خدا حفظش کند هم از آسیب جسمی و روحی و هم از بی مهریهای ناجوانمردانه روزگار ...به خدا درد دارد درد کشیدنش و افتخار آفریدنش را کسی نبیند...حتما باید همچون خواهران منصوریان زجر کشیده روزگار بشود تا قدر او را هم بدانند؟!

avatar
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۱۵:۲۸

باسلام این آقای خراسانی ما شاءالله در همه رشته های ورزشی تخصص داره گزارش می کنه ونظر می ده واز نیروهای کمیاب رسانه ملی به حساب میاد.