• دوشنبه / ۱۹ تیر ۱۳۹۶ / ۱۳:۱۲
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 96041910479
  • منبع : مطبوعات

آنچه تندروها درباره "توتال" به مردم نمی‌گویند

آنچه تندروها درباره "توتال" به مردم نمی‌گویند

قرارداد اخیر دولت با توتال فرانسه موجبات حملات شدیدی از سوی تندروها به دولت را فراهم کرده ‌است. تندروها در چند روز اخیر تیترها و گزارشات فراوانی علیه شرکت فرانسوی توتال در رسانه‌های خود به صورت برجسته منعکس کرده‌اند؛ تیترهایی از قبل «صدای پای استعمار می‌آید»، «قرارداد با توتال، یاد‌آور قراردادهای استعماری»، «شرکت‌های نفتی همچون دوران استعمار به ایران آمدند»، «چرا حقایق توتال را به مردم نمی‌گویید» و « قرارداد توتال پشت درهای بسته».

به گزارش ایسنا، صادق زیبا کلام در آرمان با این مقدمه نوشت: "این تیترها صرفا بخشی از مجموعه ادبیاتی است که ظرف هفته گذشته تندروها خطاب به وزارت نفت و دولت آقای روحانی در رسانه‌های خود منعکس کرده‌اند که خلاصه‌اش این است که قرارداد نفتی با توتال قراردادی استعماری است و در حالی‌که نهاد‌های سازندگی در کشور حاضرند این قراردادها را اجرایی کنند اما دولت آقای روحانی به جای اینکه آنها را در اولویت قرار دهد و از امکانات داخل کشور استفاده کند، اصرار به بستن قرارداد با غربی‌ها دارد تا پای آنها را به کشور باز کند. واقع مطلب آن است که از صدر تا ذیل مطالب تنها برخطاست و اگر نگفته باشیم بر دروغ است. در حقیقت عوامفریبی محض است. جهت اطلاع مردم ایران، در دولت احمدی‌نژاد به‌واسطه تحریم‌ها شرکت‌های بزرگ نفتی از ایران رفتند و بسیاری از پروژه‌های عسلویه و پارس جنوبی معطل ماند و هیچ‌یک از کارفرمایان داخلی اعم از بخش خصوصی و دولتی تکنولوژی لازم را نداشت تا پارس جنوبی را راه‌اندازی کند. بنابراین قرارداد با توتال گامی بزرگ در جهت احیای بخش انرژی ایران است. ضمن اینکه براساس برخی تخمین‌ها حدود 200‌میلیارد دلار باید در بخش انرژی ایران سرمایه‌گذاری شود تا ایران بتواند تولید نفت را در حد پنج میلیون بشکه در روز حفظ کند. حتی اگر به فرض چنین تکنولوژی‌ای در اختیار شرکت‌های ایرانی بود که «نیست» دولت 200‌میلیارد دلار سرمایه را از کجا باید تامین کند تا بتواند همچنان تولید نفت را در سال‌های آینده به میزان فعلی حفظ کند؟ متاسفانه آنچه تندروها به مردم نمی‌گویند، روی دیگر سکه توتال است. به‌واسطه تحریم‌های قبل از برجام، قطر توانسته بود به پیشرفت در پارس جنوبی ادامه دهد. حاصل آنکه قطر توانست در آن سال‌ها دو برابر ایران از میدان مشترک پارس جنوبی برداشت کند. در سال 1392 حجم گازی که قطری‌ها از پارس جنوبی برداشت کردند 50‌هزار‌میلیارد تومان - درست خواندید، 50‌هزار‌میلیارد تومان - بیشتر از ایران بود. به عبارت بهتر، هر مقدار ایران از پارس جنوبی برداشت کرده بود، قطر سه‌میلیون نفری50‌هزار‌میلیارد تومان از جمهوری اسلامی 80میلیونی در سال 92 گاز از حوزه مشترک بیشتر برداشت کرده بود. برجام و برداشته شدن برخی تحریم‌ها موجب شد شرکت‌های غربی بتوانند به ایران بازگردند که توتال یکی از آنها بود. تندروها این را به مردم ایران نمی‌گویند که در نتیجه برداشته شدن بخشی از تحریم‌های بعد از برجام و بازگشت شرکت‌های بزرگ نفت و گاز بین‌المللی به ایران از اوایل سال96 حجم برداشت ایران از پارس جنوبی به میزان برداشت قطر رسیده است. به عبارت بهتر، در سال 96 دولت دیگر درآمد 50‌هزار‌میلیارد تومان را از دست نخواهد داد. محض اطلاع، تندروها برای اینکه بفهمند این مقدار یعنی چه مقدار بودجه، باید گفت در سال گذشته کل بودجه عمرانی کشور به 13‌هزار‌میلیارد تومان هم نمی‌رسید و کل بودجه محیط‌زیست ایران 300‌میلیارد تومان هم نبود. اکنون می‌توان درک کرد که50‌هزار میلیاری که قطر سه‌میلیونی از ایران80میلیونی از پارس جنوبی بیشتر برداشت کرده، یعنی چه میزان!"

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۴-۱۹ ۱۳:۲۴

آقای زیبا کلام چرا با صداقت نمی گوئی ما باید نیمه دیگر مفت فروشی نفت به غرب باشیم اگر قطر و عربستان باشتباه و از سر نوکری و ترس از دست دادن حاکمیت خود مسابقه مفت فروختن نفت به غرب را در دستور کار خود گذاشتند ما هم باید به بهانه رقابت با آنها زیر بار غربی های که هر بار با یک بهانه ما را تحریم می کنند و به هیچ قرار دادی پایبند نیستند برویم که مبادا از قطر عقب بمانیم .

avatar
۱۳۹۶-۰۴-۱۹ ۱۵:۴۰

بدبختی ماوجود آدمایی مثل سهیل دراین کشوره که با این طرز فکر فرسوده خودشون چه بلاها که سر این کشور و مردم بیچارش نیاوردن.

avatar
۱۳۹۶-۰۴-۱۹ ۲۰:۱۹

گمانم شما هم در رده اتش زنندگان سفارتها هستید .هیچ کاری برای امثال شما نمیتوان کرد جز دعا

avatar
۱۳۹۶-۰۴-۱۹ ۱۷:۱۴

پس هنر آقایان و ژنرالهای دولت چیست؟ هنر کشور ایران با سابقه و تمدن و نیروی غنی انسانی آن است که روی پای خودش بایستد وگرنه آوردن توتال و دیگر شرکتهای غربی برای سرمایه گذاری و تولید گذاشتن پا جای پای اعراب قطری است یعنی واقعا اینقدر مملکت افت کرده است که کاری که قطریها سالهای قبل انجام داده اند را انجام بدهیم و به آن افتخار کنیم

avatar
۱۳۹۶-۰۴-۱۹ ۲۰:۱۳

اینقدر بر کاسبان تحریم گران امده ؟

avatar
۱۳۹۶-۰۴-۱۹ ۲۱:۳۸

خب دوستان وقتی دولت دستتون بود قرارداد استعماری با بابک زنجانی بستید برا همین کسی حرفتون را نمیشنوه

avatar
۱۳۹۶-۰۴-۱۹ ۲۳:۰۴

ای کاش دلواپسان عزیز به یاد بیاورند که چرخ اختراع شده را می توان با به کار گیری صحیح یکی از اصول مدیریت (یعنی ارتباطات) به دست اورد و نیاز به صرف هزینه چند برابری برای اختراع مجدد نیست. البته یاد همه باشد که نظارت صحیح و دقیق بر هر فعالیت، اقدام، قرارداد و ... توسط نهاد ذی صلاح و توانا لازمه اجرای کارآمد ان است. پس بهتر است به جای دلسوزی بر گذشته و این که چه شد و ... دلواپسان محترم و نه تنها این قشر عزیز بلکه تمام ایرانیان وطن دوست این نکته را یاداور شوند که شما دولتمردان اطمینان ما را به خود جلب کردید و ما از شما حمایت میکنیم به این شرط که از اعتماد ما سو استفاده نشود. اقایان عزیز، نظارت صحیح و دقیق یادتان نرود، والسلام

avatar
۱۳۹۶-۰۴-۲۰ ۰۳:۰۹

اقای زنگنه بسیار مسلط هستند روی کارشون

avatar
۱۳۹۶-۰۴-۲۰ ۰۸:۴۲

از نظر بنده دولت و رسانه های حامی مردم و دولت نباید وقت خود را صرف پوشش دادن به خبرات و نظرات تندروها بکنند. ما وقت کافی برای این اصطکاک ها نداریم. مردم در انتخابات اردیبهشت علیرغم همه سم پاشی ها به مسیر درست رای دادند و اعلام کردند که راه تعامل سازنده را اتخاب کرده اند.

avatar

چرا تا کسی حرف میزنه میخواین بچسبونیدش به یک حزب.مگه ما خودمون استقلال فکری نداریم?موضوع اینجاست که چرا به جوانها و کاربلد ها میدان داده نمیشه.چرا جلوی رشد بیکاری رو نمیگیرن?چرا ?بعد میگن جوان گرایی بعد میگن ما با بیکاری مبارزه میکنیم.آقایانی که تندرو نیستید به این فکر کردین اگر جوان بیکار بره سر کار فساد کمتر میشه ازدواج بیشتر و ادامه نسل اتفاق می افته.وای به کم فروشان