• پنجشنبه / ۷ دی ۱۳۹۶ / ۱۷:۱۹
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 96100703940
  • خبرنگار : 90089

سعید لیلاز:

وضع اجتماعی کشور رو به بهبودی است، اما هنوز با وضعیت مطلوب فاصله داریم

وضع اجتماعی کشور رو به بهبودی است، اما هنوز با وضعیت مطلوب فاصله داریم

یک عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران گفت: در حوزه توزیع درآمدها در پنج گروه اجتماعی کارگران، کارمندان، کشاورزان، مستمری‌بگیران تامین اجتماعی و مستمری‌بگیران کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی، بدون تردید قدرت اقتصادی‌شان 20 تا 25 درصد بهتر شده و این یعنی وضع اجتماعی کشور رو به بهبودی است که البته هنوز با وضعیت مطلوب فاصله وجود دارد.

به گزارش ایسنا، سعید لیلاز در دومین کنگره حزب کارگزاران سازندگی ایران به تشریح شرایط فعلی اقتصاد و آینده اقتصادی ایران پرداخت و افزود: بنده به عنوان یک کارشناس اقتصادی نمی‌توانم نسبت به واقعیت، دروغگو باشم، شاخص‌های کشور نسبت به پنج سال قبل بهتر شده است.

وی با بهتر دانستن حجم کل اقتصاد نسبت به سال 90، گفت: حجم کیک کل اقتصاد از اواخر سال 95 از رکورد سال 90 عبور کرد.

این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران ادامه داد: از آن تاریخ تاکنون 10 درصد ثروت بیشتری تولید شده است و اقتصاد کشور 20 درصد بزرگتر شده است. در حوزه توزیع درآمدها در پنج گروه اجتماعی کارگران، کارمندان، کشاورزان، مستمری‌بگیران تامین اجتماعی و مستمری‌بگیران کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی، بدون تردید قدرت اقتصادی‌شان 20 تا 25 درصد بهتر شده است و این یعنی وضع اجتماعی کشور رو به بهبودی است که البته هنوز با وضعیت مطلوب فاصله وجود دارد.

این کارشناس برجسته اقتصادی تنها راه کاهش مصرف سوخت را استفاده از مکانیزم اصلاح قیمت دانست و افزود: 99 درصد راه اصلاح الگوی مصرف حامل‌های انرژی از طریق اصلاح قیمتی امکان‌پذیر است.

لیلاز با دفاع از افزایش سه برابری عوارض خروج از کشور، گفت: بنده شاید جزو کسانی باشم که در طول سال سفرهای متعددی به خارج از کشور دارم اما با سه برابر شدن عوارض خروج کاملا موافقم. حتی معتقدم باید این عوارض به یک میلیون تومان در سال افزایش پیدا کند، نباید با نظم جهانی مقابله کنیم.

وی با انتقاد به برخی جریان‌های اصلاح‌طلبی، گفت: برخی دوستان اصلاح‌طلب که سالی حتی یک بار هم به خارج از کشور سفر نمی‌کنند با این پیشنهاد بودجه دولت مخالفت کرده‌اند. نمی‌دانم، شاید دلیلش اختلالی است که در رابطه بین رییس‌جمهور و آنان به وجود آمده است.

این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران ادامه داد: اگر بتوانیم فقط یک میلیون نفر از 9.2 میلیون سفر که به خارج از کشور انجام می‌شود را بکاهیم بالغ بر دو میلیارد دلار مصرف صرفه‌جویی ارزی خواهیم داشت.

به اعتقاد این کارشناس اقتصادی، حداکثر 400 هزار سفر خارج از کشور جزو سفرهای ضروری به شمار می‌رود.

وی با اشاره به انتقاد برخی دستگاه‌های اجرایی و نیروهای مسلح به کاهش بودجه سال 97، گفت: اگر بنده جای رییس‌جمهور بودم هزینه‌های دفاعی کشور را پر و پیمان می‌گرفتم و معیشت مردم را در حد کارکنان و حقوق‌بگیران افزایش می‌دادم، باید تصمیم قاطع و عاقلانه گرفت.

لیلاز معتقد است: وضعیت اقتصادی کشور وضعیت شکننده‌ای است و نیازمند جراحی عمیق اقتصادی هستیم.

این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در بخش دیگری از سخنانش سرعت تحولات اقتصادی را پس از انتخابات اردیبهشت ماه رو به کاهش دانست و چنین ابراز عقیده کرد: اولین انتقادی که به رییس‌جمهور وارد است این است که چرا تحولات اقتصادی از بعد از انتخابات سال جاری کاهش یافته است، دومین انتقاد این است که رابطه روحانی با توده مردم و روشنفکران مختل شده است.

لیلاز با بیان اینکه باید در حزب کارگزاران بنشنیم و با یکدیگر گفت‌وگو و مذاکره کنیم، بیان کرد: بنده به عنوان یک کارشناس اقتصادی نمی‌توانم واقعیت‌ها را نگویم. 20 تا 25 میلیون تن مواد غذایی تولید کرده‌ایم و 1.6 میلیون خودرو به طبقات متوسط و فرودست فروخته‌ایم، روشن است که قدرت خرید نسبت به سال 92 افزایش یافته است. قدرت خرید کشاورزان 60 درصد و بازنشستگان 50 درصد افزایش یافته است.

این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با بیان اینکه هنوز می‌شود از شرایط موجود دفاع کرد، گفت: آینده‌ای فراتر از نظام جمهوری اسلامی برای کشور متصور نیستم.

به گفته این کارشناس اقتصادی، رشد اقتصادی ایران در میان کشورهای خاورمیانه رشد دو برابری را نشان می‌دهد.

این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران ادامه داد: در سال 81 به ازای 2.5 میلیارد دلار، یک درصد رشد اقتصادی داشتیم. این عدد در سال 90 به 25 میلیارد دلار و یک درصد رشد اقتصادی رسید یعنی ضریب واکنشی اقتصاد به یک دهم کاهش یافته است و از سال 91 رشد اقتصادی به نصف کاهش یافته است.

به گفته این کارشناس برجسته اقتصادی، حل ابرچالش‌های اقتصادی کشور باید با تدبیر مدیران ارشد نظام انجام شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۱۰-۰۷ ۱۹:۱۵

این آقای اقتصاددان بهترمطالعه بشتری داشته باشد. من یک بازنشته هستم قدرت خریدم نه تنها افزایش نداشته بلکه کاهش هم داشته.