• جمعه / ۲۲ دی ۱۳۹۶ / ۰۰:۵۹
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 96102111297
  • خبرنگار : 71567

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی خبر داد؛

راه‌اندازی "خانه آزاد اندیشی دانشجویان" علامه در آینده نزدیک/موافق تک صدایی شدن دانشگاه نیستم

راه‌اندازی "خانه آزاد اندیشی دانشجویان" علامه در آینده نزدیک/موافق تک صدایی شدن دانشگاه نیستم

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی از راه‌اندازی خانه آزاد اندیشی دانشجویان این دانشگاه طی چند ماه آینده خبر داد و گفت: این مرکز با حضور تشکل‌ها و دیدگاه‌های مختلف دانشجویی به منظور گسترش فعالیت‌های آزاد اندیشی در دانشگاه علامه طباطبایی راه‌اندازی خواهد شد.

دکتر حسین سلیمی در گفت و گو با ایسنا بااعلام این مطلب، ضمن تاکید بر این که بررسی دلایل و عوامل تجمعات اخیر در جامعه نیازمند تحلیل بیشتر و مفصل‌تر است، اظهار کرد: به نظر من تجمعات اخیری که در جامعه به وجود آمد، یک تجمع دانشجویی و دانشگاهی نبود بلکه به عنوان پدیده اعتراضی در خارج از محیط دانشگاهی اتفاق افتاد. در واقع این اتفاق پدیده‌ جدید اجتماعی بود که در عصر حاضر شکل گرفته و تحلیل آن نیازمند زمان بیشتری است.

وی در ادامه تصریح کرد: اتفاقات و تجمعات اخیر به هیچ عنوان ماهیت دانشجویی نداشت بلکه یک مطالبه‌ی اجتماعی بود که متاسفانه مورد سوء استفاده گروه‌های مختلف بیگانه و بخصوص در خارج از کشور قرار گرفته و باید حساب مطالبه‌گران اولیه را از حساب افراد ضد انقلاب کاملا جدا نمود. اما آن چیزی که مورد توجه است و باید بیان شود این است که این پدیده اگر چه منجر به دخالت برخی از دانشجویان شد ولی به هیچ عنوان ماهیت دانشجویی نداشت و به جز دانشگاه تهران اتفاق خاصی در دانشگاههای دیگر به وجود نیامد.

موافق تک صدایی شدن دانشگاه‌ها نیستم

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه موافق تک صدایی شدن دانشگاه‌ها نیستم، گفت: در حال حاضر گروه‌ها و تشکل‌های مختلفی از دانشجویان در دانشگاه‌ها در عرصه‌های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و صنفی که چارچوب‌های اصلی نظام را قبول دارند، فعالیت می‌کنند و برنامه‌های متعددی نیز از سوی این تشکل‌ها برگزار می‌شود. بنابراین این گونه نیست که بگوییم تک صدایی در دانشگاهها حاکم است.

دکتر سلیمی بسیج را یک تشکل فراجناحی تعریف کرد و افزود: باید توجه داشت که بسیج یک تشکل جناحی نیست ممکن است دیدگاه‌های آن به برخی از تشکل‌ها و جناح‌ها نزدیک باشد ولی بسیج یک نهاد انقلابی فراجناحی است و فعالیتی که در آن صورت می‌گیرد فعالیت یک نهاد است نه جناح. بنابراین ممکن است در درون بسیج نیز چند صدایی حاکم باشد همچنان که در درون تشکل‌های دیگر چند صدایی وجود دارد، لذا متهم کردن به تک صدایی بودن دانشگاه‌ها امر درستی نیست.

وی در پاسخ به این سوال که امکان ایجاد فضای بازتر برای آزاد اندیشی دانشجویان در دانشگاه‌ها وجود دارد، گفت: من معتقد هستم هر چقدر فضای باز برای آزاد اندیشی دانشجویان فراهم شود به همان میزان برای دانشگاه و جامعه نیز مفیدتر خواهد بود که البته برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها که مورد تاکید مقام رهبری نیز است می‌تواند به بازتر شدن این فضا کمک کند.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی خاطر نشان کرد:‌ خوشبختانه وضعیت برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه علامه در مقایسه با گذشته روز به روز بهتر می‌شود و حتی ما شاهد هستیم که تشکل‌های مختلف دانشجویی موافق و مخالف در کنار یکدیگر موضوعاتی را مطرح و در قالب کرسی‌های آزاد اندیشی در خصوص آن بحث و تبادل نظر می‌کنند و جلسات آنها منجر به شکل گیری گفت و گوی سالم می‌شود.

دکتر سلیمی از راه‌اندازی "خانه آزاد اندیشی دانشجویان" دانشگاه علامه طباطبایی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: اگرچه موضوع کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه علامه پیگیری می‌شود اما این کافی نیست در همین راستا به زودی خانه‌ آزاد اندیشی با حضور تشکل‌ و نگاههای مختلف  دانشجویی راه اندازی خواهد شد که بر اساس آن بتوانیم فعالیت‌های آزاد اندیشی را از فعالیت‌های مقطعی خارج کرده و در قالب یک نهاد دائمی در دانشگاه پیگیری کنیم. این خانه آزاد اندیشی طی چند ماه آینده افتتاح خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۱۰-۲۲ ۱۲:۳۲

ما به راه‌اندازی "خانه آزاد اندیشی دانشگاهیان" نیاز داریم. اما: فردی آزاداندیش است که در تفکراتش آزادانه حرکت می کند و در پی یافتن حق است. آزاد اندیشی با تعصب و تکبر در برابر حق ناسازگار است و مدعیان آزاد اندیشی هیچگاه نمی گویند من و خواسته من؛ بلکه حق و حق طلبی را هدف قرار میدهند. در آزاد اندیشی تکریم ما باید به نقد باشد؛ نه تکریم به تعریف و تمجید. آیا چنین فضایی را در دانشگاه های ما سراغ دارید؟ به نظر میرسد ؛ قبل از طرح و اجرای آزاد اندیشی ؛ باید تغییرات اساسی ساختاری و مدیریتی در دانشگاه ها(بعنوان پیش شرط طرح آزاد اندیشی) صورت گیرد. آیا در فضایی که مطالبات برحق و قانونی دانشگاهیان سالها در لابلای پرونده ها ؛ در کمیته ها و شوراها و هیات های امنا و حوزه وزارتی و دفاتر حقوقی و بازرسی و نظارت وزارت علوم مسکوت و معطل و بی جواب مانده است ؛ میتوان انتظار شرکت فعال علنی و بدون نگرانی دانشگاهیان در بحث های سازنده روز را داشت ؟ آیا میخواهیم کرسی و نهاد و دفتر دائمی جدیدی را به مشکلات و بوروکراسی حاکم در وزارت علوم و دانشگاه ها اضافه کنیم؟ دوستان و مدیران محترم توجه داشته باشند که هر وقت توانستیم حقوق شهروندی را که در قانون ؛ ریاست محترم جمهور ناظر بر اجرای آن تعیین شده اند را در دانشگاه ها مطرح و اجرایی کنیم؛ کانون و خانه و کرسی های آزاد اندیشی هم ؛ پر رونق و با مشارکت همه دانشگاهیان ؛ متشکل از دانشجو و استاد و کارکنان؛ بصورت ضرورتی اجتناب ناپذیر مورد تقاضا قرار میگیرند و تشکیل خواهند شد ولی در غیر اینصورت طرح و تکرار آن بحثی شعاری است که بعد از مدتی و تا موج بعدی فراموش شده و در بایگانی حافظه ها باقی خواهد ماند.

avatar
۱۳۹۶-۱۰-۲۲ ۲۳:۵۶

دانشجو ها را بازداشت نکنید ، آزاد اندیشی پیشکش. از طلا گشتن پشیمان گشته ایم ، لطف کرده ما را مس کنید