• چهارشنبه / ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ / ۰۹:۵۵
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 96122312914
  • خبرنگار : 90089

محمود حجتی: امیدوارم نارسایی‌هایم رفع شود/ از کوچک‌ترین خطایی نمی‌گذرم

محمود حجتی: امیدوارم نارسایی‌هایم رفع شود/ از کوچک‌ترین خطایی نمی‌گذرم

وزیر جهاد کشاورزی ابراز امیدواری کرد ضعف‌ها و نارسایی‌هایش در پی تذکرات و صحبت‌های نمایندگان در جلسه استیضاح به مرور زمان رفع شود.

به گزارش ایسنا، محمود حجتی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) در جلسه استیضاحش با دفاع از عملکرد شش سال گذشته خود گفت: سخنان امروزم به منزله نبود ضعف و نارسایی در عملکردم نیست و امیدوارم با تذکرات نمایندگان بتوانم به مرور زمان آنها را رفع کنم.

وی در عین حال گفت: موفقیت‌هایی که در حوزه کشاورزی حاصل شده است و مقام معظم رهبری ما را مورد لطف قرار داده و به آنها اشاره کردند، به لطف همکاری مجلس و دولت و زحمتکشان عرصه کشاورزی به دست آمده است.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه اساس نگاهم در بخش کشاورزی استفاده از ظرفیتهای داخلی به ویژه ظرفیتهای نهفته در بخش کشاورزی است، اظهار کرد: با استفاده از ظرفیت‌های موجود کشور یکپارچگی در وزارت جهاد کشاورزی را تحقق بخشیدم تا جامعه کشاورزی و عشایری با وجود خشکسالی بلندمدت دستاوردهای موفقی در تاریخ کشاورزی کشور رقم بزند.

حجتی ابراز امیدواری کرد که با ایجاد و تقویت ارتباط وزارت جهاد کشاورزی ایران با مراکز تحقیقاتی بین‌المللی و حمایت‌های دولت و مجلس و به کارگیری فناوری ها و تجهیزات مدرن روز به اهداف و چشم اندازهای تعیین شده برسیم.

گرفتاری های کشاورزان را آگاهم

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه گرفتاری های کشاورزان را آگاهم، گفت: وزارت جهاد کشاورزی با درک عمیق ضرورت برنامه ریزی از مزرعه تا سفره و تامین نهاده‌های کشاورزی مسئولیت سنگین اجرای قانون تمرکز وظایف را پذیرفت و تولید را با بازار گره زد و کارهای بزرگی را از طریق پروژه های مختلف رقم زد. با رفع برخی موانع تولید و صادرات رشد بخش کشاورزی طی پنج سال گذشته براساس گزارش بانک مرکزی به صورت مستمر مثبت بوده است. این رشد چیزی در حدود چهار تا پنج درصد بوده است.

وی گفت: همچنین در بخش تولید محصولات کشاورزی با رشد ۲۵ میلیون تنی، تولید محصولات کشاورزی را از طریق دانش، فناوری و تجهیزات مدرن به ۱۲۲ میلیون تن افزایش دادیم که در پی آن واردات محصولات کشاورزی چهار تا پنج میلیون تن کاهش یافت آن‌هم زمانی که جمعیت کشور بالغ بر چهار - پنج میلیون نفر افزایش یافت.

وی اظهار کرد: تراز واردات مواد غذایی را از منفی ۸ میلیارددلار به منفی ۳.۱ میلیارد دلار کاهش دادیم  و این یعنی صرفه جویی ۵ میلیارد دلاری در واردات مواد غذایی از خارج.

حجتی حجم پروژه‌های انجام شده طی شش سال گذشته در چهار دهه گذشته در وزارت جهاد کشاورزی را بی سابقه دانست و افزود: در بحث های زیربنایی، احداث شبکه های آبیاری و زهکشی و اجرای طرحهای نوین آبرسانی که با حمایت مقام معظم رهبری و مساعدت مجلس در برنامه ششم و بودجه سالانه انجام گرفت، اقدامات بزرگی در حوزه آب و خاک انجام گرفته است که در هیچ دوره‌ای از دوران ۴۰ ساله گذشته این وزارتخانه حتی در دوران وزارت گذشته خودم، اتفاق نیفتاده است. در طول شش سال گذشته سرمایه‌گذاری سنگینی در حوزه آب و خاک انجام و اجرا شده است که در هیچ دوره‌ای انجام نگرفته بود. طی چهار - پنچ سال گذشته ۷۰۰ هزار هکتار سیستم های نوین آبیاری اجرا شده است که ۲۸۵ هزار هکتار آن مربوط به سال ۱۳۹۶ است.

از کوچک‌ترین خطایی نمی‌گذرم

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: ۵۵۰ هزار هکتار در خوزستان قرار است احداث شود که در فاز دوم آن تا آخر سال انتظار می‌رود ۳۰۰ هزار هکتار در سال ۹۷ برای تخصیص آب اجرایی شود. در استان‌های غرب و شمال غرب کشور ۲۴۰ هکتار اجرایی شده، در سیستان ۴۶ هزار هکتار بوده که امیدواریم تا پایان سال موضوع شبکه آبیاری و زهکشی در اراضی مختلف به خوبی اجرایی شود.

حجتی درباره برنامه‌های این وزارتخانه برای احیای قنوات، گفت: حدود ۱۴۰۰ کیلومتر احیای قنوات بر اساس منابع در اختیارمان داشتیم که انتظار می‌رود سال آینده این اقدامات بیشتر شود. امیدواریم با حمایت مجلس، پروژه احیای قنوات به بهترین شکل انجام شود چون این روش سالم‌ترین شکل برداشت از آب‌های زیرزمینی است.

وی با اشاره به اختصاص خط اعتباری پایدار به کشاورزان از طریق بانک کشاورزی برای خرید تراکتور و ادوات، گفت:‌ ما در شورای پول و اعتبار مصوب کردیم که اختصاص تسهیلات به کشاورزان برای خرید ماشین‌آلات کشاورزی ۱۵ درصد باشد. این پول مستقیم به کشاورز داده نمی‌شود بلکه بانک‌ها به کارخانه پول را می‌دهند تا ادوات کشاورزی به کشاورزان بدهد. در این باره پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صورت گرفته که باعث شده ۸۰ هزار تراکتور، دو هزار و ۲۰۰ کمباین و ۲۰۰ هزار انواع دستگاه کشاورزی خریداری شود.

به گفته وی، با اختصاص این تسهیلات شاهد تجهیز و نوسازی ادوات کشاورزی بودیم و به دنبال آن کشت در شالیزار در مزارع از ۲۷ درصد به ۸۰ درصد و کشت نشا از ۱۲ درصد به ۴۵ درصد رسیده است.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بیش از پنج میلیون تن ذخیره گندم وجود دارد، گفت:‌ در عید سال ۹۲ و ۹۳ این میزان ذخیره گندم برای حدود ۱۰ یا ۱۵ روز بود که امروز خدا را شکر توانسته‌ایم بیش از پنج میلیون تن ذخیره گندم داشته باشیم. در طول دو سال گذشته ۲۰ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری کردیم. امیدواریم با افزایش بارش‌ها در سال آینده دیگر نیازی به واردات گندم نداشته باشیم.

حجتی در مورد تولید شکر، گفت: تولید شکر به بیش از ۷۰ درصد در کشور افزایش یافته آن هم در شرایطی که سطح زیر کشت چغندرقند از ۱۷۰ هزار هکتار به ۱۲ هزار هکتار کاهش یافته است. در سال ۹۲ تولید شکر یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن بوده که امسال به یک میلیون و ۹۳۰ هزار تن رسیده است. این افزایش تولید از طریق افزایش عملکرد در واحد سطح و گسترش کشت‌های پاینده انجام شده است. ما به دنبال آن هستیم که کشت چغندرقند را از بهار به پاییز منتقل کنیم چون با این کار مصرف آب به یک چهارم کاهش پیدا می‌کند.

وی تاکید کرد که تلاش تمام کارخانه‌ها پرداخت بدهی کشاورزان است. بر اساس آخرین گزارشی که از رییس سندیکا گرفتم، ‌بیش از ۷۰ درصد طلب کشاورزان پرداخت شده است.

وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: یک میلیون و ۵۴ هزار تن شکر در کارخانجات به صورت ذخیره وجود دارد که باید آرام آرام وارد بازار عرضه شود. دریافت چغندرقند کارخانجات امسال به هشت هزار تن رسید که این موارد بی‌سابقه است.

وی درباره الگوی کشت، گفت: محصولاتی همچون ذرت دانه‌ای به آب بسیار زیاد نیاز دارد. ما به این نتیجه رسیده‌ایم که این محصول را از خارج تامین کنیم.

حجتی با بیان اینکه درباره تولید شیر و گوشت سفید مشکلی نداریم، افزود: ما هشتمین کشور تولیدکننده و بزرگ‌ترین تولیدکننده منطقه خاورمیانه درباره گوشت سفید هستیم که بیش از دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن تولید گوشت سفید و ۱۰.۵ میلیون تن تولید شیر است. همچنین توانسته‌ایم کشمش و سیب را صادر کرده و پرتقال، کیوی و موز را در کتاب تعرفه بگذاریم.

وزیر جهاد کشاورزی در مورد پرداخت طلب بیمه‌گذاران کشاورزی، توضیح داد: توانستیم ۸۰ درصد طلب بیمه‌گذاران محصولات کشاورزی را بدهیم، ۲۰ درصد باقی مانده که تمام تلاش‌مان آن است تا پایان سال این مطالبات را بدهیم.

حجتی با تاکید بر اینکه از کوچک‌ترین خطایی نمی‌گذرد، گفت: اگر مواردی وجود دارد باید در مراجع صالحه مورد بررسی قرار گیرد. از شما می‌خواهم که اگر موردی را اطلاع دارید آن را بگویید.

وی در مورد تغییر کاربری اراضی نیز توضیح داد: این مشکل بین کشاورزان و منابع طبیعی است، اکنون شاهد تقاضای بسیار زیاد در کشور برای ویلاسازی هستیم که بعضا خلاف قانون در حریم طرح‌های هادی و شهرها انجام می‌شود، باید تلاش کنیم این مشکلات را با کمک یکدیگر حل کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی با ابراز تاسف از کاهش تولید ابریشم خام گفت: در حالی که در دوران وزارتم در دولت‌های گذشته حجم تولید ابریشم خام را به ۴۰۰ تن رسانده بودم اما این میزان تولید در سالهای بعد به کمتر از ۱۰۰ تن کاهش یافت. با اقدامات انجام شده در دوره جدید مسئولیتم تولید ابریشم خام را به ۱۳۶ تن افزایش دادم که البته براساس برنامه ریزی های انجام شده این تولید  افزایش خواهد یافت.

حجتی با تکذیب واردات برنج در فصل برداشت این محصول گفت: در فصل برداشت برنج به هیچ وجه وارداتی نداشته ایم و اساسا چهار پنج ماه از سال واردات برنج ممنوع است. درتفاهم نامه‌ای که با رئیس سازمان برنامه و بودجه برای خرید برنج به نرخ توافقی داشتم، برنج هاشمی به قیمت ۵۵۰۰ تومان و برنج طارم به نرخ ۵۸۰۰ تومان از برنجکاران خریداری شد و با این توافق ۲۱۰۰ تن برنج در سال جاری خریداری شد. در سال ۹۳ نیز برنج توافقی خریداری شده ۵۷۰۰ تن بود.

وی در عین حال از افزایش نامعقول قیمت برنج خارجی در سال جاری گلایه کرد و افزود: برنج خارجی در سال جاری بیش از حد مجاز افزایش قیمت داشته است به طور مثال قیمت  برنج هندی خارج از قاعده افزایش قیمت زیادی پیدا کرد.

حجتی در واکنش به سخن یکی از استیضاح کنندگان در خصوص واگذار شدن ۲۰ هکتار زمین به کارکنان جهاد کشاورزی گفت: این زمین درسال ۱۳۶۹ واگذار شد . زمانی که بنده مسئولیتی در این بخش نداشتم. طرح این مباحث چه ارتباطی به بنده دارد؟

مجلس واردات محصولات تراریخته را ممنوع نکرده است

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به واردات محصولات تراریخته به کشور و ممنوع بودن این مسئله از نظر مجلس گفت: مجلس واردات محصولات تراریخته را ممنوع نکرده است. نظر بنده و وزیر بهداشت و درمان هم این است که نباید واردات محصولات تراریخته به یک کشور ممنوع شود چراکه در بخش روغن و ذرت برای تامین نیاز داخلی دچار مشکل می شویم.

وی در عین حال از مدیریت محصولات تراریخته توسط کمیته ملی ایمنی –زیستی سخن گفت و افزود: در قانون وظایفی بر دوش وزارتخانه های جهاد کشاورزی و بهداشت و درمان و محیط‌زیست گذاشته‌اید که هر یک وظایف خود را انجام می دهیم.

حجتی با اشاره به حاشیه‌های به وجود آمده در خصوص خرید تضمینی گندم گفت: اینکه در مجلس گفته شد مسئولان سازمان غله از دریافت گندم کشاورزان امتناع کرده و کشاورزان گندم خود را بوجار کردند باید بگویم که با اینگونه حرفها زحمات کشاورزان نادیده گرفته می شود. فردی که گندم کشاورزان را گرفته بود، آنها را بوجار کرد و با این کار زشت خود برخی سوءاستفاده‌ها را ایجاد کرد که همه این افراد در دادگاه الهی باید پاسخگو باشند.

وی از افزایش چشم گیر تولید گندم درسال جاری و صادرات آن خبر داد و اظهار کرد: تولید گندم در سال ۹۶ مازاد بر نیاز داخلی بود به نحوی که ۳۰۰ هزار تن از این تولید به خارج از کشور صادر شد در حال حاضر نیز در سیلوهای کشور ۷ میلیون تن گندم ذخیره کرده‌ایم.

حجتی از بی رغبتی‌اش برای پیگیری جهت انتصاب برای قرار گرفتن در پستهای مدیریتی سخن گفت و افزود: در طول دوران خدمتم دنبال گرفتن هیچ مسئولیتی نرفته اما وقتی باری بر دوشم گذاشته شد، از مسئولیتم کم  نگذاشته‌ام و با تمام توانم انجام وظیفه کرده ام.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برنامه ریزیهای انجام شده در بخش شیلات گفت: توسعه کشت ماهی در دریا ظرفیت رسیدن به یک میلیون تن را دارد. اما نیازمند تکمیل زنجیره تولید در این بخش هستیم هم اکنون که با شما صحبت می کنم حدود ۴۰۰ قفس در دریا کشت ماهی می کنند و تولید این بخش تا این لحظه بیش از ۲۰ هزار تن بوده  است. رونق کشت ماهی در داخل دریا موجب تحت تاثیر قرار گرفتن محروم ترین مناطق کشور شده است چرا که این کار نوعا در سواحل جنوبی و شمالی انجام می شود و ارزش افزوده بالایی برای تولیدکنندگان به وجود آورده است.

حجتی با اشاره به وضعیت صادرات پسته گفت: صادرات پسته در سال ۹۲ ، ۱۲۱ هزار تن با درآمدی بالغ بر یک میلیارد و ۸۲ میلیون دلار بود. که در سالهای بعد به ۱۳۵ هزار تن افزایش یافت ودر سال جاری نیز بدون احتساب آمار اسفند و بهمن یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار ارز نصیب کشور کرده است.

وزیر جهاد کشاورزی واردات زیتون گیاهی را تکذیب کرد و اظهار کرد: برای حمایت از تولید زیتون در داخل تعرفه روغن زیتون را هم ۲۶ درصد نگه داشته‌ایم.

وی از برنامه‌هایش برای عضویت بخش کشاورزی جمهوری اسلامی ایران در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی آسیایی و اروپایی سخن گفت و اظهار کرد: سه سال قبل حتی مجوز صادرات یک  کیلو ماهی، میگو، قزل آلا و لبنیات به روسیه را نداشتیم اما  طی یک سال گذشته با مذاکرات فشرده‌ای که انجام دادیم. این مانع رفع شد و اکنون صادرات لبنیات و آبزیان به روسیه انجام می شود.

حجتی بخش کشاورزی را کماکان نیازمند حمایت مجلس دانست و افزود: دنیا به بخش کشاورزی نگاه بسیار ویژه‌ای دارد به نحوی که یارانه های فوق العاده کلانی را به این بخش اختصاص می دهد اما در ایران بخش کشاورزی کمترین حمایت‌ها را دارد.

وی متذکر شد : در صندوق بیمه محصولات کشاوری همچنان التماس دعا داریم . این صندوق به همراه صندوق بیمه کشاورزان باید تقویت شود تا تامین امنیت غذایی داخلی تضمین شود.

وی با انتقاد از تحت پوشش بیمه نبودن کشاورزان گفت: سالانه حدود ۱۱ میلیارد تومان به دلیل حوادث طبیعی به کشاوران خسارت وارد می شود و حداکثر ۳۰ درصد  آنها تحت پوشش بیمه هستند که باید به ۱۰۰ درصد برسد.

حجتی خواستار شکل گیری زنجیره تولید توسط کشاورزان و اتحادیه‌های تعاونی توسط آنان شد و افزود: در هلند تولید کننده شیر محصولش را به تعاونی هلندی به قیمت، به موقع و منصفانه می فروشد علاوه برآن این تولید کننده در سود زنجیره تولید زمانی که محصولش ارزش افزده پیدا می کند نیز سهیم است.

وی خواستار کاهش سهم دولت در زنجیره تولید شد و اظهار کرد: تشکلهای تولیدی که سهام دارانشان تولید کنندگان باشند باید زنجیره تولید را شکل دهند. در همه بخشهای حوزه کشاورزی از جمله انبارها، صادرات، تولید و تامین نهاده‌ها باید زنجیره تولید- توزیع شکل داده شود تا دست واسطه‌ها و نابسامانی هایی که در قیمت و عدم عرضه محصول به بازار اتفاق می افتد، متوقف شود.

وی متذکر شد: البته تا شکل گیری چجنین زنجیره‌ای وزارت جهاد کشاورزی از طریق شرکتهای مباشر زنجیره سفره تا مزرعه را اداره می کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha