• یکشنبه / ۱۲ فروردین ۱۳۹۷ / ۰۵:۱۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97011102281
  • خبرنگار : 71589

به دست محققان کنیایی انجام شد؛

خون انسان برای پشه‌ها کشنده می‌شود

خون انسان برای پشه‌ها کشنده می‌شود

محققان کنیایی موفق شده‌اند با استفاده از دارویی که برای مبارزه با انگل‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، کاری کنند تا خون انسان برای پشه‌ها کشنده شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک‌تایمز، "ایورمکتین"(Ivermectin)، یک داروی توسعه یافته برای مبارزه با انگل‌هایی است که مسؤول بیماری "کوری رودخانه" و "پیل‌پایی" هستند. این دارو می‌تواند موجب شود خون انسان برای پشه‌ها مسموم شود.

در آزمایش‌هایی که شامل بیماران مبتلا به مالاریا بود، تا ۹۷ درصد از پشه‌هایی که از نمونه‌های خون شرکت‌کنندگان تغذیه کردند، از بین رفتند.

محققان در کنیا برای سه روز متوالی به ۴۷ نفر از شرکت‌کنندگان مقدار ۶۰۰ میلی‌گرم "ایورمکتین" دادند و سپس نمونه‌های خون آنها را به پشه‌ها دادند.

این مطالعه نشان داد که خون بیمارانی که سه دوز بالا از "ایورمکتین" را به شکل قرص مصرف کرده‌اند، می‌تواند تا ۲۸ روز برای پشه‌ها مسموم کننده باشد.

"منو اسمیت"، پژوهشگر این مطالعه گفت: هیجان‌انگیزترین نتیجه، این حقیقت بود که حتی یک ماه پس از مصرف دارو، خون مصرف‌کنندگان هنوز قادر به کشتن پشه‌ها بود.

محققان همچنین ۳۰۰ میلی‌گرم از این دارو را به گروه دیگری متشکل از ۴۸ شرکت‌کننده دادند، اما میزان مرگ و میر پشه‌هایی که از نمونه خون آنها تغذیه کردند، زیاد نبود.

این مطالعه نشان داد که دوزهای بالای قرص می‌تواند خون انسان را برای پشه‌ها کشنده‌تر کند و این موضوع می‌تواند مانع از گسترش بیماری‌های ناشی از انتقال توسط پشه‌ها شود.

پشه‌ها از مرگ‌بارترین حیوانات جهان محسوب می‌شوند. آنها حامل ویروس‌هایی هستند که سبب بیماری‌هایی نظیر زیکا، دنگ(Dengue)، تب زرد و چیکونگونیا می‌شوند.

بیماری‌های ناشی از انتقال توسط پشه‌ها موجب مرگ میلیون‌ها نفر در سال می‌شود.

ارقام سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد که مالاریا به تنهایی در سال ۲۰۱۵ باعث مرگ ۴۳۸ هزار نفر شده است.

این مطالعه در مجله بیماری‌های عفونی Lancet منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha