• سه‌شنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۱:۲۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97021809659
  • خبرنگار : 30057

رونمایی از سردیس بنیانگذار شبکه شتاب‌نگاری ایران در مرکز تحقیقات مسکن

رونمایی از سردیس بنیانگذار شبکه شتاب‌نگاری ایران در مرکز تحقیقات مسکن

با حضور رئیس مرکز تحقیقات مسکن، راه و شهرسازی، معاونان وی و خانواده مرحوم معین‌فر از سردیس "مهندس معین‌فر"رونمایی شد.

به گزارش ایسنا، در حاشیه کنفرانس دوام بتن با حضور دکتر محمد شکرچی‌زاده رئیس مرکز تحقیقات مسکن، معاونان وی از سردیس مهندس علی‌اکبر معین‌فر بنیانگذار شبکه ملی شتاب‌نگاری ایران رونمایی شد.

مهندس معین‌فر متولد سال 1306 در تهران بود و بعد از تحصیلات عالیه‌ خود در سال 1326، در سال 1330 در رشته مهندسی راه و ساختمان در دانشکده فنی تهران فارغ‌التحصیل شد و از سال 1332 در صنعت نفت آغاز به کار کرد.

در سال 1338 از سوی "تاچی نایتو" استاد برجسته زلزله و طراح و سازنده برج توکیو به دانشگاه واسدا دعوت شد و در دوره کارشناسی ارشد مهندسی زلزله مشغول به تحصیل شد و در سال 1960 تحصیلات خود را به پایان رساند.

وی به دنبال زلزله بوئین‌زهرا در سال 1341 مقدمات تهیه کدهای زلزله در ایران را فراهم کرد و در سال 1965 میلادی به عنوان عضو افتخاری انجمن اروپایی مهندسی زلزله تحقیق و مطالعه در زمینه زلزله را ادامه داد.

وی همچنین طرح تهیه تاریخچه زلزله‌های مخرب ایران که بعدا مبنای تهیه پهنه‌بندی زلزله ایران شد، پیشنهاد کرد و با همکاری پروفسور انبریزنر انجام شد و نتیجه این مطالعات در کتابی به نام "زلزله‌های تاریخی ایران" ثبت شد.

وی همچنین در ایجاد شبکه ملی شتاب‌نگاری کشور تلاش فراوانی کرد و یکی از خدمات بنیادین وی در زمان فعالیت در دفتر فنی سازمان برنامه و بودجه به شمار می‌رود و در تدوین آئین نامه زلزله ایران در دهه 1340 تلاش‌های فراوانی صورت داد.

مهندس معین‌فر همچنین پیشگام تدوین بسیاری از آئین‌نامه و دستورالعمل‌های فنی است و علاوه بر استاندارد 519، همکاری در تدوین آئین‌نامه بتن ایران را نیز شروع کرد.

تدوین مقررات ملی ساختمان در وزارت مسکن از دیگر خدمات ارزنده وی به شمار می‌رود.

استاد معین‌فر یکی از فرزندان شایسته ایران پس از سال‌ها حضور فعال و تلاش در عرصه‌های علمی کشور در دی ماه سال 1396 چشم از جهان فروبست.

در مراسم رونمایی از سردیس معین‌فر،‌ مهندس اسماعیل فرزانگان رئیس شتاب‌نگاری ایران با بیان اینکه مرحوم معین‌فر در گسترش شبکه شتاب نگاری خدمات ارزنده‌ای را داشته‌اند،‌ افزود: در حال حاضر حدود 1100 دستگاه شتاب‌نگاری فعال در کشور وجود دارد که توصیه‌های مرحوم معین‌فر در این زمینه برای ما راهگشا بوده است.

وی با بیان اینکه با ارسال نامه‌ای از سوی مهندس معین‌فر به رئیس‌جمهور زمینه برای خرید نسل جدید دستگاه‌ها شتاب‌نگار در کشور فراهم شد، خاطرنشان کرد: با این اقدام اولین گام برای نصب دستگاه شتاب‌نگار نسل جدید در کشور فراهم شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha