• چهارشنبه / ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ / ۱۵:۰۵
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 97032311082
  • خبرنگار : 71565

مرادی: وزیر اقتصاد برنامه‌ای برای پایان دادن به رباخواری بانک‌ها ارائه دهد

نماینده مردم قروه و دهگلان از وزیر اقتصاد خواست که هر چه سریعتر برنامه‌ای برای اصلاح عملکرد بانک‌ها ارائه کند.

به گزارش ایسنا، علی محمد مرادی در نطق میان دستور جلسه علنی امروز مجلس ضمن تبریک فرا رسیدن عید سعید فطر، گفت: باید با مردم باشیم و به آنها توجه کنیم. امروز اغلب مردم ما در روستاها و شهرها با یارانه ۴۵ هزار تومانی زندگی خود را می‌گذراند. سیستم طبقاتی در حال سایه انداختن بر جامعه ماست و عده‌ای از فقیران از تامین مایحتاج خود عاجز هستند.

وی افزود: فاصله بین اقشار جامعه هر روز بیش از پیش افزایش پیدا کرده و تعداد بیکاران و افرادی که زیر خط فقر زندگی می کنند، افزایش پیدا می‌کند. اقتصاد ما بیمار است، تا کی می‌خواهیم شاهد فلجی اقتصاد باشیم. فرآیند دولتی شدن در اقتصاد هر روز بیشتر شده و این مساله باعث از بین رفتن فضای کسب و کار می‌شود و این موضوع امیدی برای تولیدکننده و واردکننده خصوصی باقی نمی‌گذارد.

نماینده مردم قروه و دهگلان ادامه داد: در نتیجه با این وجود شاهد افزایش خروج سرمایه‌های مالی و فکری از کشور خواهیم بود. از سوی دیگر اقتصاد دستوری در کشور و از سوی دیگر سیستم بانکداری کاملا غیراسلامی در اسلامی‌ترین کشور دنیا بستر را برای فساد بیشتر نموده است. مشکل کار اینجا است که اصلاح نظام بانکداری را به بانکداران سپرده‌ایم، مسلما تا زمانی که ذینفع باشند این سیستم تغییر نخواهد کرد.

مرادی ادامه داد: جوانان ما در راهروهای بروکراسی بانک‌ها جوانی خود را از دست می‌دهند. شما که نتوانستید برایشان اشتغالی ایجاد کنید حداقل سنگ جلوی پایشان نیندازید، از وزیر اقتصاد می‌خواهم که هر چه زودتر برنامه‌ای برای پایان دادن به رباخواری بانک‌ها و اصلاح آنها ارائه دهد و این موضوع را اجرایی کند چرا که ما موظف به اطاعت از دستورات قرآن هستیم. آیا این سیستم نزول‌خواری زیبنده این نظام است؟

وی تاکید کرد: آقای وزیر آموزش و پرورش تا کی باید فرهنگیان را با وعده دلخوش کنیم، آیا زمان آن نرسیده که نظام رتبه‌بندی و صلاحیت حرفه‌ای معلمان را مورد اجرا قرار دهید؟ آیا می‌خواهید پاداش بازنشستگان را زمانی پرداخت کنید که دیگر ارزش و تاثیری در زندگی آنها نداشته باشد؟

نماینده مردم دهگلان گفت: دو سال از عمر مجلس و یک سال از عمر دولت می‌گذرد، بارها از وضعیت استان کردستان شکایت داشته‌ام اما سعی کرده‌ام این را رسانه‌ای نکنم و همیشه امیدوار به تغییر و اصلاح بودم ولی متاسفانه به نظر می‌رسد قرار نیست پیشرفتی حاصل شود. به دولت و وزیر کشور تذکر می‌دهم که بزرگ‌ترین مشکلی که باعث پسرفت و آسیب جدی به استان کردستان شده، سوء مدیریت است. مدیریت در استان کردستان نه جناحی است و نه سیاسی، بلکه به صورت باندی و گروهی است، ‌به گونه‌ای است که همه چیز فدای منافع شخصی افراد شده است.

مرادی خاطرنشان کرد: این مدیریت سنتی غیرعلمی است، اگر وضعیت توسعه را در کردستان بررسی کنیم به نتایج دلخراشی خواهیم رسید. اکثر پروژه‌ها که قرار بود در این مدت تحقق پیدا کند به طور کلی راکد مانده‌اند. در طول یک سال گذشته ۵۰ واحد صنعتی به واحدهای راکد و نیمه فعال استان اضافه شده است. سال گذشته میانگین نرخ بیکاری در کردستان ۲.۵ برابر میانگین کشوری است. در حوزه صنعت و معدن طلا و لاستیک بارز کردستان وضعیت شفافی برای مردم وجود ندارد، مردم ناراضی هستند، تا این موضوعات به بحران تبدیل نشده، اقدام نمایید.

وی ادامه داد: یکی از پتانسیل‌های پیشرفت و توسعه در کردستان، معادن هستند اما متاسفانه همین معادن در حال به غارت رفتن هستند زیرا به صورت خام از استان خارج می‌شوند و هیچ فکری برای صنایع تبدیلی در کردستان نشده است. تنها چیزی که عاید جوانان بیکار شده این است که هر روز به دنبال کارگری در شهرهای دیگر جان خود را از دست می‌دهند. نیروی کار به گونه‌ای است که به راحتی استثمار می‌شود، به عنوان نمونه کارگران معدن که سختی کار زیادی متوجه آنها است، با این وجود باید میزان متناسبی از حقوق را دریافت کنند اما هیچگاه شاهد این موضوع نبوده‌ایم.

نماینده مردم دهگلان گفت: در افتتاحیه لاستیک بارز کردستان ریاست‌جمهور عنوان کردند ۹۶۰ نفر باید استخدام شوند در صورتی که تعداد واقعی آن بیش از ۷۲۰ نفر نیست، وضعیت این کارخانه در هاله‌ای از ابهام است و مدیریت شفاف و مشخصی در حوزه‌های زیست محیطی و شاخص‌ها و معیارهای استخدام وجود ندارد و باز هم مانند موارد دیگر کسی پاسخگو نیست. بارها فریاد زده‌ایم که به داد استان کردستان برسید اما غیر از وعده‌های توخالی و سر کار گذاشتن مردم چیزی نصیب کردستان نشد. حداقل به خواسته‌های برحق مردم کردستان که آب کشاورزی و سدهای استان است توجه کنید. از وزیر نیرو می‌خواهم که وضعیت نامشخص سدهای استان کردستان را شفاف کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha