• جمعه / ۱۹ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۹:۵۸
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 97051910053
  • منبع : فضای مجازی

دست ما نمک ندارد یا العبادی نمک‌نشناس است؟

دست ما نمک ندارد یا العبادی نمک‌نشناس است؟

حیدر عبادی اعلام کرده عراق تحریم های آمریکا را با بی میلی اجرا می‌کند. این صدا اما از کردستان عراق و پاکستان و حتی افغانستان شنیده نمی‌شود. وقت تجدید نظر در سیاست‌ها نیست؟

به گزارش ایسنا، مهرداد خدیر در عصر ایران می نویسد: نخست وزیر عراق گفته است: «تحریم های آمریکا علیه ایران را با بی میلی اجرا می کنیم»!

 حزب بارزانی اما اعلام کرده منافع کردستان عراق در گرو گسترش تجارت با ایران و مخالفت با تحریمهای امریکا علیه ایران است.

از مقایسۀ این دو اظهار نظر به چه نکته‌ای می‌رسید؟ اگر خواننده پی‌گیر مطالب عصر ایران باشید همین سه روز پیش خبر مربوط به نقل اظهارات متفاوت دکتر نقیب‌زاده استاد علوم سیاسی را در شبکۀ چهار سیما خوانده‌اید که در زمرۀ پربازدیدها هم قرار گرفت و کاربران فراوان استقبال و تأیید کردند.

دوشنبه شب، آقای نقیب زاده در تلویزیون رسمی ایران گفت منافع ما در کردستان عراق و قفقاز است نه در کشورهای عربی و ما بی دلیل در مناطق دیگر هزینه می‌کنیم و یادآور شد حضور و هزینه در جاهایی که فرهنگ مشترک یا زبان مشترک یا ریشۀ مشترک داریم قابل توجیه است مانند آسیای میانه و قفقاز و حتی در مواردی حزب‌الله لبنان و سخن قبلی خود را تکرار کرد که کردستان عراق تهدیدی برای ایران نیست. او حتی پیش‌تر گفته بود که کردستان عراق، ایران دوم است و فرصت برای ماست و هیچ گاه رابطه خود با ایران را نمی‌گسلد.

مقایسۀ اظهارات نخست وزیر عراق که تازه رییس دولت شیعی هم هست با موضع حزب حاکم در کردستان عراق ضرورت توجه به این گونه نظرات را بیشتر می‌کند.


شاید گفته شود اگر ایران دست از حمایت از عراق بردارد دولت بغداد به سوی سعودی‌ها می گرود اما مگر همین حالا آقای مقتدا صدر به طرف ریاض غش نکرده است؟ یک دولت مدرن و ملی در بغداد بیشتر به فکر رقابت با ایران است یا یک دولت با ادعای شیعی مانند مالکی و عبادی که هم سر در آغوش آمریکا دارند و هم به تهران ابراز ارادت می کنند و در وقع به چشم رقیب نگاه می کنند؟

پاکستان که با عمران خان پا به دوران تازه ای گذاشته اعلام کرده با تحریمها هم سویی نمی کند و افغانستان که هم‌زبان و هم‌فرهنگ ماست به تکاپو افتاده تا بندر چابهار از تحریم‌ها مستثنا شود زیرا می‌خواهد، هند همچنان بتواند از طریق این بندر با افغان‌ها معاملات تجاری داشته باشد. از یک طرف افغانستان به دریا راه ندارد و محصور در خشکی است و از سوی دیگر تنش میان هند و پاکستان به حدی است که هند نمی‌تواند از طریق این کشور با افغانستان تبادل داشته باشد و بندر ایرانی چابهار یگانه امکان است و به این سبب دولت افغانستان دوست ندارد تحریم علیه ایران را اعمال کند تا احتمالا ایران هم از طریق چابهار متقابلا جبران کند و به دنبال معافی است.

نهایت واکنش آقای حیدر عبادی نخست وزیر عراق اما چه بوده؟ هم او که خانه اش روی آب بود و شبها با کابوس داعش به رخت‌خواب می‌رفت و حالا زبان باز کرده: با بی‌میلی اجرا می‌کنیم!

با همۀ احترام به هموطنان عرب یا عرب زبان در داخل ایران، اکثریت قریب به اتفاق ایرانیان علاقه‌ای به گسترش ارتباط با کشورهای عربی منطقه ندارند و به خصوص در قبال عراق حساس هستند و تنها در حد زیارت مزارهای 4 گانه و پرهیز از جنگ و خشونت، باید محدود باشد. به دوبی هم به چشم دیگری نگاه می‌کنند. دوبی یک شهر – کشور مصنوعی مانند سنگاپور و یک پروژه بزرگ است و علاقه و اشتیاق سفر به آن را نباید با موضوعات دیگر درآمیخت. تازه آن شوق هم فرو نشسته است.

وقتی برخی تا درضعف هستند قربان صدقه ما می‌روند و تا قدری جان می‌گیرند نمک‌دان می‌شکنند چرا سراغ آنانی نرویم که همیشه با ما هستند؟ تحریمشان هم کردیم و مرزها‌شان را هم مدتی بستیم اما با ما هستند. چون خود ما هستند.

نگران درغلتیدن بغداد به آغوش سعودی ها هم نباشیم زیرا در نگاه سعودی ها عرب شیعه عرب واقعی نیست و هیچ گاه با اعراب شیعۀ عراق میانه ای ندارند.

بگذارید صریح و روشن بگویم و از پاره ای مبهم گوییها که گاه از سر ناچاری در آن فرو می‌غلتم فاصله بگیرم. ما اکنون و بیش از هر زمان دیگری به ملی گرایی مثبت و نه ناسیونالیسم افراطی یا شووینیسم نیازداریم.

هیچ واژه‌ای و هیچ مفهومی به قدر «ایران» مردم ما را به هیجان نمی‌آورد. هر بار از همین تلویزیون که دوستش نداریم، سرود «ایران، به خاک خسته تو سوگند، به بُغض خفتۀ دماوند» با صدای سالار عقیلی پخش می شود کدام یک از ما موی بر تن مان راست نمی شود و چهار ستون بدن مان نمی لرزد؟ ای ایران و ایران ای سرای امید که جای خود دارند.

بگذارید عراقی‌ها خودشان با خودشان خوش باشند. حیدر عبادی در این آزمون مردود شده و هر چه پیغام بفرستد که ناچار بوده هم فایده ندارد. تقصیر هم ندارد. او وام دار آمریکاییهاست. بوش پدر صدام حسین را نینداخته بود که آواره این کشور و آن کشور بود. بعدتر وام‌دار ما هم شد. ولی همۀ عمر که نمی‌تواند زیر دِین این و آن زندگی کند. موضع دولت مرکزی عراق این است اما موضع افغانستان و کردستان عراق هم در یادها می‌ماند.

ما از این همسایۀ غربی هیچ گاه خیری ندیده‌ایم و اگر مزار امامان نازنین‌مان نبود و بیم یک درگیری خون‌بار و پر تلفات دیگر و ضرورت همسایگی نبود نیاز به حداقل رابطه هم نبود اما حالا هم دیگر نیاز به این همه قربان صدقه و نزدیکی نیست.

شاه عباس کبیر وقتی خبر بدرفتاری با زایران عتبات عالیات را در عراق آن روز که بخشی از امپراتوری عثمانی بود شنید دستور احیای آرامگاه امام رضا را داد و خود پای پیاده از اصفهان تا مشهد رفت و خویشتن را «کلب آستان رضا» لقب داد. نه صرفا از سر علاقه به آستان علی ابن موسی الرضا که چون می خواست زایران ما به جای سرگردانی در سرزمینی دیگر در خاک خودمان سیر کنند و آبادش کنند وحالا هم در پایان هر مجلس ترحیم نه فقط به جانب کعبه که به سوی حرم امام رضا در شرق ایران هم رخ برمی گردانیم و دعا می کنیم.

کاری نمی توان کرد. جنس ما با امثال نوری مالکی و حیدر عبادی جور در نمی آید. بی سبب نیست که مقامات ایرانی متولد شهری از عراق هر از گاهی بر تبار ایرانی خود تأکید می کنند و یادآور می شوند تولد در جوار عتبات یا به خاطر در سفربودن مادران شان بوده یا تبرک آن و ایرانی اند.

درود بر آیت الله العظمی سیستانی که در هیچ یک از انتخابات عراق شرکت نمی کند و می گوید من ایرانی ام. 54 سال است در عراق زندگی می کند اما می گوید من ایرانی ام.

از عراقی ها توقعی نداشته باشیم و اتفاقا از «اجرای توأم با بی میلی» استقبال کنیم چون بار سنگینی را از دوش ما هم بر می دارد. کردستان عراق و افغانستان و قفقاز اما به کارمان می آیند و درقبال عراق، همین حد که زیارت برقرار باشد کافی است.

دوران ترامپ و تحریمها قطعا تمام می شود و می خواهیم بدانیم حیدر عبادی و همپالکیها آن گاه با چه رویی دست به سوی ما دراز می کنند؟

روح ملی و ایران مان را احیا کنیم. نمی گویم بر طبل ملی گرایی افراطی بکوبیم. اما چه می توان کرد در این هنگامه بحران ها آبی از این جماعت گرم نمی شود و هر چه هزینه کنیم هدر می رود. دستمان را تا آرنج در عسل کنیم باز ...

شاید گفته شود گردشگران عراقی چه. بیایند. همه جور گردشگر بیاید. اما بین صدایی که از بغداد می شنویم و صدایی که از کردستان عراق، خوب باید تفکیک قایل شویم...

ایران، به خاک خستۀ تو سوگند
به بُغض خفتۀ دماوند

که شوقِ زنده ماندنِ من
به شادیِ تو خورده پیوند....

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۵-۱۹ ۲۱:۳۵

چطور تحمل بد عهدی آمریکا میشود و مذاکره با ترامپ در اید گونه روزنامه ها تبلیغ میشود اما یک گفته که تغییر هم خواهد کرد تحمل نیمشود!

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۱۹ ۲۱:۴۱

عزیزم الان عراق درگیر انتخابات هست نظرات و کارها برای کسب رضایت داخلی هست و به علاوه ایشان نخست وزیر عراق هستند و منافع مردم عراق براشون اولویت هست و نه منافع سرمایه داران ایرانی

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۱۹ ۲۲:۰۹

خواندم و بسیار متاسف شدم . عراق فقط حیدر العبادی نیست . بارزانی هم دوست ما نیست . سیکنال ها را که درست نگیریم به همین راه می افتیم . نویسنده می گوید ناسیونالیزم افراطی را قبول ندارد ولی زاویه ها و ته ان چیزهایی که می نویسد مارا به همان سمت نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران می برد . بلی جانم فدای ایران و جانم فدای اسلام و جانم فدای تمام مظلومین جهان از هر دین و مذهبی . ولی شخصا جانم را فدای این تفکر زاویه دار که نوشته اید نمی کنم چون میدانم اخرش هم کتک است و هم خوردن پیاز .

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۱۹ ۲۲:۲۱

واقعیتی تلخ هست آنها درطول تاریخ دشمن ما بوده اندوماسرمایه گذاری سنگین بدون بازگشت انجام دادیم.این همه نمک ناشناسی در تاریخ سراغ دارید؟

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۱۹ ۲۲:۳۵

حیدر العبادی هم مثل مسئولان فلسطینی که هر از گاهی از دوستی با ایران می گویند ، بعد که دلارها و تسلیحات مور دنیازشان را گرفتند روی بر می گردانند. اعراب سیاستمداران بی سواد ایرانی را شناخته اند... حالا هم روی کردن به شمال ایران هم موج جدید خروج امکانات مورد نیاز ایرانیان را می خواهید شروع کنید ... البته شما عادت به خروج دارید که دوستانه با مقصدتان بخورید.. سهمی برای شما در بانکهای اروپا و آمریکا سهمی هم برای آنان... حالا با عراق مشکل پیدا کرده اید می خواهید با راه انداختن آب زاینده رود دل ایرانیان رو بدست اورید راه جدیدی برای خروج داشته ها و بیت المال ایران راه بیاندازید ... حساب ما وشما با شمشیر منتقم حضرت صاحب الامر...

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۱۹ ۲۳:۴۸

آقا یا خانم نویسنده چرا این اندازه آشوب زده شده اید ؟؟ اول اینکه همه عراقی ها گفته اند بی خود گفته و همه جناح ها حتی سنی های عراق نیز گفته اند با آمریکایی ها در این مورد همکاری نمی کنند دوم اینکه این بابا که هنوز کاره ای نشده و با حرفهای خودش خودش را خراب کرد اصلاً شاید احزاب او را نخواهند سوم اینکه بر همه آشکار است این آقا طرفدار عربستان است چهارم اینکه ما از آنها میلیاردها طلبکاریم هر کاری بخواهند بکنند نمی تواندد بکنند این اندازه آشفته نباشید اینها نفسهای آخر عربستان سعودی است نمی دانند چه کار بکنند زیاد حرفهای اینها را جدی نگیرید زنده باد ایران

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۰۰:۰۹

دفاع از منافع ملی عین عقلانیت و نظر ملت است. و از سوی دیگر انجام غیر آن عین خیانت و بلاهت است. عبادی عین کاری رو انجام‌میده که باید بده. مشکل جای دیگست

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۰۰:۵۱

آخ دمت گرم که گفتی، حرف دل من و ما است! انشاالله عزیزان شاخه برونمرزی سیاست یارگیری بین‌الملی بخوانند.

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۰۳:۳۰

حيدرعبادى چگونه نخست وزير داعش شد؟ براى كسى مهم نيست! كه او با چاقويى كه داعش و آمريكا زير گلوى عراق گذاشتند نخست وزير شد. بله، دقيقا آمريكا و داعش. داعش پشت مرزهاى بغداد رسيد، رئيس جمهور وقت آمريكا، اوباما براى عراق پيش شرط گذاشت ، يا دولت منتخب و مشروع عراق كه نزديك به تهران است (و مشكلش همين بود) بايد فورا استعفا دهد و كنار بكشد يا در مقابل داعش به شما كمكى نميكنيم! دقيقا در چنين شرايط و فضايى و گروگان گيرى تمام هستى عراق، آمريكا فردى بى كفايت و بى لياقت را با فشار به نخست وزيرى عراق رساند. فردى كه در همين انتخابات اخير ٢٧ هزار راى آورد! بله ٢٧ هزار راى! و اكنون نخست وزير "موقت" عراق است. حيدرعبادى، نخست وزيرى كه ١ - موقت است ٢- برآمده توسط آمريكايى هاست ٣- از خود عراقى ها بيش از ٢٧ هزار راى نگرفته است، مى گويد در تحريم ها از آمريكا پيروى مى كند. واكنش هاى افراد در فضاى مجازى را رها كنيد، سياستمدارانمان را ببينيد كه با اظهارات شتابزده، هيجانى و عصبى به رويارويى رفته اند. يكى مى گويد منفعت ما تجزيه عراق - برپايى حكومت بارزانى ها در اربيل - بود و ديگرى مى گويد ويرانى عراق و آن ديگرى از گرفتن غرامت. آنهم دقيقا زمانى كه احزاب و چهره هاى مختلف عراقى فشارى گسترده روى حيدرعبادى آورده اند، اين اظهارات شتابزده را رسانه هاى وابسته به عربستان و آمريكا به سرعت به گوش افكار عمومى عراق مى رساند تا كار را بر كسانى كه عبادى را زير فشار قرار داده اند سخت تر كنند. ما متاسفانه اصلاح طلب و اصولگرايان در واكنش تند نشان دادن و از سفارت بالا رفتن، سابقه و تجربه و مهارت دارند. كار سياست حمل بار شيشه است! ظريف است و ظرافت مى خواهد، صبر و تحمل مى خواهد

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۰۵:۵۶

سلام انتظار اینکه عراق با این دست و پای بلوری جلوی آمریکا علناً بایستد معقول نیست. گمان میکنم این موضع رسمی دولت عراق است ولی درعمل ما بیش از هزار کیلومتر مرز با عراق داریم و هر اتفاقی میتواند بیفتد

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۰۷:۰۸

به جای هزینه برای این کشورها که تا حالا نتیجه ای جز تفی در صورت برای ما نداشته بهتر است دست از سیاست‌های غلط برداریم و دوستی کنیم با کشورهآیی که ثبات رای بیشتری دارند. نه کمونیست و کشورهای عربی.

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۰۷:۱۱

درود و صد درود بر شما

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۰۷:۲۱

عالی بود کاش مسئولین ما این امر را متوجه شوند کردستان گنجه هرات تاجیکستان پیشاور عمق استراتژیک ماست نه کشورهای عربی

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۰۷:۲۱

اول اگه یادمان بیاد که ۸ سال کدوم کشور جوانهای ما رو گروه گروه کشت به این همه تحلیل نیازی نداریم.

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۰۷:۳۱

تحلیل خوبی بود.شعر آخر متن اشک را در چشمانم جاری کرد.

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۰۷:۴۳

بی عرضگی ماست که سیاست را نمی شناسیم که منافع مردم خودمون را فدای امثال العبادی و دیگران کردیم

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۰۷:۴۷

در روابط خارجی احساساتی نباید شد ما سالانه 6 میلیارد دلار صادرات داریم به عراق

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۰۹:۱۸

العبادي به منافع ملي خود فكر ميكند و درست هم همين هست ما با منافع ملي خود چكار كرديم ؟ فقط دشمن تراشي كرديم - به سفارت خونه ها حمله كرديم - در داخل بجاي وحدت ملي فاصله ها رو بيشتر و انسجام ملي رو كمتر كرديم - در سالهاي 84-92 هر كاري عليه منافع ملي انجام داديم و ان را تاييد كرديم

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۰۹:۵۰

احمق این چه مطلبی بود گذاشتید؟؟ مالکی با العبادی یکی بودند؟ شما کجای کارید؟ وطن فروش از تر از شما من ندیدم!!! شیطان بزرگ هیچ نقطه از دنیا را برای خودش محدود نمی کند و حضور خود را در همه جا نشان میدهد بعد شما میگویید بخاطر یک تصمیم لحظه ای العبادی پا را پس بکشیم!! کاش می دانستم برای چه سازمانی قلم میزنید؟ بشکند قلمهاتان با دستهاتان

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۱۰:۵۱

عراق یک همسایه است و باید با این کشور روابط اقتصادی داشته باشیم، همین حالا سالانه نزدیک به بیست میلیارد دلار مبادلات تجاری داریم و نباید صرفا با یک موضع گیری از طرف العبادی احساساتی شوید و حرف های نابخردانه بزنید و بر دشمنی ها بیفزایید. ضمنا پاسخ این موضع گیری ها را باید دیپلماتیک داد، نه ژورنالیستی

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۱۳:۰۸

درود بر دهانت و مرحبا به قلم زرینت که چنین سخن از زبان همه مردم ایران زمین می گویی

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۱۳:۵۴

سلام، عبادی کار درست را انجام می دهد و برای منافع ملت عراق اینکار را انجام می دهد. ان کس که باید سرزنش شود خودمان هستیم. جواب این است ما نیز باید مدافع منافع کشورمان را باشتیم و به ملتمان ارزش قائل شویم. دوستتان واقعی ایران، ملت ایران هستند. پس دیگران را رها نموده و در فکر خر در گل مانده خود باشیم.

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۱۶:۱۳

اقای عبادی کار درست راکرد چون منافع ملی را در نظر میگیرد نه ایدئولوژی را کی مسئولین ما یاد بگیرند نمی دانم

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۱۷:۵۲

حیات گرم ایران فقط خود مردم ایران هست و تمام

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۲ ۱۲:۴۲

بی تعصب. فقط تجارت آزاد با لبخند مخصوص. بگذارید دیگران فکر کنن ما نمی فهمیم. مرزها را باز کنید و به اقتصاد آزاد بیاندیشید

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۵:۱۵

در موقعیت فعلی جهان حرفهای منطقی زده قرنها طول میکشه که بخواهیم قبیله ای یا ملی گرایی به کناری برود وبه انسان شمولی وبی مرزی برسیم .

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۲ ۱۶:۴۲

دست ما بی نمک نیست این العبادی ودولت عراق است که نمک نشناس است، مردم عراق خوبه حق العبادی ونوکران آمریکاراکف دستشان بگذارند.

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۰:۲۵

ایران و عراق تاریخ مشترک داشته و هرگز سخنان سخیف حیدر العبادی درس خوانده انگلیس موجب جدائی دو ملت نخواهد شد همیشه نظر حاکمان با نظر مردم یکی نیست ایجاد تفرقه دقیقا" چیزی است که غرب می پسندد حساب بعثیون داعشی شده از حساب شیعیان عزیز عراقی که خود مورد شکنجه صدام و آمریکا بوده اند جدا است

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۵ ۱۲:۵۶

ایران در سیاست خارجی خود طوری عمل کرده است که خود را نیازمند اعراب نشان داده و این نگاه باعث گرفتاری های مختلف برای مردم کشور شده است

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۶ ۰۹:۴۸

درود بر شرفتان دکتر نقیب زاده ما منافع مشترکی با عراقی ها نداشته نداریم همیشه هم کیش ها با هم تضاد بیشتری دارن

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۷ ۰۹:۱۸

سلام . حداقل یک متنی را بگذارید که ارزش خواندن داشته باشد. متاسفانه نویسنده این متن با خودش هم مشکل دارد چه برسد با ایران و ایرانی و منافع ملی و منطقه ای اینکه حیدر العبادی که قبل از از نخست وزیری استاد دانشگاه در آمریکا بوده و شهروند آمریکایی نیز هست و نمکدان شکسته شکی در آن نیست . آقای حیدر العبادی نشان دادند که ماری در آستین ملت عراق هستند و عملا آدم نفوذی آمریکا در حزب الدعوه عراق میباشند. بهتر است در مقالات با اعداد و ارقام و ارائه راهکار در این مورد صحبت شود . با احترام