• دوشنبه / ۲ مهر ۱۳۹۷ / ۱۶:۳۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97070201297
  • منبع : نمایندگی گیلان

احیای تالاب انزلی با فناوری نانو/نیاز به اعتبار هزار میلیاردی

احیای تالاب انزلی با فناوری نانو/نیاز به اعتبار هزار میلیاردی

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان از احیای تالاب بین‌المللی انزلی با فناوری نانو خبر داد.

به گزارش ایسنا، قربانعلی محمدپور با اعلام این خبر گفت: تالاب انزلی با همکاری آژانس همکاری‌های بین‌المللی ژاپن - جایکا و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با استفاده از فناوری نانو احیا می‌شود.

وی افزود: قرار است با فناوری نانو مواد آلی ناشی از بقایای گیاهی و جانوری که بخشی از آن دارای مواد معدنی است، برای موجودات آبزی به غذا تبدیل شود.

محمدپور با بیان اینکه استفاده از این روش موجب کاهش عمق لجن‌های آلی در بستر تالاب بین‌المللی انزلی می‌شود، تصریح کرد: بر اساس مطالعات انجام شده 6 تا هفت هزار هکتار از تالاب انزلی را که دارای مواد آلی هستند، می‌توان با استفاده از این روش رسوب‌زدایی کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: برای اجرای این طرح هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که دولت تلاش می‌کند در مدت سه سال این اعتبار را اختصاص دهد.

محمدپور افزود: هم اکنون طرح استفاده از فناوری نانو برای پاکسازی تالاب بین‌المللی انزلی بصورت آزمایشی در ۵ استخر ۱۲ هکتاری شیلات در حاشیه تالاب انزلی اجرا شده که در مراحل پایانی است.

وی با اشاره به وضعیت بحرانی تالاب بین‌المللی انزلی گفت: در زمان کنونی ۲۰ هزار هکتار از مساحت تالاب انزلی آب دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان تغییرات اقلیمی، کاهش آب دریای خزر، ورود انواع فاضلاب، ورود حجم زیادی از رسوبات، رشد بی رویه گیاهان مهاجم وارداتی همانند سنبل آبی و همچنین تجاوز به حریم تالاب را از مهمترین علل خشک شدن بخشی از آب تالاب انزلی اعلام کرد.

محمدپور تصریح کرد: در سه دهه گذشته میانگین عمق آب تالاب بین‌المللی انزلی از ۱۱ متر به کمتر از ۲ متر و در مناطقی تا ۷۰ سانتی‌متر کاهش یافته کرده است.

به گزارش ایسنا، تالاب بین‌المللی انزلی از مهمترین زیستگاه‌های پرندگان مهاجر و محل تخم‌ریزی آبزیان است. این تالاب از نخستین تالاب‌های ثبت شده در معاهده رامسر در سال ۱۹۷۱ میلادی است.

تالاب بین‌المللی انزلی هم‌اکنون در فهرست مونترآل قرار گرفته است. قرار گرفتن در این فهرست به معنای این است که تالاب در حال خشک شدن است و به مراقبت نیاز دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۷-۰۲ ۱۸:۰۵

اوایل انقلاب شنیده بودیم ژاپنیها آماده لایروبی مجانی تالاب بودند درمقابل بردن فضولات تالاب که مخالفت شد کاش همین حالا هم این کار بشود نه دلاری لازم است ونه ین میگفتند که کل ماهی سالانه ایران تامین ‌مقادیر زیادی ماهی قابل صادرات خواهیم داشت

avatar
۱۳۹۷-۰۷-۰۲ ۱۸:۳۵

کاش میگفتیم ( همین حالا بگوئیم ) انجام دهید ‌قسمتی از فضولات را برای ما بگذارید شاید زمانی نحوه استفاده اش را یاد بگیریم نه دلار میخواهد نه ین کاری با ابعاد بسیار بزرگ انجام گیرد

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۱۶ ۰۸:۵۶

با سلام احیای تالاب انزلی با استفاده از فناوری نانو ذرات تیتانیوم علاوه بر آنکه بسیار هزینه بر است و بخش قابل توجهی از بودجه را به خود اختصاص می دهد، مضرات زیست محیطی غیر قابل جبرانی را به همراه خواهد داشت. از خبر گذاری ایسنا درخواست می شود با اساتید و کارشناسان مرتبط در این باره مصاحبه کرده و با رسانه ای کردن چنین موضوع مهمی از هدر رفت بودجه در این بخش جلوگیری شود.