• شنبه / ۱۴ مهر ۱۳۹۷ / ۱۰:۲۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97071407548
  • خبرنگار : 30167

دلیل ایجاد حفره در ایستگاه فضایی همچنان در پرده ابهام

دلیل ایجاد حفره در ایستگاه فضایی همچنان در پرده ابهام

با گذشت بیش از یک ماه از مشکل پیش آمده در ایستگاه فضایی بین‌المللی در رابطه با سوراخ شدن ناو سایوز, مسئولان سازمان فضایی روسیه-روسکاسموس- هنوز از اعلام صریح دلیل این حادثه خودداری می‌کنند.

به گزارش ایسنا، دیمیتری راگوزین رئیس روسکاسموس در جمع خبرنگاران اعلام کرد تیم تحقیق در مورد سوراخ بوجود آمده در سایوز ام.اس -9  که به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل است تا اواسط ماه نوامبر به کار خود ادامه خواهد داد.

راگوزین به خبرنگاران گفت: کمیسیون در حال کار و بررسی‌های همه‌جانبه است و اخبار مربوط به نتایج تحقیقات تا اواسط ماه نوامبر به رسانه‌ها گزارش خواهد شد. این چندمین بار است که مسئولان روسکاسموس اعلام نتیجه را به تاخیر می‌اندازند.

در 30 اوت، افت فشار هوا در ایستگاه فضایی بین‌المللی باعث بروز وضعیت اضطراری شد. فضانوردان بلافاصله وارد عمل شدند و تحقیقات بعدی نشان داد این افت فشار ناشی از نشت در سایوز ام.اس -9  بوده که از 8 ژوئن به ایستگاه وصل شده است. هوا از طریق سوراخی به قطر 2 میلی‌متر در بدنه بخش مداری سایوز به بیرون درز می‌کرد.

این حفره فورا با ماده خاصی که در تجهیزات تعمیری بود مسدود شد و فشار هوا به وضعیت عادی درآمد. سپس هیئتی از سوی راگوزین مامور رسیدگی و کشف دلایل بوجود آمدن این سوراخ شدند. در روزهای اول احتمال می‌رفت سوراخ ممکن است بر اثر اصابت قطعه‌ای از زباله‌های فضایی بوجود آمده باشد اما تحقیقات چند روزه کارشناسان از روی عکس‌های ارسالی به مرکز هدایت پرواز آنها را به این نتیجه رساند که بدنه ناو از داخل صدمه دیده است و این سوال را پیش آورد که این اتفاق در زمین رخ داده یا در فضا؟

دیمیتری راگوزین سرپرست روسکاسموس در مصاحبه با خبرنگاران گفت که با تحقیقات انجام شده در مورد ماهیت حادثه سایوز معلوم شد قضیه پیچیده‌تر از آن چیزی است که پیشتر تصور می‌شد و متخصصان هنوز نتوانسته‌اند به درستی تصویری واقعی از آنچه اتفاق افتاده را به دست آورند. او همچنین اشاره کرد که "مقامات صالح" در تحقیقات شرکت دارند.

سرگئی کریکالیف مدیر اجرایی روسکاسموس نیز اشاره کرد این کار عامل انسانی دارد گرچه بطور قطعی نمی‌شود حکم داد و قضاوت کرد اما به عنوان یک فرض 50 -50 , سوراخ کردن سایوز ام.اس -9  ممکن است کسی از خدمه ایستگاه فضایی بین‌المللی به سفینه آسیب زده باشد. البته هنوز کارشناسان احتمال آسیب رسانی به سفینه در زمین را رد نکرده‌اند و تحقیقات در هر دو مورد، اقدام عمدی و یا تصادفی ادامه دارد.

روی‌ هم رفته صحبت‌های مسئولان روسکاسموس دو پهلو است و به روشنی در این باره صحبت نمی‌کنند و همین وضعیت, شک و شبهه اینکه یکی از سرنشینان ایستگاه فضایی عامل حادثه بوده را بیشتر می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha