• یکشنبه / ۱۵ مهر ۱۳۹۷ / ۱۷:۰۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97071508672
  • خبرنگار : 30057

دلایل تاخیر پرتاب ماهواره "پیام"

دلایل تاخیر پرتاب ماهواره "پیام"

مدیر پروژه ماهواره "پیام" دانشگاه امیرکبیر دلیل تاخیر در پرتاب این ماهواره را سازگاری آن با پرتابگر سیمرغ بیان کرد و گفت: بر اساس توافقات انجام‌شده قرار شد این ماهواره با پرتابگر "سیمرغ" در مدار کم ارتفاع 500 کیلومتر در فضا پرتاب شود.

به گزارش ایسنا، دکتر سید مصطفی صفوی امروز در نشست تخصصی ماهواره پیام امیرکبیر با اشاره به مراحل طراحی و ساخت ماهواره پیام، افزود: در ابتدا قرار بود این ماهواره با وزن 50 تا 80 کیلوگرم با توان مطالعات سنجش از راه دور و ارسال مطالعات مخابراتی طراحی و ساخته شود.

وی با بیان اینکه در ابتدا قرار بود این ماهواره با پرتابگر خارجی در مدار قرار گیرد، اضافه کرد: همچنین طول عمر این ماهواره 3 تا 5 سال و ارتفاع مداری آن 661 کیلومتر در نظر گرفته شد.

صفوی با بیان اینکه طراحی و ساخت این ماهواره بر اساس استانداردهای فضایی اروپا بوده است، ادامه داد: ساخت این ماهواره در 7 فاز اجرایی شامل تحلیل ماموریت، امکان‌سنجی، طراحی اولیه، طراحی دقیق، ساخت و مونتاژ، پرتاب ماهواره و پایان ماموریت اجرایی شده است.

مدیر پروژه ماهواره پیام خاطر نشان کرد: با اجرای این پروژه قطعاتی مانند ساخت آنتن‌ها، سازه ماهواره، بردهای توان الکترونیکی، پچ باتری، آنتن ارسال تصویر، آنتن جی پی اس، برد گیرنده فرمان و برد فرستنده باند اس با توان داخلی طراحی و ساخته شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه مدل مهندسی ماهواره "پیام" به تایید سازمان فضایی رسیده است، خاطرنشان کرد: برای پرتاب این ماهواره همکاری‌های بین‌المللی آغاز شد که از آن جمله می‌توان به مذاکره با سازمان فضایی هند برای زمان پرتاب ماهواره از طریق سایت این کشور اشاره کرد.

وی ادامه داد: علاوه بر آن تفاهم‌نامه‌ای با چین به امضا رسید، ولی در زمان پرتاب به دلیل اعمال تحریم علیه ایران و برجام این کشور اجرای پرتاب ماهواره از طریق این کشور را نداد.

صفوی ادامه داد: با این اقدام ما به سمت پرتابگرهای داخلی حرکت کردیم که با مذاکرات انجام شده پرتابگر سیمرغ برای پرتاب این ماهواره انتخاب شد.

وی اضافه کرد: با این اقدام ارتفاع مداری این ماهواره از 661 کیلومتر به 500 کیلومتر و درجه آن به 55 درجه کاهش یافت تا بتوان ماهواره "پیام" را با پرتابگرهای داخلی در مدار قرار داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha