• سه‌شنبه / ۱ آبان ۱۳۹۷ / ۱۶:۲۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97080100546
  • خبرنگار : 71604

ابداع ترکیب جدیدی برای مبارزه با یک اختلال ژنتیکی

ابداع ترکیب جدیدی برای مبارزه با یک اختلال ژنتیکی

پژوهشگران آمریکایی موفق شدند ترکیب جدیدی ابداع کنند که می‌تواند در افزایش طول عمر و کاهش نشانه‌های یک اختلال ژنتیکی موثر باشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از یورک‌الرت، پژوهشگران "بیمارستان تحقیقاتی اطفال سنت جود" (St. Jude Children's Research Hospital) آمریکا، نوع جدیدی از ترکیبات ابداع کرده‌اند که می‌توانند نشانه‌های یک اختلال نوروژنیک پیشرفته انسانی را کاهش دهند.

این اختلال موسوم به " PKAN"، نوعی بیماری ژنتیکی است که در اثر جهش در ژن PANK2 رخ می‌دهد و از هر یک میلیون نفر، سه نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این بیماری که درمانی برای آن وجود ندارد، آهن در سلول‌های مغز انباشته می‌شود و راه رفتن، بلعیدن، جویدن و فعالیت‌های دیگر را برای بیماران دشوار می‌سازد.

پژوهشگران عقیده دارند این اختلال هنگامی رخ می‌دهد که نورون‌ها، ذخیره کافی از "کوآنزیم آ" (CoA) نداشته باشند و نتوانند عملکرد معمول خود را انجام دهند. ژن PANK2، یکی از سه ایزوفرمی است که در تنظیم تولید کوآنزیم آ نقش دارد.

دکتر "سوزان ژاکوفسکی" (Suzanne Jackowski)، از اعضای بخش بیماری‌های عفونی بیمارستان سنت جود گفت: ما، مولکول‌های کوچکی موسوم به "پانتازین" (pantazine) ابداع کرده‌ایم که به سد خونی مغز نفوذ می‌کنند و سطح کوآنزیم آ را با استفاده از یک مکانیسم جدید، افزایش می‌دهند.

بیمارستان سنت جود موفق شده مولکول‌های پانتازین و کاربرد آنها در درمان اختلال PKAN و اختلالات مربوط به کوآنزیم آ را به ثبت برساند. مقامات بیمارستان در نظر دارند آزمایش‌های بالینی با این ترکیبات جدید را آغاز کنند.

در آزمایش‌های انجام شده، این ترکیبات توانستند طول عمر موش‌ها را افزایش و نشانه‌های یک اختلال نوروژنیک پیشرفته انسانی را در آنها کاهش دهند.

نتایج این پژوهش، در مجله " Nature Communications" به چاپ رسیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha