• یکشنبه / ۲ دی ۱۳۹۷ / ۱۰:۱۶
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 97100200692
  • منبع : نمایندگی کرمان

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمان مطرح کرد

آلودگی بیشتر شهرستان‌های کرمان با آفت مگس مدیترانه‌ای/ آفتی خطرناک با تخم‌ریزی بالا و بدون سَم

آلودگی بیشتر شهرستان‌های کرمان با آفت مگس مدیترانه‌ای/ آفتی خطرناک با تخم‌ریزی بالا و بدون سَم

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان گفت: آفت مگس مدیترانه‌ای مبارزه شیمیایی و سَم ندارد و فقط باید با اصول پیشگیری و رعایت بهداشت باغ و جذب حشرات به روش‌های مختلف مبارزه کرد و جمعیت را پایین آورد، به همین علت کار مشکل می‌شود.

هادی زُهدی در گفت‌وگو با ایسنا،  دربار آفت مگس میوه مدیترانه‌ای اظهار کرد: این آفت قبل از انقلاب به کشور ما وارد شد و آن موقع به این نتیجه رسیدند باید جلوی آن گرفته شود و در مشهد و مناطقی که این آفت با میوه‌های وارداتی وارد شده بود، محدود شد.

وی افزود: بعد از انقلاب به اعتقاد بنده به علت عدم ردیابی یا اینکه برخی می‌گویند به علت سرمای هوا فعالیت این آفت کم شد.

زهدی ادامه داد: چند سال بعد آفت مگس مدیترانه‌ای در مازندران و بر روی نارنگی طغیان کرد و سیاست بر این بود در نقاطی که آفت هست، محدود کنند اما آفت در عناوین مختلف به جاهای مختلف کشور کشیده شد و بعد از مشهد، شیراز و ... در ۱۴ شهریور امسال استان کرمان نیز آلوده شد.

وی با اشاره به اینکه طبق بررسی‌ها مشخص شد آفت قرنطینه‌ای بوده و به کرمان رسیده، تصریح کرد: کارهای ردیابی و مانیتورینگ انجام و مشخص شد متاسفانه بیشتر شهرستان‌های استان به آفت مگس مدیترانه‌ای آلوده شده اند.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمان گفت: مگس مدیترانه‌ای آفت بسیار خطرناکی است. تعداد نسل و تخم ریزی آن بالاست و همیشه میوه را از بین می برد و کاری به درخت ندارد و خسارت اقتصادی بسیار بالایی به کشاورزان وارد می کند.

وی افزود: این آفت به تمام سیاه درخت‌ها از جمله زردآلو، هلو، خرمالو، انجیر و تقریبا به تمام میوه های مناطق سردسیری ما حمله ور است و برخی می‌گویند حتی به خرما نیز حمله می‌کند و نگرانی داریم اگر روی خرما بیاید چه کاری انجام بدهیم؟

زهدی تصریح کرد: متاسفانه با توجه به اینکه این آفت قبلا در استان ما نبوده، اطلاعات جامع و علمی در این خصوص نداریم و به اطلاعات جاهای دیگر کشور تکیه می‌کنیم که البته اطلاعات استان‌ها نیز با هم فرق دارد و همه می‌گویند باید این آفت به صورت بومی در مناطق خود بررسی و براساس اطلاعات بومی با آن مبارزه را انجام بدهیم.

این محقق با اشاره به اینکه استان کرمان هر چهار اقلیم را دارد، بیان کرد: باید خیلی اطلاعات علمی وسیعی داشته باشیم تا برای هر منطقه و مناسب با هر اقلیم نسخه جداگانه‌ای تجویز شود.

وی اظهار کرد: آفت مگس مدیترانه‌ای مبارزه شیمیایی و سَم ندارد و فقط باید با اصول پیشگیری و رعایت بهداشت باغ و جذب حشرات به روش‌های مختلف با آن مبارزه کرد و جمعیت را پایین آورد و این است که کار مشکل می‌شود.

زهدی افزود: نیاز است حتما بدانیم شرایط این آفت در استان کرمان در اقلیم های مختلف روی میزبان های مختلف چگونه است و باید چگونه کار کنیم اما این اطلاعات را نداریم و باید کار تحقیقاتی انجام و براساس آن نسخه بدهیم.

وی تصریح کرد: فعالیت آفت مگس مدیترانه ای خیلی شدید است و پیش بینی این است خسارت شدیدی به استان وارد کند و اعلام کردیم کار تحقیقات و اجرا با هم پیش برود تا خسارت کمتری وارد شود.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمان گفت: در زمینه مبارزه با این آفت نقاط مشترک با دیگر استان ها را در آورده و کار در حال اجراست و در کنار آن کار تحقیقاتی انجام می شود و زمانی که به خروجی می‌رسیم روش ها را اصلاح می‌کنیم و جلو می‌رویم.

وی با اشاره به اینکه همه فعالیت ها منوط به تامین هزینه هاست، اظهار کرد: متاسفانه کشاورزانی که با این آفت درگیر می‌شوند خرده مالکان هستند و تمکن مالی آنچنانی ندارند و با مشکلات زیادی مواجه می شوند.

زهدی اظهار کرد: از شهریورماه مدیری حفظ نباتات استان و کشور و رییس جهاد کشاورزی استان تمام هم و غم خود را بر مقابله با آفت مگس مدیترانه ای گذاشته و با نمایندگان جلسه برگزار و مدیریت استان را مجاب کرده اند که این آفت چیست و منتظر رد و بدل شدن تفاهمنامه هستیم تا کار اجرایی آغاز شود. هرچند با اعتبار اندک کارهای به‌باغی و بهداشت باغ را آغاز کرده اند اما کارهای تکمیلی منوط به تامین اعتبار است.

وی خاطرنشان کرد: ۹۰ درصد کارهای مبارزه با این آفت وارداتی است.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha