• شنبه / ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۳:۲۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98031104768
  • منبع : وزارت علوم و تحقیقات

به همت محققان دانشگاه کاشان؛

زبان برنامه‌نویسی ایرانی طراحی شد

زبان برنامه‌نویسی ایرانی طراحی شد

پژوهشگران دانشگاه کاشان موفق به طراحی زبان برنامه‌نویسی ایرانی شدند.

به گزارش ایسنا، سیدعلی محمدیه، دانشجوی رشته ریاضیات دانشگاه کاشان که بیش از ۷ سال است مشغول طراحی چنین زیرساختی است، با اشاره به برنامه‌ای که موفق به طراحی آن شده است، اظهار کرد: بدون شک یکی از اصلی‌ترین زیرساخت‌های تکنولوژی در دنیا را می‌توان زبان‌های برنامه‌نویسی دانست، چراکه بدون آن‌ها ما قادر نخواهیم بود رایانه‌ها را برنامه‌ریزی کنیم و به آن‌ها دستور دهیم.

وی افزود: برای آنکه بتوانیم از سیستم‌های رایانه‌ای استفاده کنیم، باید از یک دستور زبان بهره ببریم و این دستور زبان اصلی‌ترین زیربنای سیستم‌های رایانه‌ای است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تمام سیستم و نرم‌افزار و سایت‌های موجود در داخل کشور مجبورند از زبان‌های برنامه‌نویسی غیر ایرانی استفاده کنند، خاطرنشان کرد: اکنون این امکان وجود دارد تا با توسعه و معرفی این تکنولوژی، از این زبان برنامه‌نویسی کاملاً ایرانی بهره ببرند.

محمدیه درخصوص ایرانی بودن این تکنولوژی تصریح کرد: این اولین بار است که در کشور چنین پروژه‌ای با جدیت در سال‌های متوالی درحال‌توسعه و پیشرفت است، بخش عظیمی از زبان‌های برنامه‌نویسی موجود در دنیا، مفسری هستند و تفسیر می‌شوند و صرفاً بخش کمتری از آن‌ها کامپایلر دارند و توانایی ایجاد فایل اجرایی دارند که تعداد انگشت‌شماری از آن‌ها به زبان‌های دیگر وابسته نیستند.

وی افزود: با توجه به ماهیت موضوع و حجم پروژه امکان ثبت اختراع و software patent بین‌المللی برای آن وجود دارد که از ۴ سال پیش پیگیر ثبت آن شدیم، در سال‌های اخیر شاهد تغییرات بسیاری در پروژه بودیم که دلیلی برای پیشرفت کار و رسیدن به موضوعاتی جدیدی شدند تا از مستقل بودن ماشین کد بهره ببریم.

محمدیه ادامه داد: برای این زبان برنامه‌نویسی، یک هسته پردازشی در نظر گرفته‌شده است که نیازی به استفاده از زبان‌های جانبی دیگر حتی اسمبلی نداریم و می‌توان به‌صورت مستقیم و خودکفا اقدام به تولید نرم‌افزار با استفاده از زبان ماشین کد کرد.

این پروژه تحقیقاتی که رتبه اول جشنواره ریاست جمهوری و جشنواره ملی شیخ بهایی را به خود اختصاص داد، موفق شد عنوان برترین کالای تولید ساخت داخل در معاونت علمی‌وفناوری ریاست جمهوری را از آن خود کند.

انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha