• سه‌شنبه / ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ / ۰۸:۵۵
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 98032813109
  • خبرنگار : 71605

امکانی که پژوهش بین‌المللی پژوهشگاه رویان نشان داد

درمان بیماری‌های فرسایشی پیری با استفاده از سلول‌های خود فرد

درمان بیماری‌های فرسایشی پیری با استفاده از سلول‌های خود فرد

تیمی متشکل از عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان به همراه گروهی از دانشمندان ایتالیایی، سوئدی و سوئیسی، روشی ساده و کارآمد برای تولید سلول‌های بنیادی القایی از سلول‌های بالغ افراد بالای 100 سال ابداع کرده‌اند که امکان درمان بیماری‌های فرسایشی در کهنسالی را با استفاده از سلول‌های خود فرد فراهم می‌کند.

به گزارش ایسنا، استفاده از سلول‌های بنیادی القایی، رویکردی مهم در سلول درمانی و مدل‌سازی بیماری‌هاست. سلول بنیادی القایی در واقع یک سلول تمایز یافته از بدن فرد بالغ است که با روش‌های ژنتیکی در شرایط آزمایشگاهی به سلولی بنیادی تبدیل می‌شود. با این روش می‌توان از سلول بنیادی پرتوان خود فرد برای درمان بیماری‌هایش استفاده کرد.

از آنجا که بیماری‌های فرسایشی (degenerative) در کهنسالی بیشترین شیوع را دارند، تولید سلول‌های پرتوان القایی در افراد مسن اهمیت بیشتری دارد؛ اما تولید این سلول‌ها در افراد مسن، حتی اگر موفقیت‌آمیز باشد، کارآمد نیست، چرا که قدرت تقسیم، پذیرش دستکاری‌های ژنتیکی و بازبرنامه‌ریزی در سلول‌های افراد مسن به شکل چشمگیری کاهش می‌یابد.

به منظور غلبه بر این مشکل، دکتر مسعود وثوق از اعضای هیئت علمی پژوهشگاه رویان، به همراه گروهی از دانشمندان ایتالیایی، سوئدی و سوئیسی، روشی ساده و کارآمد برای تولید سلول‌های بنیادی القایی با کمک ویروس انتقال دهنده ژن ابداع کردند.

با این روش جدید، سلول‌های بنیادی القایی به شکلی کارآمد و مؤثر از سلول‌های بالغ افراد بین ۱۰۵ تا ۱۰۷ سال در محیط کشت فاقد سلول‌های تغذیه کننده و با استفاده از ویروس سندای (Sendai-Virus) تولید شدند.

بر اساس اعلام پژوهشگاه رویان، نتایج این پژوهش که در مجله بین‌المللی PLOS ONE به چاپ رسیده است، نشان داد سلول‌های فیبروبلاست افراد بالای ۱۰۰ سال با این روش جدید به شکلی مؤثر و کارآمد به سلول‌های بنیادی القایی تبدیل شده، امکان درمان بیماری‌های فرسایشی در کهن‌سالی را با استفاده از سلول‌های خود فرد فراهم می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha