• دوشنبه / ۲۰ آبان ۱۳۹۸ / ۱۷:۵۱
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 98082012878
  • خبرنگار : 30054

دامنه ارزان بخریم یا نخریم؟

دامنه ارزان بخریم یا نخریم؟

در این متن حقایقی به شما گفته می‌شود که شما می‌توانید به‌راحتی تصمیم بگیرید که دامنه یا همان دامین را از چه سایتی بخرید و اینکه آیا برای خرید دامنه عقلانی است که دامنه را ارزان بخرید یا خیر؟

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام صباهاست،  دامنه یا Domain همان اسم وب‌سایت است، مثلاً google.com دامنه یا اسم وب‌سایت شرکت گوگل است. ممکن است اسم دامنه یا با اسم شرکت متفاوت باشد و این بستگی به سیاست‌های آن شرکت دارد.

لازم است بدانید که همه دامنه‌ها درجایی مرجع به نام سازمان ICANN ثبت می‌شوند و این سازمان وظیفه ساماندهی دامنه‌ها را در سرتاسر جهان دارد.

شرکت‌هایی وجود دارند که دامنه‌ها را ثبت می‌کنند که به آن‌ها رجیسترار (Registrar) گفته می‌شود. در واقع رجیسترارها حق ثبت دامنه را از سازمان جهانی ICANN می‌گیرند و اجازه ثبت دامنه رادارند.

در حقیقت وقتی شما می‌خواهید دامنه‌ای برای خود یا کسب‌وکار خود ثبت کنید باید از طریق یکی از همین رجیسترارها اقدام کنید اما از آنجایی‌ که ایران تحریم است و ما ایرانی‌ها دسترسی به پرداخت‌های ارزی را به‌صورت مستقیم نداریم نمی‌توانیم مستقیماً از این رجیسترارها اقدام به خرید دامنه کنیم. پس راه‌ حل چیست؟

در ایران شرکت‌های هاستینگ این وظیفه را به عهده گرفته‌اند که دامنه‌ها را برای شما ثبت کنند. شرکت‌های هاستینگ واسط بین شما و رجیسترارها هستند و پرداخت ارزی را برایتان انجام می‌دهند.

توجه داشته باشید که شرکت‌های هاستینگ ایرانی با رجیسترارهای مختلفی کار می‌کنند و هر رجستراری دامنه با پسوندهای مختلف را می‌توانید با قیمت‌های متفاوتی ارائه بدهد.

مثلاً یک رجسترار پسوند.com را شاید ۱۰ دلار بدهد، دیگری ۱۱ دلار و رجیسترار دیگر ۹ دلار ارائه بدهد. یکی از علت‌هایی که قیمت دامنه در شرکت‌های مختلف با یکدیگر فرق دارد این است. مسئله دوم تاثیرگذار در قیمت دامنه این است که هر چه شرکت‌هاستینگ دامنه‌های بیشتری در رجیسترار ثبت کند تخفیف بیشتری می‌گیرد و دامنه‌ها برای شرکت‌هاستینگ ارزان‌تر تمام می‌شود.

با توجه به این موضوع شرکت‌هاستینگ می‌تواند دامنه را ارزان‌تر بده یا اینکه می‌تواند این کار را نکند و برای خود سود بیشتر در نظر بگیرد و دامنه را با همان قیمت قبلی ارائه بدهد.

در ایران سازمانی وجود ندارد که قیمت‌های دامنه‌ها را یکسان‌سازی کند و به همین دلیل شرکت‌هاستینگ هر چقدر دامنه برایش ارزان‌تر باشد دلیلی نمی‌بیند دامنه را ارزان‌تر بدهد و تصمیمشان معمولاً سود بیشتر است و طبیعتاً نیز منطقی به نظر می‌رسد.

مسئله بعدی نیز که همان‌طور در بالا ذکر شد به دلیل عدم وجود سازمان قیمت‌گذاری، شرکت‌ها با توجه به سیاست داخلی خود برای دامنه‌ها قیمت تعیین می‌کنند.

تمام مواردی که در بالا اعلام شد مربوط به دامنه‌های بین‌المللی بود. منظور از دامنه‌های بین‌المللی همه دامنه‌ها به غیر پسوند.ir است که برای خرید نیاز به پرداخت ارزی یا دلاری دارند. دامنه‌های با پسوند.ir که اصطلاحاً به آن‌ها دامین ملی گفته می‌شود توسط سازمان دولتی سازمان‌دهی می‌شوند. مرکز ثبت دامنه‌های ملی که به آن ایرنیک گفته می‌شود با آدرس اینترنتی www.nic.ir است که برای ثبت دامنه‌های با پسوند.ir یا.co.ir یا.ac.ir یا ... باید ابتدا در این سایت ثبت‌نام کنید و شناسه ثبت دامین دریافت کنید.

بدون داشتن شناسه ایرنیک شما نمی‌توانید دامنه.ir ثبت کنید. نکته قابل‌توجه برای این پسوند این است که بعد از پرداخت و ثبت این پسوند باید منتظر باشید تا ایرنیک دامنه شما را تایید کند. ممکن است ایرنیک برای تایید دامنه از شما درخواست ارسال مدارک کند و اگر طی ۱۰ پس از ثبت سفارش مدارک را ارسال نکنید دامنه تایید نمی‌شود و آزاد می‌شود که در این صورت هر شخص دیگری می‌تواند آن دامنه را ثبت کند.

نگران پولی که پرداخت کردید و دامنه برایتان ثبت‌ نشده نباشید، چون شما می‌توانید از جایی که دامنه را خریده‌اید درخواست کنید تا هزینه آن دامنه را به شما برگردانند.

مسئله‌ای که برای هزینه دامنه.ir وجود دارد این است که ایرنیک نیز به شرکت‌های هاستینگ نمایندگی ثبت دامنه ارائه می‌دهد؛ این یعنی دامنه را به قیمت بسیار پایین با نمایندگان حساب می‌کند و شرکت‌های هاستینگ هم بر اساس سیاست‌های خود قیمت‌گذاری می‌کنند.

در حال حاضر در ایران ارزان‌ترین دامنه را شرکت صباهاست با آدرس اینترنتی https://www.saba.host ارائه می‌دهد. در تاریخ آبان ماه سال ۹۸ شرکت صباهاست دامنه.com یک‌ساله باقیمت ۹۹ هزار تومان و دامنه.ir را یک‌ساله باقیمت ۴ هزار تومان ثبت می‌کند.

صباهاست اکنون جزو شرکت‌های هاستینگی است که علاوه بر دامنه؛ هاست لینوکس، هاست ویندوز و هاست وردپرس بسیار با کیفیتی ارائه می‌دهد به‌ طوری‌ که قابلیت رقابت با شرکت‌های هاستینگ خارجی را نیز دارد.

با توجه مواردی که در بالا گفته شد تنها موردی که باید هنگام خرید دامنه توجه داشته باشید این است که اولاً دامنه را از یک سایتی بخرید که ای نماد داشته باشد. مورد دوم اینکه دامنه را از شرکت بخرید نه از سایت‌هایی که پشت آن‌ها یک شخص است. مورد سوم این است که از شرکت معتبر خریداری کنید نه شرکتی که تازه یک تا شش ماه است که تاسیس شده است.

این نکته هم مدنظر داشته باشید که شرکت هر چه شناخته‌شده‌تر باشد بهتر است و شرکت باید به نام شما دامنه را ثبت کند و هر زمان که نیاز داشته باشید به شما کد انتقال دامنه را بدهد تا شما بتوانید دامنه را به شرکت‌های دیگر منتقل کنید.

این موارد را در نظر داشته باشید می‌توانید دامنه را هرچقدر هم ارزان بود بدون شک بخرید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha