• سه‌شنبه / ۱۰ دی ۱۳۹۸ / ۱۰:۵۳
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 98101007226
  • خبرنگار : 71132

انتقاد عضو کمیسیون آموزش از دستگاه‌های متولی اجرای قانون هوای پاک

انتقاد عضو کمیسیون آموزش از دستگاه‌های متولی اجرای قانون هوای پاک

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با توجه به تصویب قانون هوای پاک خلأ قانونی در این زمینه وجود ندارد بر ضرورت اجرای این قانون از سوی دستگاه‌های اجرایی مرتبط تأکید کرد.

فریده اولادقباد در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد:‌ پاسداری از هوای سالم و پاک بخشی از حفاظت محیط زیست است چرا که هوای سالم و پاک ضروری‌ترین نیاز حیاتی انسان‌ها است و هوای آلوده نه تنها برای انسان و حیوانات بلکه برای گیاهان و درختان نیز زیان‌آور است.

وی افزود: به موازات رشد سریع و برنامه‌ریزی نشده جمعیت شهرها افزایش تقاضای استفاده از ناوگان حمل و نقل،‌ تغییر الگوی مصرف، افزایش تعداد وسایل نقلیه موتوری فعال در سطح شهرها، تردد خودروها با سن بالا و فرسوده، استفاده از سوخت‌های فسیلی در منابع ثابت مانند صنایع، نیروگاه‌ها و حتی مراکز تجاری و مسکونی و افزایش روزافزون تقاضای مصرف منابع مختلف انرژی در فعالیت‌های صنعتی با فناوری‌های فرسوده را شاهد هستیم که این‌ها در کنار استخراج صنایع در مجاورت و حریم شهرها از جمله عوامل افزایش آلودگی هوا هستند.

این عضو کمیسیون آموزش در مجلس با بیان اینکه تخریب محیط زیست و استفاده نادرست از منابع آب و خاک در آلودگی هوا موثر هستند، یادآور شد: بروز پدیده‌های طبیعی و انسان ساخت مانند ریزگردها نیز به این آلودگی کمک می‌کند که از مهمترین معضلات زیست محیطی کشور خصوصا در کلانشهرها است و عوارض اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی زیادی را در پی داشته است.

اولادقباد خاطر نشان کرد: برای مواجهه با این پدیده اقداماتی صورت گرفته که مهمترین آن‌ها در دوره دهم مجلس تصویب قانون هوای پاک است که متأسفانه اجرا نمی‌شود؛ یعنی در واقع ما ضعف قانون نداریم بلکه مهم اجرای قانون است که به استانداردسازی خودروها و سوخت تولید داخل برمی‌گردد. عامل اصلی آلودگی هوا نیز خودرو وسایل نقلیه است که تعداد زیادی از آن‌ها استاندارد نیست و استفاده زیاد از آن‌ها و همچنین سوخت‌های فسیلی در منازل و صنایع موجب این آلودگی می‌شود که تأثیر منفی بر سلامت مردم دارد.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: زمانی که یک قانون در مجلس مصوب می‌شود دستگاه‌های اجرایی مرتبط نیز ملزم به رعایت یکسری اصول و استانداردها می‌شوند همچنان که در این قانون نیز الزاماتی پیش‌بینی شده است اما متأسفانه این قانون که ۲۵ تیر سال ۹۶ تصویب و ابلاغ شده به درستی اجرا نمی‌شود.

اولادقباد با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون تهران ۲۵ روز پاک، ۱۹۶ روز سالم، ۵۹ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و پنج روز ناسالم برای همه گروه‌ها را تجربه کرده افزود: آلودگی هوا از شاخص‌های توسعه یافتگی محسوب می‌شود و اگر می‌خواهیم افراد جامعه ما سالم و برخوردار از هوای پاک باشند دستگاه‌ها نیز باید خود را ملزم به اجرای این قانون بدانند. آنچه در زمینه تعطیلی مدارس و زوج و فرد کردن عبور خودروها شاهدیم راهکارهای مقطعی و کوتاه مدتی است که به تنهایی جوابگو نیست بلکه برای داشتن هوای سالم نیازمند برنامه‌ریزی بلندمدت هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha