• دوشنبه / ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۳:۱۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98111409890
  • خبرنگار : 71605

در جشن فناوری دانشگاه علوم بهزیستی رونمایی شد

"مفصل زانو" با قابلیت قفل و باز شدن از طریق سنسور در کف پا

"مفصل زانو" با قابلیت قفل و باز شدن از طریق سنسور در کف پا

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی موفق به ساخت یک محصول توانبخشی به نام "مفصل استانس کنترل سنسور لاک" شده که افراد دارای معلولیت با استفاده از آن می‌توانند با حالتی نزدیک به راه رفتن طبیعی قدم بردارند.

منیره احمدی بنی، عضو هیئت علمی دپارتمان اُرتز پروتز دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بنی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به محصول "مفصل استانس کنترل سنسور لاک"، توضیح داد: این محصول جایگزین بریس‌های بالای زانو و مفاصلی است که افراد دارای معلولیت مورد استفاده قرار می‌دهند. زانوهای این افراد ممکن است قدرت کافی برای راه رفتن نداشته باشد و در حین راه رفتن اصطلاحاً خالی بکند.

وی ادامه داد: مفاصلی که تاکنون وجود داشته‌اند، کنار زانو قرار می‌گیرند. این مفاصل همیشه قفل شده و باعث می‌شوند راه رفتن فرد با ثبات انجام شود و زانو زیر پای آن‌ها را خالی نکند. این در حالی است که به دلیل قفل بودن مفاصل در کسانی که از بریس استفاده می‌کنند، راه رفتن این افراد حالت رباتیک پیدا می‌کند.

عضو هیئت علمی دپارتمان اُرتز پروتز دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اشاره به اینکه محصول "مفصل استانس کنترل سنسور لاک" گام جلوتری برداشته است، تشریح کرد: این محصول موقع راه رفتن انسان- زمانی که پای او روی زمین است- قفل است و وقتی توانخواه بخواهد پا را بلند کند و جلو بیاورد، خمشی در مفصل زانو اتفاق می‌افتد که مفصل باز می‌شود.

احمدی بنی خاطرنشان کرد: محصول ما راه رفتن را به حالت طبیعی نزدیک‌تر می‌کند. این محصول مجهز به سنسور در کف پا است؛ زمانی که پا کف زمین قرار دارد، مفصل قفل است و به محض اینکه پاشنه پا از روی زمین برداشته می‌شود، سنسور دستور باز شدن مفصل را به آن ارسال می‌کند.

وی در پاسخ به اینکه کسانی که از بریس زانو استفاده می‌کنند- با وجود قفل بودن مفاصل در این نوع بریس- چگونه قادر به راه رفتن هستند، تشریح کرد: این افراد مجبور هستند برای راه رفتن از برخی حرکات جبرانی استفاده کنند؛ مثلاً اینکه پاهای خود را در فضا بچرخانند. انسان برای راه رفتن نیازمند این است که طول یک پا را کوتاه کند و در حالی که وزن خود را روی پای دیگر می‌اندازد، پای کوتاه شده را جلو بیاورد.

عضو هیئت علمی دپارتمان اُرتز پروتز دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی افزود: بخشی از این کوتاه شدن طول پا توسط خم شدن زانو اتفاق می‌افتد. افرادی که از مفصل قفل استفاده می‌کنند، امکان این خم شدن را ندارند و مجبور هستند ستون فقرات یا لگن خود را خم کنند یا تنه‌شان را به سمت مقابل کج کنند تا بتوانند پا را به سمت جلو حرکت دهند. به همین خاطر راه رفتن این افراد با بروز عوارضی در لگن و ستون فقرات یا دیگر قسمت‌های بدن همراه است.

احمدی بنی سپس به برخی مزایای این مفصل اشاره و اظهار کرد: مفصلی که ما اختراع کردیم، به راه رفتن این افراد ظاهر بهتری می‌دهد، از آن‌ها انرژی کمتری برای قدم برداشتن می‌گیرد و مشکلات مفاصل قبلی را ندارد.

وی با اشاره به اینکه مواد مصرفی این محصول کاملاً داخلی بوده است، گفت: البته ایده اولیه ما یک اُرتز آلمانی بود؛ اما محصولی که طراحی کردیم، با آن فرق می‌کند. ما در داخل محصول از یک آهن‌ربا استفاده کردیم. زمانی که فرد پایش را روی زمین قرار می‌دهد، دو مگنت به هم می‌چسبد و حالت قفل در مفصل به وجود می‌آید. در عین حال به محض اینکه فرد پا را برمی‌دارد، سنسور کف پا آزاد می‌شود و قفل رها شده و مفصل باز می‌شودو

عضو هیئت علمی دپارتمان اُرتز پروتز دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در پایان با اشاره به حمایت‌های دانشگاه علوم بهزیستی برای تولید انبوه محصول فوق، اظهار کرد: دانشگاه مرکز رشد دارد و ما هم به عنوان هسته فناور در مرکز مستقر هستیم. در ابتدای کار برنامه داریم استانداردها و مجوزهای محصول را دریافت کنیم و محصول را روی تعداد بیشتری از بیماران تست کرده، ایرادات آن را برطرف کرده ودر نهایت وارد بازار انبوه کنیم.

به گزارش ایسنا، محصول "مفصل استانس کنترل سنسور لاک"، امروز (14 بهمن) در جشن روز " فناوری" دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با حضور مسئولان وزارت بهداشت، ریاست و مسئولان بخش تحقیقات و فناوری و محققان و فناوران این دانشگاه رونمایی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha