• چهارشنبه / ۱۸ تیر ۱۳۹۹ / ۱۵:۰۰
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 99041813826
  • خبرنگار : 71624

عوارض طولانی‌مدت ابتلا به کووید-۱۹

عوارض طولانی‌مدت ابتلا به کووید-۱۹

محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌گویند: بر اساس شواهد موجود ابتلا به کووید-۱۹ در برخی از موارد می‌تواند پیامدهای طولانی و دائمی زیادی داشته باشد. این پیامدها شامل آسیب به ریه‌ها، آسیب به قلب و اختلالات روانی است.

به گزارش ایسنا، محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم‌ پزشکی تهران با بررسی شواهد موجود پیامدهای ابتلا به کووید-۱۹ را بررسی کرده‌اند.

آن‌ها می‌گویند: با توجه به شواهد موجود، کووید-19 می‌تواند باعث آسیب جدی به برخی اندام‌ها شود. سندرم زجر حاد تنفسی زمانی رخ می‌دهد که مایع به دلایل مختلف از مویرگ‌ها وارد کیسه‌های هوایی شده و امکان دریافت اکسیژن ریه را کاهش دهد. بیمارانی که دچار سندرم زجر حاد تنفسی می‌شوند به احتمال زیاد دچار عوارض دائمی یا طولانی‌مدت می‌شوند.

آسیب‌های شدیدی که این ویروس می‌تواند به ریه برساند موجب اختلال در عملکرد ریه مانند کاهش ظرفیت و مشکل در جذب اکسیژن می‌شود و در نتیجه بقیه‌ی اندام‌ها نیز تحت تاثیر این ویروس قرار می‌گیرند.

از همین رو پس از بهبودی از این بیماری ممکن است اندام‌هایی مانند قلب، کلیه‌ها، مغز و حتی رگ‌ها دچار مشکلاتی بشوند. از جمله تاثیراتی که این بیماری می‌تواند بر قلب در حین بیماری و پس از ابتلا داشته باشد می‌توان به سکته(پنج درصد موارد)، آمبولی(۳۰-۲۳ درصد موارد) و لخته شدن خون اشاره کرد.

همچنین در اثر فشاری که در طول این بیماری به قلب وارد می‌شود ممکن است آسیب‌های جدی به عضله قلب وارد شود(۱۲ درصد موارد). علاوه بر موارد ذکر شده آسیب‌های دیگری نیز بیان شده‌اند که لازم است تحقیقات بیشتری بر روی آن‌ها صورت گیرد و زمان بیشتری از بهبودی بیماران بگذرد.

به طور کلی بر اساس برخی مطالعات شاخص‌های بیولوژیک، برخی افراد بهبودیافته از این بیماری حداقل به مدت طولانی به حالت عادی برنمی‌گردند. همچنین سلامت روان افرادی که در اثر ابتلا به کووید-۱۹ در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده‌اند در معرض خطراتی نظیر افسردگی، اضطراب، استرس و سندرم استرس پس از حادثه قرار می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۴-۱۹ ۰۱:۳۰

خسته نباشی محققان ایران مردم حال چهارماه درگیراین ویروس هستن همه چیزرادرباره این ویروس میداند حال محققان تازه دریافتن که این ویروس چه میکن بریدازمردم سوال کنیدشایدشما راکمک کنندواکسن. این ویروس پیداکنید

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۱۹ ۱۰:۵۶

با این همه مکافات و مصیبت پس چرا دولت فکری محکم و با جبر به حال این کشور نمیکنه؟ تا کی مریضی و گرفتاری ان

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۱۹ ۱۶:۵۸

سلام هر روز ی طرحی مطرح میشه وهروز ی عوارض جدید ب کرونا اضافه میشه

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۱۹ ۲۰:۴۴

تا کی باید صبر کرد تا فرجی بشه شش ماه بس نیست المان وایتالیا و........به نتیجه رسیدن