• شنبه / ۴ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۲:۳۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99050402237
  • خبرنگار : 71589

ماهواره‌های "استارلینک" تایم‌لپس یک دنباله‌دار را خراب کردند

ماهواره‌های "استارلینک" تایم‌لپس یک دنباله‌دار را خراب کردند

مجموعه ماهواره‌های اینترنتی "استارلینک" که توسط شرکت اسپیس ایکس در مدار زمین قرار گرفته اند و مدام به تعدادشان افزوده می شود از همان ابتدا داد منجمان را درآورده اند و اکنون نیز تصویر یک تایم لپس از دنباله دار "نئووایز"(NEOWISE) را خراب کرده اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، این هفته دنباله دار "نئووایز"(NEOWISE) در مدت زمان بیش از ۶۰۰۰ سال گذشته به نزدیکترین فاصله خود با زمین رسید و "دنیل لوپز" اخترشناس با توجه به این نکته، تجهیزات خود را تنظیم کرد تا تصویر کاملی از این دنباله دار به دست آورد.

اما متأسفانه این تصاویر توسط ماهواره های استارلینک خراب شدند و لوپز نتوانست تصویر خوبی از این دنباله دار ثبت کند. 

ماهواره های استارلینک در این چند ماهی که در مدار زمین قرار گرفته اند، صدای شکایت بسیاری از اخترشناسان و منجمان را درآورده اند، چرا که مشاهدات نجومی را به همین صورت که گفته شد با اختلال مواجه می کنند.

روز چهارشنبه "دنیل لوپز" تصمیم به ثبت یک تایم لپس از دنباله دار NEOWISE در پارک ملی "Teide" در جزایر قناری گرفت، چگونه از دیدن آن مسیرها در عکسها ناراحت شد. وی همچنین گفت که  پس از اتمام کار متوجه شد که ماهواره های استارلینک همه تصاویر وی را خراب کرده اند. 

شرکت فضایی خصوصی اسپیس ایکس تاکنون ۵۴۰ ماهواره استارلینک را به فضا پرتاب کرده است، اما برنامه این شرکت که به تصویب کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا رسیده است، این است که در نهایت دهها هزار ماهواره از این نوع را در مدار زمین قرار دهد تا اینترنت در تمام نقاط کره زمین در دسترس قرار گیرد و بتواند پوشش جهانی اینترنت را به همه جهانیان برساند.

اما مشکل این است که از آنجا که ماهواره های استارلینک مدار بسیار پایین تری نسبت به اغلب ماهواره ها(تقریباً ۵۵۰ کیلومتر) دارند، در آسمان بسیار پرنور هستند و بسیاری از ستاره شناسان می گویند که بر توانایی شان در مشاهده کیهان تأثیر منفی می گذارد.

"جیمز لوونتال: ستاره شناس دانشگاه کالج اسمیت به نیویورک تایمز گفت: اگر تعداد زیادی اشیاء درخشان در آسمان وجود داشته باشد، کار ما را به شدت سخت می کند. این امر به طور بالقوه علم نجوم را تهدید می کند.

اسپیس ایکس ادعا کرده است که ماهواره های استارلینک شروع به ارتفاع گیری خواهند کرد و اکنون اینچنین درخشان هستند، اما طی زمان کم نورتر می شوند. این شرکت همچنین قسمت زیرین ماهواره هایی را که اخیراً پرتاب شده اند با یک رنگ بدون انعکاس رنگ کرده است، هرچند که این کار تنها کمی موفقیت آمیز بوده است.

اسپیس ایکس در ماه مه اعلام کرد به زودی پوشش جدیدی موسوم به "VisorSat" را که مانند عینک آفتابی عمل می کند، بر روی ماهواره های آینده استارلینک تعبیه خواهد کرد. اما به نظر نمی رسد که هیچکدام از تلاش های اسپیس ایکس تاکنون توانسته باشد جامعه نجوم را کاملاً راضی کند.

"ایلان ماسک" رئیس و بنیان گذار اسپیس ایکس در ماه مارس گفت ماهواره های استارلینک بر ستاره شناسی تأثیر نمی گذارند. 

در حالی که ماسک تاکنون تلاش ها و موفقیت های غیرقابل انکار و بزرگی را برای اکتشافات فضایی انجام داده است، اما گاهی اقدام به اظهار نظرهای جالبی نیز می کند، چرا که پیش از این ادعا کرده بود که تعداد موارد ابتلا به کروناویروس جدید در ایالات متحده تا ماه آوریل آینده به نزدیک به صفر خواهد رسید یا ما به زودی خواهیم توانست موسیقی را مستقیماً در یک تراشه در مغز انسان پخش کنیم. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha