• یکشنبه / ۵ مرداد ۱۳۹۹ / ۰۲:۵۱
  • دسته‌بندی: توپ و تور
  • کد خبر: 99050402761
  • خبرنگار : 71576

گفتگو با بهروز عطایی در سالگرد قهرمانی تاریخی جوانان والیبال ایران در جهان

گفتگو با بهروز عطایی در سالگرد قهرمانی تاریخی جوانان والیبال  ایران در جهان

سال گذشته و در چنین ایامی، تیم والیبال جوانان ایران با سرمربیگری بهروز عطایی توانست برای نخستین بار عنوان قهرمانی جهان را از آن خود کند که عطایی درباره این قهرمانی تاریخی صحبت کرد.

به گزارش ایسنا، امروز (یکشنبه) 5 مرداد ماه ۱۳۹۹، سالگرد نخستین قهرمانی تیم ملی والیبال جوانان ایران در رقابت‌های قهرمانی جهان ۲۰۱۹ در بحرین است، جوانانی که تحت هدایت کادری کاملا ایرانی توانستند نتیجه‌ای تاریخی را در شناسنامه والیبال ایران ثبت کنند. جایی که شاگردان بهروز عطایی توانستند با شکست دادن ایتالیای مدعی، جام قهرمانی را برای نخستین بار در ادوار مختلف این مسابقات، بالای سر ببرند. پیش از آن، تیم جوانان ایران یک عنوان سومی و سه عنوان پنجمی را در این مسابقات به دست آورده بود. صحبت‌های بهروز عطایی با خبرنگار ایسنا در مورد این قهرمانی تاریخی را در ادامه می‌خوانید:

- امروز سالگرد قهرمانی تاریخی تیم ملی والیبال جوانان ایران در جهان با سرمربیگری شما است. کمی در این مورد صحبت کنید.

این نتیجه و قهرمانی تاریخی در جهان حاصل یک تفکر جمعی و ‌کار ‌گروهی بود که از بالاترین سطح مدیریت ورزش یعنی وزارت ورزش و معاونت وزارت تا پایین‌ترین سطح که تدارکات تیم است، در آن نقش داشتند. ضمن اینکه والیبال ما در این چند سال اخیر پشتوانه سازی خیلی خوبی داشته و یک گروه خیلی خوب هم کنار یکدیگر قرار گرفتند که عملکرد قابل قبولی داشتند. ما از همان ابتدا برای خودمان هدف بزرگی تعریف کردیم که اگر مصاحبه‌های پیش از مسابقات بازیکنان و کادرفنی را مشاهده کنید، متوجه دید و هدف بزرگ ما در آن زمان می‌شوید.

 ما از همان ابتدا مطمئن بودیم که به هدف بزرگی دست پیدا می‌کنیم و در مسیر آن هم بیشترین تلاش را انجام دادیم. جوانان والیبال ایران پیش از مسابقات بحرین تنها یک عنوان سومی و ۳ عنوان پنجمی در جهان داشت، اما ما از همان ابتدا هدف اصلی خودمان را قرار گرفتن در جمع تیم‌های برتر ترسیم کرده بودیم. برای رسیدن به هدف خود سخت تلاش کردیم و در آن زمان هم با یک استراتژی مهم وارد مسابقات شدیم. در تمرینات پیش از بازی هم با زیرکی و بخاطر ارتباطاتی که با سرمربی تیم بحرین داشتیم، سعی کردیم به بهانه بازی دوستانه در سالن اصلی رقابت‌ها بیشتر بازی ‌کنیم. تیم ایران قبل از شروع رقابت‌ها ‌چهار بار در سالن اصلی تمرین و بازی کرده بود که این موضوع شرایط خوبی را ایجاد کرد. من فکر ‌می‌کنم بازیکنان ‌ما مزد زحماتشان را ‌گرفتند.

- در آن زمان فدراسیون والیبال یک سال بود که از نظر مدیریتی شرایط مناسبی نداشت، چگونه تیم جوانان در چنین شرایط به دور از حواشی موفق شد عنوان قهرمانی را کسب کند؟

ما می‌دانستیم که در چه شرایطی قرار داریم که به همین منظور سعی کردیم تعامل مناسبی را با همه عوامل ایجاد کنیم. البته رابطه خوب بین کادرفنی تیم بزرگسالان و ‌جوانان هم در این موضوع بی تاثیر نبود، چرا که دو بازیکن تاثیرگذار ما با تیم ملی بزرگسالان بودند.

در مجموع تعاملات خوبی صورت گرفت و ما می‌خواستیم ‌از حداکثر نیروهای خود استفاده ‌کنیم که خوشبختانه این اتفاق رخ داد. ‌در فضایی که احساس می‌شد یک از هم ‌گسیختگی میان کادرفنی تیم بزرگسالان و تیم جوانان وجود دارد، به خوبی انسجام ایجاد کردیم تا از همه پتانسیل خود در راستای رسیدن به هدف بزرگ استفاده کنیم.

- آنطور که باید از این جوانان تاریخ ساز در رده بزرگسالان استفاده شده است؟  

 ورزش ایران خیلی نتیجه‌گرا است و حتی اگر بحث شهامت هم در میان نباشد، باز هم مانعی به نام نتیجه گرایی وجود دارد. این موضوع اجازه نمی‌دهد حتی اگر یک مربی شجاعت استفاده از جوانان را داشته باشد، این کار را انجام دهد. به نظرم بحث میدان دادن به جوانان در برهه فعلی به درستی صورت نگرفت، ما در چندین تورنمنت معتبر شرکت کردیم ‌که اصلا لازم نبود بازیکنان بزرگ خودمان از جمله معروف، غفور، موسوی و ... را تحت فشار قرار دهیم. از نظر من می‌توانستیم مثل ایتالیا و آمریکا به جوانان خود بیشتر میدان دهیم تا خودشان را پیدا کنند. من حتی پیشنهاد دادم که بازیکنان جوانان و امید در قالب یک تیم به رقابت‌های جام جهانی اعزام شوند که ‌مورد ‌موافقت قرار نگرفت‌. این بحث نتیجه گرایی مانع ‌ورود بازیکنان ‌جوان به رده بزرگسالان شده است.

- در حال حاضر بازیکنان رده جوانان ایران پتانسیل کافی برای حضور در رده بالاتر را دارند؟

 فکر ‌می‌کنم ‌پتانسیل داریم، اما باید آرام آرام وارد تیم بزرگسالان شوند. به نظر من باید مسابقات را طبقه بندی کنیم و در رقابت‌هایی که خیلی اهمیت زیادی چون المپیک ندارند، جوانان شرکت کنند تا تعداد بازیکنان جوان‌ ما در تیم بزرگسالان بالاتر برود. جوانان ما دعوت شده‌اند اما تعداد بازی‌های آن‌ها در رده ملی (بزرگسالان) ۱۰ تا ۱۲ بازی هم نیست. انتخاب می‌شوند ولی استفاده نه. پشتوانه تیم ایران قابل قبول است و بازیکنان بزرگ ما هم نیاز به استراحت دارند چون تحت فشار شدید مسابقات متعدد بوده‌اند. از نظر من حتی در المپیک هم می‌شود تعدادی از بازیکنان جوانان دیده شوند و بعد از المپیک هم یک خانه تکانی منطقی انجام داد. 

-  استعدادیابی در والیبال ایران را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

 این موضوعات پروسه‌ زمان بر است و گروه‌های مختلف در موفقیت آن‌ها نقش دارند. طی سال‌های اخیر در بخش استعدادیابی خوب نبوده‌ایم و بازیکن خوبی تحویل نگرفته‌ایم. در واقع رده نوجوانان بستری است که مثل زمین بایر باید بذر پاشی و شخم زده شود تا در رده جوانان جوانه بزند. باید در این زمینه بیشتر تلاش کرد. همه این چرخه ‌در والیبال ایران به درستی انجام گرفته است، اما باید ادامه دار باشد. حتی اگر در هر دوره دو بازیکن را به رده بزرگسالان برسانیم، یعنی خوب کار کرده‌ایم. همه بازیکنان رده‌های نوجوانان و جوانان نمی‌توانند به تیم بزرگسالان برسند، اما باید سعی کرد که این زمینه گسترده‌تر شود.

- سرمربیگری و پیگیری تمرینات با تیم تازه لیگ برتری شده هراز آمل چگونه است؟

شرایط قابل قبولی داشته و تمرینات خوبی هم پشت سر گذاشتیم، اما با توجه به اینکه ‌کرونا در مازندران وضعیت قرمز ایجاد کرده است، برای حفظ امنیت بازیکنان تمرینات را تعطیل کرده و به صورت آنلاین با بازیکنان کار کرده‌ایم. سه بار هم از اعضای تیم تست گرفتیم که خوشبختانه در هر سه مرتبه جواب آن‌ها منفی بود. بازیکنان در خانه تمرین می‌کردند تا خدایی نکرده به این بیماری مبتلا نشوند، امادوباره تمرینات را به صورت تیمی شروع می‌کنیم.

- تعطیلی والیبال به صورت بلند مدت را به سود لیگ می‌بینید یا خیر؟

 یک بخش این اتفاق که به تعویق افتادن المپیک بود را به فال نیک می‌گیرم، هرچند که طبیعتا از نظر فکری تاثیر منفی داشت. تعدادی از ستاره‌های والیبال ایران نزدیک به ۱۰ سالی بود که در نیمه اول سال در اختیار تیم ملی بودند ‌و در نیمه دوم سال هم برای باشگاه‌ها بازی می‌کردند، این موضوع باعث خستگی آن‌ها شده بود. ناخواسته این تعطیلی باعث ریکاوری ‌خوبی شد. البته در سوی دیگر لیگ امسال باید با دقت بیشتری مدیریت شود، چرا که ما باید این بیماری را در کنار خود داشته باشیم. نیاز است مدیریت بیشتری صورت بگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha