• دوشنبه / ۳ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۵:۲۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 99060302647
  • منبع : پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی خبر داد

اختصاص ۲۵ تا ۸۰ درصد درآمد تجاری‌سازی فناوری‌ها به مجریان طرح‌ها

اختصاص ۲۵ تا ۸۰ درصد درآمد تجاری‌سازی فناوری‌ها به مجریان طرح‌ها

قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از اختصاص ۲۵ تا ۸۰ درصد درآمد ناشی از تجاری سازی فناوری های واگذار شده به بخش خصوصی به محققان طرح فناورانه مربوطه خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر پژمان آزادی در بازدید دکتر علی اکبر صفری، مدیر مرکز رشد و رییس دفتر توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی البرز از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی خاطرنشان کرد: با هدف حمایت از حقوق مالکیت معنوی محققان، بسته به درصد تامین اعتبار اجرای طرح از منابع خارج از پژوهشگاه ۲۵ تا ۸۰ درصد درآمد ناشی از تجاری سازی فناوری واگذار شده به مجری و محققان طرح تعلق می‌گیرد.

وی با بیان این که تمام پروژه‌های تحقیقاتی فناورانه این پژوهشگاه قبل از تصویب تحت مطالعات امکان‌سنجی قرار می‌گیرند و تایید این پروژه‌ها منوط به قابلیت تجاری سازی آن‌هاست، اظهار کرد: با هدف ترغیب بخش خصوصی به انعقاد قرارداد انتقال دانش فنی با پژوهشگاه به جای فروش دانش فنی، دریافت رویالیتی از فروش محصول تجاری سازی شده را پیشنهاد می‌کنیم که برای بخش خصوصی جذاب تر است.

قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به نظارت دقیق پژوهشگاه بر طرح‌های فناورانه از زمان ارائه طرح تا کاربردی شدن در بخش خصوصی، گفت: متوسط نسبت درآمدزایی حاصل از طرح‌های پژوهشی به بودجه هزینه شده در تحقیقات، حدود یک درصد است؛ لذا شاخص مورد توجه در دنیا، اثربخشی تحقیقات مانند میزان کمک به GDP و اشتغالزایی و ... است که در پژوهشگاه هم تاکید ویژه‌ای بر بررسی اثربخشی تحقیقات داشته و البته برای افزایش درآمدزایی نیز اقداماتی در دست اجرا داریم.

دکتر صفری، رییس دفتر توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی البرز هم در سخنانی با تاکید بر این که یکی از عمده‌ترین دلایل فاصله ما با کشورهای پیشرو در حوزه فناوری، ضعف ارتباطات و نبود هم افزایی مناسب بین مراکز پژوهشی است، اظهار کرد: ارتباط و همکاری موثر بین پژوهشگران و شناسایی و استفاده از ظرفیت‌ها و امکانات موجود می‌تواند توان پژوهشی کشور را افزایش دهد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های بالای پژوهشی و صنعتی استان البرز که در حوزه‌هایی مانند صنایع غذایی و دارویی از قطب‌های کشور است، گفت: در دانشگاه علوم پزشکی البرز کریدوری برای حمایت از پژوهشگران دانشگاه و مراکز رشد و کمک به ثبت اختراع و تجاری سازی بین‌المللی ایجاد شده است. تا امروز در زمینه تولید مقاله، ثبت اختراعات داخلی و حتی تولید داخلی برخی محصولات پیشرفت خوبی داشته‌ایم و باید تلاش کنیم که ارتباطات بین‌المللی خود را ولو در سطح کشورهای همسایه افزایش دهیم.

بر اساس اعلام روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، رییس دفتر توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی البرز که پیش از این نشست از نمایشگاه دائمی دستاوردهای تحقیقاتی و فناوری‌های تجاری سازی شده این پژوهشگاه بازدید کرده بود، با تمجید از موفقیت‌های پژوهشگاه در حوزه‌های مختلف تحقیقاتی اظهار کرد: زمینه‌های بسیار خوبی برای همکاری تحقیقاتی بین پژوهشگاه و دانشگاه وجود دارد و توسعه ارتباطات و شناسایی فرصت‌های موجود می‌تواند درهای تازه‌ای را بر روی ما باز کند.

در ادامه دکتر صفری با حضور در بخش‌های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از نزدیک در جریان فعالیت‌ها و دستاوردهای تحقیقاتی هر بخش قرار گرفت.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha