• سه‌شنبه / ۱ مهر ۱۳۹۹ / ۰۴:۲۱
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 99063124114
  • خبرنگار : 71567

معاون آموزشی دانشگاه تهران تشریح کرد

سازوکار دانشگاه تهران برای مصاحبه پذیرفته شدگان دکتری

سازوکار دانشگاه تهران برای مصاحبه پذیرفته شدگان دکتری

معاون آموزشی دانشگاه تهران با تاکید بر این که آمار داوطلبان دعوت شده برای مصاحبه دکتری این دانشگاه در رشته‌های مختلف متفاوت است، گفت: حداقل پذیرفته شدگان دکتری ۷ و حداکثر نیز ۱۰ برابر ظرفیت تعیین شده است.

دکتر حسین حسینی در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان این مطلب به تشریح سازوکار دانشگاه تهران برای مصاحبه از پذیرفته شدگان آزمون دکتری سال ۹۹ پرداخت و تاکید کرد: تقاضا برای تحصیل در برخی از رشته‌های دانشگاه تهران زیاد و در برخی از رشته‌ها نیز کمتر است مثلا در رشته‌های مدیریت میزان تقاضا در مقایسه با رشته‌های موجود در پردیس فارابی متفاوت است. به همین جهت مثلا  ظرفیت پذیرش در رشته‌های دانشکده مدیریت ۷ برابر و در پردیس فارابی نیز ۱۰ برابر اعلام می‌شود.

وی در ادامه با تاکید بر این که تعداد پذیرفته شدگان برای مصاحبه دکتری در دانشگاه تهران برحسب تقاضا تعیین می‌شود، گفت: این تقاضاها ممکن است در رشته‌های مختلف متفاوت باشد اما حداقل مصداق اعلامی برای حضور در مصاحبه ۵ برابر و حداکثر نیز ۱۰ برابر است ، این گونه نیست که برای رشته‌های  بدون چند برابر ظرفیت داوطلب را برای مصاحبه دعوت کنیم به همین جهت ما اگر در یک رشته ۳ ظرفیت پذیرش دانشجو داشته باشیم برای آن رشته حدودا ۱۵ داوطلب به منظور انجام مصاحبه اعلام می کنیم.

معاون آموزشی دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: ممکن است تفاوت سهمیه اعلامی با رتبه اعلام شده داوطلبان موجب نگرانی آنها باشد و این سوال ایجاد شود که چرا با وجود داشتن یک رتبه خوب، به مصاحبه دانشگاه تهران دعوت نشده‌اند که در پاسخ آنها باید گفت ممکن است برخی از رتبه‌ها به دلیل اعمال سهمیه‌هایی نظیر ایثارگران و غیره و علیرغم بالا بودن رتبه در دانشگاه تهران دعوت به مصاحبه نشده باشند.

دکتر حسینی با اشاره به ضرورت ارائه برخی مدارک در مصاحبه دکتری نیز تاکید کرد: داوطلبان این دوره از قبل هم می‌دانستند برای پذیرش در دوره دکتری باید یک سری مدارک را به دانشگاه ارائه دهند همانطور که عنوان شد بخشی از سوابق آموزشی و پژوهشی داوطلب بر اساس بررسی این مدارک بررسی می شود.  بنابراین داوطلبان باید این تهمیدات را ایجاد کنند و ریز نمرات را به به دانشگاه ارائه دهند. بنابراین نمی‌شود در مصاحبه این شرط را نیز حذف کنیم.

معاون آموزشی دانشگاه تهران با تاکید بر این که نباید در خصوص کیفیت مصاحبه مجازی پیش داوری کنیم گفت: ما در حال حاضر تجربه‌های زیادی در خصوص فعالیت‌های مجازی به دست آوردیم به طوری که دفاعیه‌های پایان‌نامه‌ها به شکل مجازی برگزار شده است اما در خصوص مصاحبه دکتری با توجه به این که متقاضی زیاد است بنابراین نمی توانیم دقیقا از الان پیشگویی کنیم  که این شیوه مصاحبه کیفیت ندارد اگر چه قطعا مصاحبه‌های حضوری به دلیل فضای که ایجاد می‌کرد شناخت بهتری برای تیم داوری در خصوص داوطلبان فراهم می‌نمود. به طوری که حتی ما در برخی از رشته‌ها برای پذیرش داوطلب آزمون کتبی نیز برگزار می‌کردیم. اما در مصاحبه مجازی این امکان فراهم نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۷-۰۳ ۱۸:۴۳

ادعای مطرح‌شده صحیح نیست. دانشگاه تهران دربرخی دانشکده‌ها مثل‌ علوم اجتماعی، در بهترین حالت ۲.۵ برابر دعوت کرده است. برای سه گرایش اصلی جامعه‌شناسی که ۹ نفر ظرفیت دارد، فقط تا نفر ۲۰ یا ۲۲ دعوت به مصاحبه شده‌اند چون ترازها حتی پس از اصلاح هم خیلی بالا در نظر گرفته شده است.

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۰۳ ۱۹:۰۰

دروغ محضه. دانشکده مدیریت در رشته مدیریت بازرگانی 12 نفر پذیرش داره. که 7 برابرش میشه84 نفر. در حالیکه من با رتبه 48 دعوت به مصاحبه نشدم. حتی یکی از دوستانم با رتبه 25 هم دعوت نشده. همین دانشگاه تهران در رشته مدیریت دولتی 16 نفر ظرفیت داره که 7 برابرش میشه 102 نفر. در حالیکه رتبه 40 دعوت به مصاحبه نشده!!!

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۰۳ ۱۹:۱۲

این آمار اصلا درست نیست خود دانشگاه تهران در رشته نه فارابی مدیریت دولتی جمعا ۱۲ نفر پذیرش می کند اگر ۷ برابر درست باشه باید ۸۴ نفر دعوت کنه و ۱۰ برابرش می شه ۱۲۰ نفر چرا پس من با رتبه زیر ۸۰ دعوت نشدم؟؟

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۰۳ ۱۹:۱۵

سلام ما از خبرگزاری ها انتظار داریم خبرهای دروغ و نشر ندهند... این خبر کذب محض هست... اگر راست بود من نوعی با رتبه ۳۰ سهمیه آزاد در رشته ای ک ۹ نفر روازنه ظرفیت داره و حداقل ۷ برابر ظرفیت یعنی تا رتبه ۶۳ رو دعوت کرده, ب مصاحبه دعوت میشدم... این ها فقط ادعاهای دروغین هست واسه اینکه ظلم و اجحاف در حق داوطلبان کنکور دکتری امسال ب حد کمال خودش برسه....

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۰۳ ۱۹:۱۶

ادانشگاه علامه هم ۱۵ نفر در رشته مدیریت دولتی پذیرش دارد.اگر ۷ برابر دعوت کرده باشه باید ۱۰۵ نفر و دعوت کنه .و ۱۰ برابرش می شه ۱۵۰ نفر چرا من با رتبه ۷۸ دعوت نشدم؟

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۰۳ ۱۹:۲۸

این اخبار کذب محض است و فقط و فقط برای پوشاندن بی عدالتی هاااا و خفه کردن صدای داوطلبان مظلومی ک حقشان را صایع کردند پخش شده.... باورنکید و خودتون را گول نزنیدددد

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۰۳ ۱۹:۳۷

همچنين مطلبي صحت ندارد، در رشته بنده با ظرفيت سه نفر بنده با رتبه ١٥ به مصاحبه دوره روزانه به مصاحبه دعوت نشده ام و نسبت به اين امر به سازمان سنجش معترض هستم. ايميل خود را براي ارائه مستندات را در اختيار شما قرار ميدهم

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۰۳ ۲۰:۱۴

سلام با رتبه ۵۰‌ در بین ده هزار شرکت کننده رشته روانشناسی بالینی دعوت به مصاحبه هیچ یک از دانشگاه های کشور (تهران و شهرستان) نشدم، بماند دانشگاه های تهران که شبانه هم دعوت نشدم. پس از یک سال برگزاری ازمون در این شرایط بهتر بود تعداد شرکت کنندگان به مصاحبه چند برابر میشد و ترازها پایین تر اعلام میشد. بفرمایید از بین ده هزار نفر چه رتبه ای باید اورد تا "دعوت به مصاحبه شد". خواهشمندیم ترازهای اعلامی دانشگاه ها کاهش یابد تا رتبه های دو رقمی وارد فرایند مصاحبه شوند.