• دوشنبه / ۱۹ آبان ۱۳۹۹ / ۱۶:۰۳
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 99081912759
  • خبرنگار : 30054

فروش اینترنتی؛ راه‌حلی در برابر معضلات کرونا

فروش اینترنتی؛ راه‌حلی در برابر معضلات کرونا

شیوع ویروس کرونا به شکل غیرقابل تصوری سبک زندگی انسان‌ها را تغییر داد.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام پی میشه، از کارهای روزانه گرفته تا نحوه فعالیت‌های اقتصادی، هر کدام به شکلی از آسیب‌های ویروس کرونا متضرر شدند. در مورد کسب و کارها گزارش‌ها و اظهار نظرهای متعددی ارائه شده است.

به عنوان مثال می‌توان به گزارش سازمان جهانی کار در خصوص از بین رفتن شغل ۴۹۵ میلیون نفر از زمان شروع کرونا اشاره کرد. این آمار در ایران به چه صورت بوده است؟

در فضای فعالیت کسب ‌و کارهای اینترنتی شاهد رشد بوده‌ایم. در ایران «انجمن صنفی کسب‌ و کارهای اینترنتی» از رشد فعالیت کسب ‌و کارهای اینترنتی و مهاجرت بسیاری از کسب ‌و کارها به این فضا خبر می‌دهد.

طبق آمار این انجمن، از شروع روزهای قرنطینه تاکنون، به دلیل حذف یا آسیب بازارهای بزرگ، خرید اینترنتی افزایش نسبی ۸۱ درصدی پیدا کرده است. آمار اعلام شده، نشان‌دهنده تغییر رفتار مصرف‌کننده است و از رواج بازارگردی‌های آنلاین خبر دارد. آمارهای اعلام شده اصناف کسب ‌و کارهای اینترنتی افزایش ۵/۱-۵/۴ درصدی خرید اینترنتی را نشان می‌دهد.

همچنین دبیر «ستاد توسعه فناوری‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی» در تیرماه ۹۹ در گفتگوی اعلام کرد که به طور متوسط کسب‌ و کارهای اینترنتی بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ درصد در دروه کرونا رشد داشته‌اند که شامل کسب‌ و کارهای آموزشی، پزشکی، عمده فروشی و خرده فروشی است.

آمار ضد و نقیضی که در اخبار دیده می‌شد باعث شد در چارچوب یک بررسی نمونه‌ای سراغ «وب‌سایت پی‌میشه» - به عنوان یک وب‌سایت فعال در حوزه خرده‌فروشی - رفته و تأثیر کرونا بر فروش فروشگاه‌های این پلتفرم را مورد بررسی قرار دهیم.

طبق نظرسنجی که از فروشندگان پی‌میشه در سه دسته بندی موادغذایی، سلامت و دیجیتال انجام شد، از اسفندماه ۹۸ تا پایان تیرماه ۹۹ شاهد رشد ۷ برابری فروش فروشگاه‌های این سایت بوده‌ایم.

طبق بررسی‌های آماری و تحقیقات میدانی مشخص شد، تعدادی حتی فروشگاه فیزیکی خود را تعطیل کرده و تمام تمرکز خود را بر فروش اینترنتی معطوف کرده‌اند.

این تصمیم در مواردی موجب حذف یا کاهش هزینه‌های سربار فروشگاه‌ها شده است. آن‌ها معتتقد بودند که فروش آنلاین در وب‌سایت کمک کرده تا بتوانند به واسطه فروش به سراسر کشور، درآمد بیشتری داشته باشند.

رویکرد صاحبان فروشگاه‌های سایت پی‌میشه در رابطه با رفتار فروش فروشندگان سنتی این است که با پیشرفت علم و تنوع راه‌های دسترسی به کالاها باید در مورد روش‌های قدیمی و هزینه‌زا بازنگری جدی انجام شود.

چند مزیت فروش اینترنتی:

اما تغییر رفتار خرید و مهاجرت بخش زیادی از کسب ‌و کارها به فضای اینترنت در عین ایجاد یک فرصت بزرگ با مشکلاتی نیز همراه است. با ترویج خرید و فروش اینترنتی به عنوان یک فرهنگ، مشکلاتی چون بی‌اعتمادی بین فروشنده و خریدار بیش از پیش بروز می‌کند.

این عدم اعتماد مشترک بین خریدار و فروشنده با پررنگ‌تر شدن کارکرد پلتفرم‌هایی مانند اینستاگرام به عنوان جایگاهی  برای خرده‌فروشی، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

به طور مشخص از جمله علل وجود مشکلات در فضای خرده فروشی مانند اینستاگرام، وجود بحث فیشینگ، ارسال فیش‌های جعلی توسط خریداران و سوء‌استفاده برخی به اصطلاح فروشنده‌ها در ارائه خدمات است. فیشینگ به عنوان مهم‌ترین تهدید از بین ۵ تهدید امنیت فضای سایبری در سال ۲۰۲۰ شناخته شده است.

پلیس فتا در خصوص خرید از فروشگاه‌های اینستاگرامی اعلام کرده: بهترین شیوه مطمئن و صحیح برای خریدهای اینترنتی مراجعه به فروشگاه های اینترنتی دارای نماد اعتماد الکترونیکی است، بنابراین بهتر است جهت خرید از پیج های اینستاگرامی نخست از صحت و اعتبار شناسه‌های هویتی و ارتباطی فروشنده اطمینان حاصل کنید.

همان‌طور که در این متن توضیح داده شد، این روزها با شیوع ویروس کرونا سبک زندگی مردم دچار تغییرات گسترده‌ای شده و میزان خرید اینترنتی در بین مردم گرایش بیشتری داشته است. این تغییر رویکرد باعث حفظ سلامت افراد و کاهش بسیاری از هزینه‌ها شده است.

از طرفی به دنبال استفاده بیشتر از فضای آنلاین طبیعی است که راه‌های سودجویی و سوء‌استفاده هم برای کلاهبرداران افزایش پیدا کند. این راه‌ها منجر به تثبیت بی‌اعتمادی می‌شود که از گذشته نسبت به خرید اینترنتی وجود داشته است. سوال اینجاست: «در این بستر بی‌اعتمادی، چگونه می‌توان به فروش مطمئن دست یافت؟»

 وبسایت‌های فروش (فروشگاه‌سازها) جایگاهی هستند که فروشندگان به خصوص خرده‌فروشان با تکیه بر مجوزهای لازم و نماد اعتماد الکترونیکی آن‌ها می‌توانند بخش قابل توجهی از اعتماد خرید را برای خریداران به‌وجود آورند.

مساله‌ای که باعث اعتماد بیشتر چه از سمت خریدار و چه از سمت فروشنده می‌شود، پشتیبانی و مسئولیت‌پذیری وبسایت‌ها به عنوان یک واسط امن در پیگیری سفارشات و پاسخگویی است.

این وبسایت‌های فروشگاه‌ساز در کنار ارائه راهکارهای حرفه‌ای فروش اینترنتی در یک بستر امن می‌توانند به توسعه و رشد فروش فروشگاه‌های خرده‌فروش کمک بسزایی کنند.

پی میشه به عنوان یک سایت ارائه‌دهنده خدمات به فروشگاه‌های اینترنتی فعالیت می‌کند که امکانات مختلفی را در اختیار خریداران و فروشندگان قرار می‌دهد. امکان پرداخت امن یکی از خدمات این سایت است که کمک زیادی به ایجاد اعتماد هنگام خرید و فروش می‌شود.

این خدمت بسیاری از مشکلات مطروحه هنگام خرید و فروش را می‌کاهد. از طرفی تنوع کالایی، امکان ثبت سفارش در هر ساعت شبانه‌روز و محیط کاربری ساده، از جمله ویژگی‌های این سایت است که در کنار امکانات دیگر مانند قابلیت اتصال به اینستاگرام فرصت یک خرید و فروش جذاب و حرفه‌ای را به افراد می‌دهد.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha