• چهارشنبه / ۲۸ آبان ۱۳۹۹ / ۱۰:۱۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 99082819350
  • خبرنگار : 30057

رئیس هیات مدیره بنیاد مصطفی(ص):

حجت‌الاسلام اژه‌ای به‌موقع ضرورت توجه به نخبگان و دانش‌آموزان برتر را تشخیص داد

حجت‌الاسلام اژه‌ای به‌موقع ضرورت توجه به نخبگان و دانش‌آموزان برتر را تشخیص داد

رئیس هیات مدیره بنیاد مصطفی(ص)، زنده‌یاد حجت‌الاسلام جواد اژه‌ای را فردی دانست که همیشه برای کمک به نخبگان و جامعه علمی آماده بود و گفت: ایشان بسیار به موقع، ضرورت توجه به نخبگان و دانش آموزان برتر را تشخیص داد و با تشکیل سازمان ملی استعدادهای درخشان در این زمینه گام برداشت و همین امر موجب درخشش دانش‌آموزان ایرانی در المپیادها شد.

به گزارش ایسنا، سعید سهراب‌پور، حجت‌الاسلام جواد اژه‌ای را فردی از پیشگامان توسعه وقف علم و فناوری و عضو جامعه خادم المصطفی(ص) دانست و گفت: مرحوم اژه‌ای در اصفهان تحصیلات ابتدایی، متوسطه و مدارج اولیه حوزه را گذراند، سپس وارد دانشگاه شد و تا مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تحصیل کرد.

عضو هیئت مدیره بنیاد مصطفی(ص) با اشاره به فعالیت سیاسی حجت‌الاسلام اژه‌ای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، افزود: ایشان در سال ۱۳۵۳ به توصیه شهید آیت‌الله سیدمحمد بهشتی، ابتدا به آلمان و بعد به اتریش رفت و تحصیلات خود را در مقطع دکتری در رشته روانشناسی تجربی در دانشگاه دولتی وین ادامه داد و به پایان رساند. او در همان سال‌ها، انجمن اسلامی دانشجویان اروپا را فعال کرد.

سهراب‌پور ادامه داد: عضو هیات موسس صندوق جایزه المصطفی(ص)، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در دانشگاه‌های تهران و تربیت مدرس تدریس می‌کردند و مدتی رئیس دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران بودند. همچنین سازمان ملی استعدادهای درخشان را سال ۱۳۶۶ تاسیس کردند و تا سال ۱۳۸۷ رئیس این سازمان بودند؛ زیرا به گفته خودشان می‌خواستند به کسی فکر و برای کسی خدمت کنند که هیچ‌کس به فکر آنها نیست یعنی نخبه‌های جامعه.

رئیس برنامه تبادل تجربیات علم و فناوری (استپ)، تصریح کرد: مرحوم حجت‌الاسلام اژه‌ای بسیار به موقع، ضرورت توجه به نخبگان و دانش‌آموزان برتر را تشخیص داد و با تشکیل سازمان ملی استعدادهای درخشان در این زمینه گام برداشت. همین امر موجب درخشش دانش‌آموزان ایرانی در المپیادها شد که در سال‌های گذشته به دلیل اقبال کمتر به این سازمان، آن‌گونه که از نتایج المپیادها انتظار می‌رفت، حاصل نشد؛ ولی اخیرا اصلاحات خوبی را شاهد هستیم.

وی با اشاره به تالیف کتب متعدد توسط زنده‌یاد اژه‌ای، گفت: "روانشناسی از دید دانشمندان اسلامی" و "هدایت و مشورت در اسلام" تنها بعضی از مهم‌ترین کتاب‌های ایشان است.

سهراب‌پور با اشاره به پیام تسلیت مقام معظم رهبری در پی درگذشت حجت‌الاسلام اژه‌ای، خاطرنشان کرد: همین پیام، عظمت خدمات ایشان را نشان می‌دهد. هر وقت از من، درباره شهید مصطفی چمران سوال می‌شد، من به عنوان کسی که دانشجویش در آمریکا بودم، می‌گفتم به پیام امام خمینی(ره) در مورد او رجوع کنید؛ در مورد حجت‌الاسلام اژه‌ای هم پیام رهبری نشان‌دهنده اهمیت این شخصیت علمی است.

بر اساس اعلام ستاد ارتباطات و اطلاع رسانی بنیاد مصطفی(ص)، وی با اشاره به خاطرات همکاری با مرحوم حجت‌الاسلام اژه‌ای، گفت: از آنجایی که ایشان رئیس سازمان استعدادهای درخشان بودند و معمولا برگزیده‌های المپیادها برای ادامه تحصیل به دانشگاه شریف می‌آمدند، ما معمولا در برنامه‌های مختلف با هم دیدار و ارتباط نزدیک داشتیم.

بر اساس این گزارش، حجت‌الاسلام اژه‌ای روز شنبه، ۲۴ آبان ماه جاری در ۷۲سالگی بر اثر ابتلا به بیماری کرونا درگذشت و در بقعه شهدای هفتم تیر به خاک سپرده شد. آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی ضمن تسلیت به خاطر درگذشت این دانشمند مجاهد چنین نوشته‌اند: "با اندوه و تأسف فراوان خبر درگذشت عالم مجاهد جناب حجت‌الاسلام آقای دکتر جواد اژه‌ای را دریافت کردم؛ شخصیت برجسته و ممتازی که سال‌های متمادی مجاهدت‌های بزرگ و مبارک را با اخلاص و بدون اندک تظاهری عهده‌دار شد. یادگارهای فراموش‌نشدنی برای کشور و انقلاب برجای گذاشت. تشکیل انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا، تشکیل مدارس استعدادهای درخشان کشور، مدیریت پدرانه بر مجموعه‌های نخبگانی جوان و سازنده در دوران طلایی مدال‌آوری‌های علمی بین‌المللی از جمله‌ این یادگارهای بی‌همانند است. این مجاهد خاموش که خود برادر شهیدی عزیز و داماد شهید عالیقدر آیت‌الله بهشتی بود، بنای نخبگی و نخبه‌پروری را بر شالوده‌های محکم ایمان و انقلاب استوار ساخت و سپیدروی و سرافراز به ملاقات خداوند رحیم شتافت».

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha