• پنجشنبه / ۲۱ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 99122116167
  • خبرنگار : 71624

رئیس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی:

امروز باید ده ها برابر بالاتر از زمان آغاز فعالیت "جندی شاپور" باشیم

امروز باید ده ها برابر بالاتر از زمان آغاز فعالیت "جندی شاپور" باشیم

رئیس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی بیان کرد: در دانشگاه جندی‌شاپور مقوله‌ی مسئولیت اجتماعی دانشگاه در ارتباطی که با جامعه و سیاست زمان خود دارد به معنای کامل دیده می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر حسین میرزایی عصر روز گذشته، چهارشنبه ۲۰ اسفند در سومین کنگره بین‌المللی جندی‌شاپور که به صورت مجازی برگزار شد، گفت: مفتخر هستیم در سرزمینی زندگی می‌کنیم که بیش از ۱۷ سده قبل دانشگاه جندی شاپوری وجود داشته که محل اصلی تعامل، گفتگو و اندیشه ورزی و اولین دانشگاه جهان بوده است. دانشگاهی که در مفهوم دقیق خود دانشگاه بوده و در آن همه رشته‌های تحصیلی به خصوص الهیات، علوم کشاورزی، نجوم و حتی پزشکی وجود داشته است.

وی افزود: علاوه بر این، به دلیل وضعیت تمدنی که در آن زمان در سرزمینی که دانشگاه جندی شاپور در آن واقع شده و سیستم های پیچیده‌ای که در محیط زندگی اجتماعی و سیستم‌های فنی که در آن دوره بوده است، همیشه رشته های فنی مهندسی هم در این دانشگاه وجود داشته است. هر چند در شواهد و روایت‌های موجود به علم طب اشاره شده، اما رشته‌های دیگری نیز وجود داشته است.

دکتر میرزایی ادامه داد: از جمله ویژگی‌های دیگر دانشگاه جندی شاپور وجود سطوح و مدارج مختلف بوده که یک ویژگی خاص و منحصر به فردی است که در این دانشگاه از سطوح اولیه یعنی آموزش‌های نیمه حرفه‌ای در مدارس تا آموزش‌های وابسته به دانشگاه صورت می‌گرفت. از ویژگی‌های دیگری که برای دانشگاه جندی شاپور برشمرده می شود و حیرت‌آور است، بین‌المللی بودن آن است. دانشگاهی که در آن هندو، بودایی، مصری و رومی حضور داشتند. کسانی در سرزمین‌های خود دچار مشکل می شدند، هجرت می‌کردند و در دانشگاه جندی‌شاپور به عنوان استاد خدمت می‌کردند و از این حیث هم ویژگی برجسته‌ای است که حدود هزار و هفتصد و پنجاه سال پیش چنین ویژگی به معنای دقیق کلمه دانشگاه بوده است.

رئیس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی افزود: این مرکز نه فقط دانشگاه، بلکه دانشگاه جامع و بین‌المللی بوده که در رشته‌های مختلف در آن تدریس و تحصیل می‌شد و این نشان‌دهنده هم سطح بالای دانش است و هم نشان‌دهنده سطح فراگیری و بین‌المللی بودن آن است.

میرزایی تصریح کرد: در دانشگاه جندی شاپور، مقوله مسئولیت اجتماعی دانشگاه در ارتباطی که با جامعه و سیاست زمان خود دارد به معنای کامل خود دیده می‌شود و در توسعه دانش و فناوری با آن رفت و آمدهایی که وجود داشته است، کاملاً مشهود است. این دانشگاه دانشگاهی دولتی بوده و از طرف دیگر هم یک دانشگاه نظام‌ساز بوده است و در جایگاه ویژه‌ای قرار دارد. اینکه قریب به هزار و ۸۰۰ سال پیش ما در چنین وضعیتی قرار داشتیم یعنی اینکه این کار شدنی بوده و این کار در سابقه تمدنی ما صورت گرفته است. اما سطحی که در ۱۷۵۰ سال پیش بودیم امروز باید به مراتب در ده‌ها برابر بالاتر از آن باشیم. باید بتوانیم سیستم دانشگاهی خود را در ساحت‌های مختلف از کارکردهایی که در مسئولیت اجتماعی، جامعه و مسئولیتی که در قبال شیوه‌های خردورزی سیاسی و آنچه در ساحت نظام‌سازی تلقی می‌شود و آنچه که در ساحت بین‌المللی وجود دارد، مورد توجه قرار دهیم.

وی اظهار کرد: اعتقاد دارم گام‌های بلندتر از آنچه که از گذشته تاکنون برداشتیم، باید بتوانیم برای نظام آموزش عالی‌مان برداریم. هرچند این را به جرات می‌توان گفت که نظام آموزش عالی ایران در زمان کنونی جزو پر افتخارترین‌هاست اما همچنان این مسیر، مسیری است که نیاز به تلاش جدی‌تر، سیاستگذاری‌های بالاتر و حمایت‌های ویژه‌تر دارد تا بتواند در آن جایگاه رفیع خود و در جایگاه تمدنی خود قرار گیرد.

بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، میرزایی در پایان تصریح کرد: در ساحت بین‌المللی نیز باید درخششی باشد که بار دیگر باعث افتخار سرزمین ما باشد. این دانشگاه بود که موجب افتخار ما بود و همچنان باید به عنوان یک میراث فرهنگی و معنوی آن را حفظ کنیم.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha