جشنواره فیلم فجر

برای دسترسی به اخبار قدیمی‌تر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.
  • کرمانشاه پرمخاطب‌ترین استان غرب کشور در جشنواره فیلم فجر است

    دبیراجرایی جشنواره:

    کرمانشاه پرمخاطب‌ترین استان غرب کشور در جشنواره فیلم فجر است

    به گفته دبیر اجرایی دهمین دوره جشنواره فیلم فجر کرمانشاه، تاکنون کرمانشاه پرمخاطب‌ترین استان غرب کشور در جشنواره فیلم فجر بوده است.

  • اینفوگرافیک / برندگان بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر

    اینفوگرافیک / برندگان بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر

    فیلمنامه یکی از اصلی‌ترین پایه‌های ساخت فیلم سینمایی است. در طول تاریخ سینما کمتر فیلم سینمایی ساخته شده که فیلمنامه منسجمی نداشته و به فیلم درخوری تبدیل شده باشد. به همین خاطر در همه جشنواره‌های معتبر سینمایی، جایزه بخش فیلمنامه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. جشنواره فیلم فجر نیز یک سیمرغ بلورین به این بخش اختصاص داده است. در آستانه برگزاری چهل و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر، در این اینفوگرافیک نگاهی داریم به برگزیدگان بخش فیلمنامه در جشنواره فجر در دهه نود.

  • ویدیو / شما یک نسخه مزخرف از «گل های باوارده» را دیدید

    ویدیو / شما یک نسخه مزخرف از «گل های باوارده» را دیدید

    مهرداد خوشبخت کارگردان فیلم «گل های باوارده» در نشست خبری بعد از نمایش فیلمش برای اهالی رسانه و منتقدان سینما در جشنواره فجر، فیلم به نمایش درآمده را مزخرف توصیف کرد و گفت: ایرادهای فنی فیلم در بخش هایی از این فیلم از نظر رنگ و نور مشخص بود و دست اندرکاران فیلم با ابراز نارضایتی از آنچه روی پرده آمد، تاکید کردند که زحمت زیادی برای ساخت یک فیلم آبرومند کشیده شده ولی به دلیل استاندارد نبودن تجهیزات سالن درست دیده نشد.

  • ویدیو / یک فیلم، یک منتقد: جلوه‌های ویژه «گل‌های باوارده» را به سیمرغ نزدیک می‌کند؟

    ویدیو / یک فیلم، یک منتقد: جلوه‌های ویژه «گل‌های باوارده» را به سیمرغ نزدیک می‌کند؟

    «گل‌های باوارده» با نام قبلی «پالایشگاه» روایتگر تلاش تعدادی از مهندسان پالایشگاه نفت آبادان در زمان جنگ تحمیلی است، آن ها تلاش می کنند با تجهیزات موجود در انبارهای پالایشگاه، پالایشگاه‌های دیگر را ترمیم کنند تا کشور از درآمد نفتی محروم نشود. فیلم مهرداد خوشبخت، قرار بود ۱۸ بهمن در سینما رسانه نمایش داده شود، اما به دلیل اشکالات فنی اکران نشد و به جای آن در سانسی ویژه و در بامداد ۲۱ بهمن، در این سینما برای منتقدان و اهالی رسانه به نمایش در آمد.

  • ویدیو / این فیلم خصوصی است / از نسرین راضی ام

    ویدیو / این فیلم خصوصی است / از نسرین راضی ام

    نشست خبری فیلم«وابل» در چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر در حالی برگزار شد که به گفته تهیه کننده، کارگردان فیلم تورج اصلانی به دلیل بارش برف در پایتخت نتوانست خود را به نشست برساند. سپهر سیفی اعلام کرد: این فیلم کاملا در بخش خصوصی ساخته شده و هر آنچه در چند سال گذشته کار کرده، با هدف گیشه نبوده و خود فیلم در اولویت بوده است. همچنین آزاده زارعی، بازیگر نقش اصلی فیلم نیز تاکید کرد: از نقش خود «نسرین» در این فیلم راضی است.

  • ویدیو / یک فیلم، یک منتقد: «وابل»؛ ساخت سینمایی استاندارد، بدون منطق روایی

    ویدیو / یک فیلم، یک منتقد: «وابل»؛ ساخت سینمایی استاندارد، بدون منطق روایی

    «وابل» به کارگردانی تورج اصلانی، مانند دیگر آثار این کارگردان، یک فیلم با داستانی اجتماعی است که سپهر سیفی تهیه‌کننده آن است.در خلاصه داستان فیلم وابل که زیاد هم مورد توجه اهالی رسانه و منتقدان سینما قرار نگرفت، آمده است: «اهالی یک روستا بعد از سیل، بی‌خانمان شده و در یک ایستگاه متروک قطار به طور موقت زندگی می‌کنند اما اتفاقی، مسیر حوادث را تغییر می‌دهد.»

  • ویدیو / از ۳۰ سال غریبی تا حضور دو محمد سر صحنه «غریب»

    ویدیو / از ۳۰ سال غریبی تا حضور دو محمد سر صحنه «غریب»

    فیلم «غریب» به کارگردانی محمدحسین لطیفی عصر پنجشنبه ۲۰ بهمن با حضور برخی عوامل از جمله محمد بروجردی بازیگر و نوه شهید بروجردی در سینمای رسانه رونمایی شد. تهیه‌کننده این فیلم درباره اینکه آیا برای پرداختن به شخصیت شهید بروجردی باید از کسانی اجازه گرفته می شد؟ گفت: ما وقتی وارد این پروسه شدیم فهمیدیم که چرا قریب به ۳۰ سال است که سراغ شهید بروجردی نرفتند. اگر همراهی و همدلی خانواده شهید نبود، محال بود که به آن موانع غلبه کنیم. لطیفی کارگردان نیز، در بخشی از نشست خبری این فیلم به شوخی گفت: گاهی سر صحنه با دو محمد بروجردی‌ برخورد داشتیم؛ یکی همنام واقعی (نوه شهید) و یکی هم بازیگر نقش محمد بروجردی.

  • ویدیو / ساخت فیلم دفاع مقدسی، مرد میدان می خواهد / برخوردم با هنر، سیاسی نیست

    ویدیو / ساخت فیلم دفاع مقدسی، مرد میدان می خواهد / برخوردم با هنر، سیاسی نیست

    سمیه بروجردی، دختر شهید محمد بروجردی می گوید: این فیلم توانسته راه را برای شناخت جامعه از «مسیح کردستان» هموار کند. کارگردان فیلم «غریب» نیز تاکید کرده است که ساخت فیلم های دفاع مقدسی مرد میدان می خواهد و در زمان ساخت فیلم هایی با محوریت دفاع مقدس شرایط بسیار سخت تر از زمان ساخت فیلم با موضوعات دیگر است. او همچنین گفته با هنر صنفی رفتار می کند، نه سیاسی.

  • ویدیو / یک فیلم، یک منتقد: «غریب»؛ صحنه های درخشان، بدون توضیحی از فضا و قصه

    ویدیو / یک فیلم، یک منتقد: «غریب»؛ صحنه های درخشان، بدون توضیحی از فضا و قصه

    فیلم سینمایی «غریب» به کارگردانی محمد حسین لطیفی و با بازی بابک حمیدی با اقبال نسبی اهالی رسانه مواجه شد. فیلمی که مقطعی از زندگی شهید محمد بروجردی را روایت می کند. در خلاصه داستان «غریب» آمده است: سال ۱۳۵۸ با بالا گرفتن اختلافات گروه‌های مسلح سیاسی از جمله کومله و دموکرات و... . شهید محمد بروجردی به همراه اندکی از همرزمانش، برای سامان دادن به اوضاع و رسیدگی به شرایط مردم راهی غرب کشور شدند. اوضاع نابسامان و اوج گیری دسته بندی‌ها شرایط را برای فرمانده جوان منطقه غرب پیچیده‌تر کرد. تنها یک جرقه برای انفجار کافی بود.

  • ویدیو / از سینمای خاکستری تا بازیگر عاشق

    ویدیو / از سینمای خاکستری تا بازیگر عاشق

    عصر پنجشنبه ۲۰ بهمن، نشست فیلم «در آغوش درخت» ساخته بابک لطفی خواجه پاشا با حضور برخی عواملش در سینما ملت برگزار شد و کارگردان درباره حرف اصلی اثر خود تاکید کرد: حرف من فقدان است. دغدغه من همیشه خانواده بوده و از خانواده می‌توان اجتماع و سیاست را درست کرد ولی آسیبی به خانواده وارد شده و آمار طلاق هم افزایش داشته است. او همچنین گفت: در یک دهه گذشته سینما بیشتر خاکستری شده، در حالی که سینمای ما سینمای اخلاق و رنگ است و از ابتدا هم همینطور بود مثل سینمای کیارستمی و مجیدی بنابراین امیدوارم به آن سینما برگردیم.

  • ویدیو / یک فیلم، یک منتقد: «در آغوش درخت»؛ تِمی انسانی با دعواهای جدی

    ویدیو / یک فیلم، یک منتقد: «در آغوش درخت»؛ تِمی انسانی با دعواهای جدی

    «در آغوش درخت» نخستین فیلم اکران شده در نهمین روز از چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر بود، فیلمی که با نمایش قاب‌هایی خارج از فضای تهران در شهر ارومیه به تولید رسیده است. در این فیلم، آخرین تلاش‌های یک خانواده در آستانه فروپاشی به تصویر کشیده شده است. در خلاصه این فیلم آمده است: «بحران پیچیده زندگی کیمیا و فرید که دوازده سال از ازدواجشان می‌گذرد را جهان زیبای فرزندانشان را برهم می‌ریزد. کودکانی که هیچ چیز جز سادگی و مهربانی را در زندگی نمی‌شناسند.»

  • /نقد فیلم‌های جشنواره/ «اتاقک گلی»؛ سینمای حسرت

    /نقد فیلم‌های جشنواره/ «اتاقک گلی»؛ سینمای حسرت

    خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) قصد دارد در طول برگزاری جشنواره فیلم فجر، به نقد، تحلیل و تفسیر مختصر فیلم‌های حاضر در جشنواره بپردازد. شما نیز در صورت تماشای فیلم‌ها در این زمینه می‌توانید مشارکت کنید.

  • حضور ۲ فیلم کانون پرورش فکری کودکان در جشنواره فیلم فجر/رویکرد پررنگ تعلیم و تربیتی در آثار

    حضور ۲ فیلم کانون پرورش فکری کودکان در جشنواره فیلم فجر/رویکرد پررنگ تعلیم و تربیتی در آثار

    مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از حضور یک پویانمایی و یک فیلم سینمایی تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در جشنواره فیلم فجر امسال خبر داد.

  • برنامه روز چهارم جشنواره فیلم فجر در قم

    برنامه روز چهارم جشنواره فیلم فجر در قم

    پنج فیلم «هوک»، «آه سرد»، «جنگل پرتقال»، «عطر آلود» و «چرا گریه نمی‌کنی؟» در چهارمین روز جشنواره فیلم فجر در قم اکران می‌شود.

  • /نقد فیلم‌های جشنواره/ «های پاور»؛ سینمای ضدارزش

    /نقد فیلم‌های جشنواره/ «های پاور»؛ سینمای ضدارزش

    خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) قصد دارد در طول برگزاری جشنواره فیلم فجر، به نقد، تحلیل و تفسیر مختصر فیلم‌های حاضر در جشنواره بپردازد. شما نیز در صورت تماشای فیلم‌ها در این زمینه می‌توانید مشارکت کنید.

  • اکران ۶ فیلم در چهارمین روز بیستمین جشنواره فیلم فجر مشهد

    اکران ۶ فیلم در چهارمین روز بیستمین جشنواره فیلم فجر مشهد

    چهارمین روز بیستمین جشنواره فیلم فجر خراسان رضوی آغاز شد و امروز پنجشنبه ۲۰ بهمن ماه ۶ فیلم در سینماهای مشهد اکران می‌شود.

  • ناکامی کهنه‌کاران سینما در سومین شب جشنواره فجر در قم + تصاویر

    ناکامی کهنه‌کاران سینما در سومین شب جشنواره فجر در قم + تصاویر

    سومین شب جشنواره فیلم فجر در قم در حالی با ناکامی سینماگر کهنه‌کار سینمای ایران در «پرونده باز است» دنبال شد که دو کارگردان فیلم اولی تا حدودی رضایت تماشاگران سینما را جلب کردند.

  • اینفوگرافیک / برندگان جایزه بهترین تدوین از جشنواره فیلم فجر

    اینفوگرافیک / برندگان جایزه بهترین تدوین از جشنواره فیلم فجر

    جشنواره فیلم فجر یکی از مهمترین ویترین‌های فرهنگی و هنری ایران در چهار دهه گذشته بوده و حضور و ظهور بسیاری از سینماگران و دیگر عوامل آثار سینمایی با این جشنواره آغاز شده است. درطول این چهار دهه، فیلم‌ها و نفرات برگزیده در بخش‌های مختلف این جشنواره، برای رسانه‌ها، مردم و بسیاری از متولیان اجتماعی و فرهنگی از اهمیت زیادی برخوردار بوده است. تدوین از پایه‌های اصلی فیلم و سینماست. همزمان با آغاز چهل و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر، نگاهی داریم به بهترین تدوین‌های فیلم‌های انتخاب شده جشنواره فیلم فجر در طول دهه نود.

  • ویدیو / برای اولین بار پدرم را دیدم / برخی روایت ها واقعی بودند

    ویدیو / برای اولین بار پدرم را دیدم / برخی روایت ها واقعی بودند

    «اتاقک گلی» برشی از عملیات مرصاد است و بخش هایی از چهره کریه و جنایت منافقین را نشان می دهد؛ نکته قابل تأمل در مورد این اثر این است که صفر تا صد آنچه در این اثر سینمایی مطرح می شود تماما واقعی است و در واقع می‌توان این گونه عنوان کرد که این فیلم روایتگر تصویر بخشی از تاریخ معاصر کشور و دوران هشت سال دفاع مقدس است. در این گزارش تصویری صحبت‌هایی کوتاه از دو نفر از خانواده یکی از شهدای روایت اتاقک گلی کارگردان، سرمایه گذار و مشاور فیلمنامه را بعد از نشست خبری آن مشاهده می‌کنید.

  • ویدیو / از سانسور خشونت در «اتاقک گلی» تا وفاداری به واقعیت در «عملیات مرصاد»

    ویدیو / از سانسور خشونت در «اتاقک گلی» تا وفاداری به واقعیت در «عملیات مرصاد»

    در نشست خبری فیلم سینمایی «اتاقک گلی» که در هشتمین روز از چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر برگزار شد، پدرام کریمی، فیلمنامه نویس گفت: سعی کردیم به واقعیت عملیات مرصاد وفادار باشیم، همچنین تهیه کننده فیلم نیز در سخنانی با اشاره به تابلویی که در مقابل عوامل فیلم قرار گذاشته بود، بیان کرد: من با این تابلو به نهادها می‌رفتم و با تصویری که به نوعی از واقعیت در آن وجود دارد، سعی داشتم برای ساخت فیلم کمک بگیرم. با این تابلو چهار ماه در نهادها چرخیدم.

  • ویدیو / یک فیلم، یک منتقد: «اتاقک گلی»؛ فیلمی باورپذیر با روایتی عاشقانه

    ویدیو / یک فیلم، یک منتقد: «اتاقک گلی»؛ فیلمی باورپذیر با روایتی عاشقانه

    فیلم سینمایی «اتاقک گلی» روایتی عاشقانه است که در جریان عملیات مرصاد رخ می دهد، این فیلم محصول مشترک بنیاد فرهنگی روایت فتح، بنیادشهید و امور ایثارگران و موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است که در بخش سودای سیمرغ چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر، چهارشنبه ۱۹ بهمن ماه برای اصحاب رسانه و منتقدان اکران شد.

  • ویدیو / خدا می‌داند و تهیه کننده‌ها که ما چه کردیم / به خودم نمره ۱۸ می‌دهم

    ویدیو / خدا می‌داند و تهیه کننده‌ها که ما چه کردیم / به خودم نمره ۱۸ می‌دهم

    ۱۹ بهمن‌ماه فیلم دفاع مقدسی «هایپاور» به کارگردانی هادی محمدپور و تهیه‌کنندگی مهدی عظیمی و ابادز جوکار در پردیس سینمایی ملت به نمایش درآمد و تعدادی از عوامل و بازیگران از جمله فرزاد حسنی در نشست مطبوعاتی آن شرکت‌ کردند. در این نشست بازیگر و کارگردان فیلم که اصاتا اهل خوی هستند، ز مردم درخواست کردند تا در سرمای زمستان، کمک های بیشتری به زلزله زدگان این شهر داشته باشند.

  • ویدیو / از «والفجر هشت» به شهید «منصور ستاری» رسیدم

    ویدیو / از «والفجر هشت» به شهید «منصور ستاری» رسیدم

    هادی محمدپور، کارگردان فیلم سینمایی «هایپاور» می‌گوید: از عملیات والفجر هشت به شخصیت شهید منصور ستاری رسیدم، در موقعیتی که در طی ۲۰ روز ۷۸ هواپیمای جنگی را شکار کرده بودند. در این گزارش تصویری صحبت‌هایی کوتاه از کارگردان و دو بازیگر این فیلم سینمایی را بعد از نشست خبری «هاپیاور» مشاهده می‌کنید.

  • ویدیو / یک فیلم، یک منتقد: جلوه‌های ویژه به «هایپاور» کمک می‌کند؟

    ویدیو / یک فیلم، یک منتقد: جلوه‌های ویژه به «هایپاور» کمک می‌کند؟

    نخستین تجربه هادی محمد پور، کارگردان فیلم «هایپاور» حول قش پدافند هوایی ارتش در علمیات والفجر ۸ در دوران هشت سال دفاع مقدس می گردد، داستانی با موضوع زندگی حرفه‌ای شهید منصور ستاری که در هشتمین روز از چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر در سینما رسانه به نمایش درآمد.

  • «سرهنگ ثریا» روایتی از یک انحراف دامنه‌دار

    «سرهنگ ثریا» روایتی از یک انحراف دامنه‌دار

    مدیرکل توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: داستان گروهک منافقین، یک داستان پرعبرت برای نسل دیروز، امروز و فردای ماست، روایت یک انحراف دامنه‌دار که از جامعه و به ویژه جوانان ما، صرف نظر نمی‌کند و دست برنداشته است.

  • هشتمین روز از چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر
  • ویدیو / چهار کشور در آسیا چرخه سینما را زنده نگه داشته اند

    ویدیو / چهار کشور در آسیا چرخه سینما را زنده نگه داشته اند

    ایران یکی از چند کشور انگشت شمارِ آسیاست که هنوز صنعت فیلم سازی در آن زنده است، صنعتی که کشورهایی مانند هند، چین و ژاپن نیز آن را دنبال می کنند. دیگر کشورهای آسیایی و حتی اغلب کشورهای اروپایی تلاش کرده اند همه تلاش خود را برای ساخت سریال به کار بگیرند؛ شرایطی که حمید رضا مدقق، منتقد سینما معتقد است می تواند ایران را از دیگر کشورها در این بُعد متمایز کند.

  • وعده زاکانی برای اختصاص جایزه ویژه مدیریت شهری به فیلمسازان برگزیده فیلم فجر

    وعده زاکانی برای اختصاص جایزه ویژه مدیریت شهری به فیلمسازان برگزیده فیلم فجر

    شهردار تهران از اختصاص جایزه ویژه مدیریت شهری برای فیلمسازان خبر داد و گفت: این جایزه از امسال به فیلمسازان برگزیده جشنواره فیلم فجر اهدا خواهد شد.

  • گزارشی از سومین روز از جشنواره فیلم فجر در قم

    گزارشی از سومین روز از جشنواره فیلم فجر در قم

    سومین روز جشنواره فیلم فجر در قم با اکران چهار فیلم «هفت بهار نارنج»، «در آغوش درخت»، «بعد از رفتن» و «پرونده باز است» دنبال می‌شود.

  • گزارشی از دومین روز جشنواره فیلم فجر شیراز

    گزارشی از دومین روز جشنواره فیلم فجر شیراز

    بیست و دومین جشنواره فیلم فجر شیراز که از دوشنبه هفدهم بهمن با نمایش در ۲ سینما کار خود را آغاز کرد، شامگاه سه‌شنبه ۱۸ بهمن و در دومین روز، ۲ فیلم را برای اهالی فرهنگ و هنر و مخاطبان جدی سینما، در تالار حافظ، روی پرده برد.