• پایگاه‌های اطلاع‌رسانی

  • پرتال امام خمینی (ره)
  • سایت مقام معظم رهبری
  • سایت ریاست جمهوری
  • سایت مجلس شورای اسلامی
  • سایت قوه قضاییه
  • سایت شورای نگهبان
  • سایت جهاد دانشگاهی
  • خبرگزاری‌ها

  • آنا
  • ایلنا
  • ایکنا
  • ایرنا
  • تسنیم
  • تابناک
  • دفاع مقدس
  • سینا پرس
  • شانا
  • قرآنی
  • موج
  • واحد مرکزی خبر
  • هنر آنلاین
  • دانشگاه‌ها

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه علامه طباطبایی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • دانشگاه شهید بهشتی
  • دانشگاه آزاد اسلامی
  • دانشگاه خوارزمی
  • دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
  • دانشگاه شهید چمران اهواز
  • دانشگاه فردوسی مشهد
  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه تبریز
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه پیام نور
  • دانشگاه علم و فرهنگ
  • دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • روزنامه‌ها

  • آفرینش
  • اطلاعات
  • جمهوری اسلامی
  • خراسان
  • رسالت
  • مردم‌سالاری

isna header

  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • دوشنبه ۱ دی ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۴
  • GMT 13:04

سرویس عکس

  • مستند
  • خبری
  • ایران
  • استان‌ها
  • فتوبلاگ
  • English

  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
  • پیوندها
  • شبکه‌های اجتماعی
  • ایسنا ۲۴
  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • دوشنبه ۱ دی ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۴
  • GMT 13:04

سرویس عکس

  • مستند
  • خبری
  • ایران
  • استان‌ها
  • فتوبلاگ
  • English

کشت بلوبری در ایران

معصومه علی‌اکبر
۱ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۸

بلوبری میوه‌ای بومی در شمال آمریکا و مناطقی از اروپا است که در این مناطق به طور گسترده کشت می‌شود. این میوه از جدیدترین میوه‌های ریز است که در قرن ۲۱ اهلی شده است، آمریکا و کانادا بزرگترین تولیدکنندگان این میوه در جهان هستند. در سال‌های اخیر ارقامی از بلوبری وارد ایران شده است که اکنون سازگاری آن‌ها در استان‌های مختلف از جمله استان البرز در حال بررسی است، به همین دلیل این میوه در حال حاضر در کشور به دلیل سطح زیر کشت پایین، کمتر در دسترس است و قیمت بالایی دارد.

  • روش هیدروپونیک روش مناسبی برای کشت بلوبری است. این روش اگر چه هزینه زیادی دارد اما سودآوری مناسبی هم نصیب باغدار خواهد کرد.
  • میوه‌های بلوبری یا مستقیما مصرف می‌شوند یا به شکل‌های مختلف مثل مربا، ژله، دسرها و نوشیدنی‌ها فراوری می‌شوند.
  • در ایران این میوه به دلیل سطح زیر کشت پایین، کمتر در دسترس است و قیمت بالایی دارد.
  • میوه بلوبری فرازگرا است. وقتی میوه‌ها به رنگ آبی روشن شدند باید سه تا پنج روز صبر کرد تا کاملا آبی رنگ، بزرگتر و شیرین‌تر شوند، در این زمان قابل برداشت خواهند بود.
  • وجود رقم گرده‌زا برای انواع درختچه‌های بلوبری پاکوتاه و چشم خرگوشی ضروری است. گرده افشانی توسط حشرات صورت می‌گیرد و وجود دو کندو در هر هکتار لازم است.
  • با توجه به تنوع بسیار بالای ارقام بلوبری، کشت آن در کلیه اقلیم‌های کشور امکان‌پذیر است. حتی امکان کشت بلوبری در مناطقی با سرمای زمستان منفی ۲۰ درجه نیز وجود دارد. البته باید در نظر داشت در مناطق با زمستان های گرم تر از ۴۵ درجه باید نسبت به کاهش دما اقدام لازم صورت بگیرد.
  • انواع درختچه‌های بلوبری پابلند خود گرده افشان هستند ولی برای تشکیل میوه بهتر و درشت‌تر و توسعه دامنه برداشت، بهتر است دو یا چند رقم با ویژگی همزمانی در گل‌دهی، در یک باغ کشت شود.
  • در حال حاضر بلوبری به صورت عمده هر کیلو یک میلیون تومان خرید و فروش می‌شود و قیمت آن تا به دست مصرف کننده برسد خیلی بیشتر می‌شود.
  • عملکرد ارقام متغیر است و هر بوته بین دو تا پنج کیلوگرم محصول تولید می‌کند.
  • میوه‌های بلوبری همزمان نمی‌رسند لذا برداشت تدریجی است و حدود ۶ تا ۸ هفته به طول می‌انجامد.
  • بلوبری‌ها در سن ۶ سالگی به باردهی کامل می‌رسند و می‌توانند بیش از ۲۲ سال میوه دهند.
  • در ایران این میوه به دلیل سطح زیر کشت پایین، کمتر در دسترس است و قیمت بالایی دارد.
  • روش رایج تکثیر بلوبری در دنیا کشت بافت این گیاه است که در حال حاضر در ایران بومی سازی شده و دارای تنوع ارقام مناسبی است.
  • میوه بلوبری بومی آمریکای شمالی است که در آنجا خاک‌های اسیدی با پی اچ چهار تا چهار و نیم به صورت طبیعی در دسترس است. در ایران و سایر کشورهایی که این خاک به صورت طبیعی در دسترس نیست، کشت در درون گلدان‌ها و به صورت هیدروپونیک انجام می‌شود.
  • میوه بلوبری فرازگرا است. وقتی میوه‌ها به رنگ آبی روشن شدند، باید سه تا پنج روز صبر کرد تا کاملا آبی رنگ، بزرگ‌تر و شیرین‌تر شوند، در این زمان قابل برداشت خواهند بود.
  • روش رایج تکثیر بلوبری در دنیا کشت بافت این گیاه است که در حال حاضر در ایران بومی سازی شده و دارای تنوع و ارقام مناسبی است.
  • روش هیدروپونیک روش مناسبی برای کشت بلوبری است. این روش اگر چه هزینه زیادی دارد اما سودآوری مناسبی هم نصیب باغدار خواهد کرد.
  • میزان مصرف آب در پرورش بلوبری (در کشت هیدروپونیک) بسیار کم و در هر هکتار حدودا ۱۵۰۰ متر مکعب است.
  • میزان مصرف آب در پرورش بلوبری (در کشت هیدروپونیک) بسیار کم و در هر هکتار حدودا ۱۵۰۰ متر مکعب است.
  • دبیر امیر خلوصی
  • کشت بلوبری در ایران
  • منطقه البرز
  • استانی-عکس
  • مدیران خودرو
  • مخابرات

لینکستان

    بلیط اتوبوس دانلود آهنگ خرید سرور مجازی پهنای باند اختصاصی بوکینگ تجهیزات پزشکی بهترین جراح بینی بلیط هواپیما ارزان‌ترین تورهای داخلی و خارجی بلیط استانبول به تهران رزرو هتل بلیط هواپیما خارجی ویزای دبی تور آهنگ جدید ایرانی خرید سی‌ پی کالاف دستگاه لیزر برش فلز سوالات آیین‌ نامه تور کیش با اقساط و شرایط ویژه شرکت‌های طراحی سایت در تهران خرید قسطی ساندویچ پانل پزشک 24 دانلود آهنگ جدید نرم‌افزار صورتحساب الکترونیکی
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
احمدی
۱۴۰۲-۰۳-۰۱ ۱۲:۵۱

به امید موفقیت در سطح وسیع

پاسخ
avatar
بینام
۱۴۰۲-۰۳-۰۱ ۲۳:۵۹

خب اینکه زالزالک کوهی خودمونه تو جنگلهای شمال فراوونه

پاسخ
avatar
حسین پهنابی
۱۴۰۲-۰۳-۰۲ ۲۲:۱۵

سلام کجا باید نهال تهیه کرد

پاسخ
ISNA
  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
علمی و دانشگاهی
  • علم
  • پژوهش
  • فناوری
  • جهاد دانشگاهی
  • هوش مصنوعی
  • آموزش
  • صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • دانش‌بنیان‌ها
  • پیشرفت
  • rubika-icon
  • eitaa-icon
  • bale-icon
  • soroush-icon
  • telegram-icon
  • youtube-icon
  • x-icon
  • instagram-icon
  • rss-icon
  • aparat-icon
Nastooh Logoنرم‌افزار تحریریهٔ نستوه
© 2025 Iranian Students' News Agency. All rights reserved