• سه‌شنبه / ۲۵ مهر ۱۳۹۱ / ۱۲:۰۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 91072516533
  • خبرنگار : 71452

سیاره ای که هر سال آن یک روز است!

پر ازدحام ترین سیستم سیاره‌یی کشف شد

پر ازدحام ترین سیستم سیاره‌یی کشف شد

محققان نجوم آمریکا موفق به شناسایی سیستم سیاره‌ای بیگانه‌ای شامل پنج سیاره شدند که در فاصله ای 12 برابر کمتر از فاصله زمین تا خورشید به دور ستاره میزبان خود در حال گردش هستند.

محققان نجوم آمریکا موفق به شناسایی سیستم سیاره‌ای بیگانه‌ای شامل پنج سیاره شدند که در فاصله ای 12 برابر کمتر از فاصله زمین تا خورشید به دور ستاره میزبان خود در حال گردش هستند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تلسکوپ فضایی کپلر ناسا از سال 2006 میلادی تاکنون بالغ بر دو هزار و 300 سیاره بالقوه را شناسایی کرده است و به طور همزمان بیش از 160 هزار ستاره را در جستجوی کوچکترین حرکت در نور خیره کننده ستارگان مورد رصد قرار می دهد.

محققان نجوم با استفاده از داده های تلسکوپ کپلر، سیستم سیاره‌یی در اطراف ستاره KOI-500‌ را در فاصله یک هزار و 100 سال نوری در صورت فلکی شلیاق (چنگ رومی) مورد بررسی قرار دادند.

جرم ستاره KOI-500‌ تقریبا معادل خورشید است، اما سه چهارم قطر خورشید را دارد و تنها یک میلیارد سال از عمر این ستاره می گذرد که یک چهارم عمر خورشید است.

این ستاره میزبان یک منظومه سیستم سیاره‌یی فوق العاده جمع و جور و کوچک شامل پنج سیاره در ابعاد 1.3 تا 2.6 برابر اندازه زمین است.

«دارین راگوزین» از محققان نجوم دانشگاه فلوریدا و سرپرست تیم تحقیقاتی تأکید می کند: تمامی پنج سیاره در منطقه ای 150 برابر کوچکتر از فاصله مداری زمین جمع شده و در حال چرخش به دور ستاره میزبان هستند.

این سیارات به قدری به ستاره میزبان خود نزدیک هستند که طول یک سال یا زمان چرخش به دور ستاره تنها 1.0، 3.1، 4.6، 7.1 و 9.5 روز به طول می انجامد.

این سیارات همچنین به قدری به هم نزدیک هستند که گرانش متقابل باعث کشیده شدن و هل دادن سیارات به سمت مدارهای یکدیگر می شود، با این وجود مدارهای هر پنج سیاره ثابت و بدون تغییر هستند.

جزئیات کشف پر ازدحام ترین سیستم سیاره ای 15 اکتبر (24 مهر) در نشست سالانه انجمن نجوم آمریکا در شهر رنو ایالت نوادا اعلام شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha