• چهارشنبه / ۱۲ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 95031207515
  • خبرنگار : 71429

توضیح زرگر درباره رسیدگی به پرونده‌های امر به معروف و نهی از منکر

توضیح زرگر درباره رسیدگی به پرونده‌های امر به معروف و نهی از منکر

قاضی زرگر علت پیشنهاد برای تشکیل شعب ویژه رسیدگی به پرونده های امر به معروف و نهی از منکر در دادگاه های ویژه روحانیت را این طور عنوان کرد که ممکن است برخی روحانیون به دلیل امر به معروف یا نهی از منکر مورد تعرض قرار گیرند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، حجت‌الاسلام سیداحمد زرگر در حاشیه اولین سفر رییس قوه قضاییه به استان تهران در جمع خبرنگاران درباره قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر و دستورالعمل اجرایی این قانون، گفت: هر قانونی که تصویب می شود برای رسیدن به اجرا یکسری مقدمات نیاز دارد. در قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، تهیه دستورالعمل اجرایی این قانون و همچنین تشکیل شوراها به ستاد امر به معروف و نهی از منکر واگذار شده بود.

این قاضی دادگستری افزود: در این مدت کار سنگینی صورت گرفت و دستورالعمل اجرایی قانون با حضور نمایندگان اعضای ستاد امر به معروف و نهی از منکر که شامل 17 عضو اعم از 5 وزیر است، تدوین و در دو جلسه اصلی، تصویب شد. دستور العمل تشکیل شوراهای امر به معروف و نهی از منکر در سازمان ها، وزارتخانه ها، هیات های مذهبی و حتی مساجد آماده شده و برای رئیس ستاد ارسال شده تا به تصویب وی برسد.

زرگر درباره آموزش گروه‌های امر به معروف و نهی از منکر نیز گفت: ما در این حوزه با دو نوع آموزش مواجه هستیم؛ نخست آموزش ضابطان قضایی امر به معروف و نهی از منکر است که در گذشته این افراد بر اساس قانون توسط بسیج جذب و آموزش داده می شدند. در قانون جدید پیش بینی شده که آموزش توسط دستگاه قضایی انجام شود.

وی افزود: خوشبختانه تفاهم نامه آموزش ضابطان قضایی با قوه قضائیه امضاء شده و ستاد امر به معرف و نهی از منکر پس از جذب نیروها توسط بسیج، آنها را برای آموزش به قوه قضائیه معرفی می کند. بحث بعدی آموزش نیروهای مردمی است که در قالب هسته ها، گروه ها و سازمان های مردم نهاد فعالیت می کنند و باید آموزش ببینند. آموزش این افراد توسط ستاد امر به معروف و نهی از منکر انجام می شود که برای آموزش آنها نیاز به مربی و مواد آموزشی داریم.

قاضی رسیدگی کننده به پرونده نگین غرب ادامه داد: خوشبختانه هم مربیان آموزشی و هم جزوات و کتاب های آموزشی آماده است، فقط باید تشکیلات توسط رئیس ستاد تصویب شود تا این گروه ها جذب شوند.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر درباره راه اندازی شعب ویژه رسیدگی به پرونده های امر به معروف و نهی از منکر در دادگستری های سراسر کشور گفت: خوشبختانه این کار انجام شده و در دادگستری های سراسر کشور شعب ویژه ایجاد شده است. علاوه بر این، در دیوان عدالت و دیوان عالی کشور نیز شعب ویژه تشکیل شده است و حتی پیشنهاد دادیم در دادگاه های ویژه روحانیت نیز این شعب تشکیل شوند.

وی درباره علت پیشنهاد برای تشکیل شعب ویژه رسیدگی به پرونده‌های امر به معروف و نهی از منکر در دادگاه های ویژه روحانیت گفت: گاهی وقت ها ممکن است برخی روحانیون به دلیل امر به معروف یا نهی از منکر مورد تعرض قرار گیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۰۰:۰۴

پرونده نگين غرب پرونده اي ?? ساله سنگيني است که تعداد زيادي از خانواده هاي ايراني را درگير و متضرر و شاکي کرده است. عليرغم تمکن مالي محکوم پرونده، اعضاء نگين غرب زيادي بعد از اين همه مدت، هنوز به حق خود نرسيده اند و پيچيدگي تشکيلات و حاشيه هاي شکل گرفته در کنار اين پرونده طلب ميکند که قاضي محترم پرونده مستقيما در ارتباط با مالباختگان قرار گيرند. تشکيل جلسات رو در روي پرسش - پاسخ و بدون واسطه قاضي محترم با مالباختگان به شفافيت اتفاقات اين پرونده کمک کرده و از بسياري از سوء استفاده هاي دور مانده از چشم قاضي محترم پرونده که باعث آزار مردم شده است ، جلوگيري خواهد کرد.

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۰۰:۵۷

اين طور هر کس بخواهد با ظاهر موجه از قيافه هر کس که خوشش نيامد ، با او هر رفتاري دلش خواست ميکند ، تهش هم ميگه داشتم امر به معروف ميکردم کسي هم جرات نداره بگه چرا.واقعا قانون هوشمندانه اي تصويب کرديد