• پنجشنبه / ۳ تیر ۱۴۰۰ / ۰۹:۱۳
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1400040301917
  • خبرنگار : 71628

واکنش وزارت خارجه آمریکا به اظهارات واعظی

واکنش وزارت خارجه آمریکا به اظهارات واعظی

یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه ای اظهارات اخیر مطرح شده از سوی رئیس دفتر رئیس جمهوری ایران درباره موافقت حاصل شده در مذاکرات وین پیرامون لغو برخی تحریم ها را رد کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از مجله فوربز، یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه در یک ایمیل به این مجله در تناقض با اظهارات محمود واعظی رئیس دفتر ریاست جمهوری ایران، گفت که هیئت مذاکره کننده آمریکایی در وین با لغو تحریم ها علیه ایران موافقت نکرده اند. 

این سخنگو در این ایمیل این موضوع را رد کرد که آمریکا موافقت کرده است تحریم های اعمال شده در دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا در زمینه، بیمه، نفت و صنعت کشتیرانی و برخی افراد ایرانی را لغو کند. 

وزارت امور خارجه آمریکا با گفتن این که «اقدامات مربوط به تحریم که آمریکا باید انجام دهد» بخشی از مذاکراتی هستند که ایران و آمریکا برای بازگشت به توافق چندجانبه هسته ای در آن مشارکت دارند. 

این سخنگو بیان کرد که مذاکرات پیشرفت کرده اند و رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران برنامه دارد به زودی برای دور جدیدی از مذاکرات به وین بازگردد. 

او ادامه داد: در طول مذاکراتی به این پیچیدگی، مذاکره کنندگان سعی می کنند  پیش نویس متنی را که مسائل اصلی را در بر می گیرد آماده کنند. اما با این وجود هم، وقتی راجع به همه چیز موافقت نشده است، راجع به چیزی موافقت نمی شود.

بر اساس این گزارش، اظهارات این مقام وزارت خارجه آمریکا در پی این مطرح می شود که رییس دفتر رییس جمهوری در حاشیه جلسه روز چهارشنبه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در رابطه با نهایی شدن متن توافق گفت: مذاکرات خیلی پیشرفت کرده است. بر تمام مسائل اقتصادی توافق شده که تحریم‌ها برداشته شود. الان بحثی در رابطه با بانک، بیمه، نفت و کشتیرانی نداریم. همه این ها توافق شده است. حدود یک هزار و ۴۰ تحریم دوران ترامپ طبق این توافق برداشته می‌شود. در رابطه با تحریم افراد و دستگاه های مربوط به بیت مقام معظم رهبری هم  توافق شده برداشته شود.

واعظی گفت: اساس مذاکره ما از سال ۹۴ در رابطه با موضوعات هسته ای بود. تمام تحریم‌های هسته ای در آن سال برداشته شد. چون تیم مذاکره کننده ما اجازه نداشت در رابطه با مسئله منطقه، حقوق بشر و تسلیحاتی و موشکی صحبت کند. لذا تحریم‌هایی که در این ارتباط بوده از سال ۹۴ هم بوده است. الان صحبت می کنیم که تحریم‌های باقی مانده کدام به برجام و کدام به قبل ۹۴ ربط دارد. الان هم ممکن است برخی از تحریم‌های مربوط به اشخاص و موضوعات پیش از مذاکرات سال ۹۴ باقی بماند، که آن ها را هم دارند مذاکره می کنند.

مذاکرات در زمینه احیای توافق هسته ای از طریق بازگشت آمریکا به برجام و بازگشت ایران به پایبندی کامل به تعهدات هسته ای اش در وین در جریان است. هیئت آمریکا که در محل مذاکرات حضور دارد، مذاکرات مستقیمی با ایران نداشته و از طریق نمایندگان اعضای دیگر کمیسیون مشترک برجام در این مذاکرات مشارکت می کند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۳ ۱۴:۳۶

ایران هیچگونه تعهدی در برجام نباید بدهد امریکا وغرب هم هیچ غلطی نمیتوانند بکنند

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۳ ۱۹:۴۰

احسنت

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۳ ۱۹:۵۲

تو نمیخاد نماینده مردم باشی ممنون، همون جای خودت حرف بزن

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۳ ۱۹:۵۴

جنابعالی نماینده ایرانی؟؟؟؟؟؟؟ یا شخص پیش افتاده

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۳ ۱۵:۳۱

همینطوری یه چیزی میگه واسه خودش

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۳ ۱۵:۴۸

با دولت آمریکا، نرمش جواب نخواهد داد. این را تجربه ثابت کرده

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۳ ۲۰:۴۰

باامریکا بایدازمواضع قدرت پیش رفت چون آمریکا بانی جززبان زورنمیفهمد

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۴ ۰۲:۵۲

بله نرمش جواب نمیده جنگ چطور

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۴ ۱۳:۲۴

با دیپلماسی فعال بایستی با دنیا تعامل داشت، همانطوری که الان با بلوک شرق داریم، تا تجارت خارجی ایران رونق نگیره و پول ملی ارزش پیدا نکنه وضع از این بهتر نخواهد شد، با هیجان و،،،، کار بجای برده نمیشه

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۴ ۱۴:۳۴

از اولش هم مذاکره با آمریکا بر سر برجام اشتباه بوده و خوههد بود ،اگر آمریکا و کشورهای دیگر که بمب اتم دارند ما هم باید داشته باشیم ،مثل کره شمالی ،،

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۴ ۱۶:۱۸

جرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی