• یکشنبه / ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۲:۲۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 95031609294
  • خبرنگار : 71539

وزیر بهداشت مطرح کرد

اعتیاد مصیبت‌ مهم خانوارهای ایرانی/انتقاد از وزارت ارشاد و رسانه ملی

اعتیاد مصیبت‌ مهم خانوارهای ایرانی/انتقاد از وزارت ارشاد و رسانه ملی

وزیر بهداشت، اعتیاد و مصرف قلیان و سیگار را مصیبت مهم خانواده‌های ایرانی خواند و در عین حال از حضور کم‌رنگ سازمان صداوسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر سیدحسن هاشمی در جلسه ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات با اشاره به استفاده هشت میلیون نفر در کشور از مواد دخانی، اظهار کرد: گاهی برخی از مسئولان به من می‌گویند به سیگار و قلیان مردم چکار دارید. این نگاه در برخی از رده‌های بالای کشور هم وجود دارد. اعتیاد یکی از مصیبت‌های مهم خانواده‌های ایرانی است و اینکه گفته می‌شود اعتیاد از سیگار شروع می‌شود حرفی علمی است.

وی افزود: 90 درصد سرطان‌های ریه، 75 درصد سرطان‌های دستگاه گوارش و همچنین مثانه از عوارض مصرف سیگار است. اگر این موضوع رها شود کشور تا 40 سال آینده به همراه مصر و پاکستان بالاترین مصرف دخانیات در دنیا را خواهد داشت.

وزیر بهداشت با بیان اینکه ما در زمینه اقداماتی که انجام می‌دهیم، آمار ارائه می‌کنیم ولی روز به روز فرزندان ما بیشتر معتاد می‌شوند، گفت: در کشور چندین ستاد ایجاد کرده‌ایم، اما امروز در چه شرایطی قرار داریم؟ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صداوسیما باید در قله این برنامه‌ها باشند.

وی با تاکید بر اینکه بحث قلیان مصیبت مضاعف خانواده‌های ایرانی است، ادامه داد: چرا صداوسیما این مصیبت را نشان نمی‌د‌هد. 80 درصد مواد افزودنی به توتون قلیان‌ها که روز به روز جوانان و نوجوانان از آن بیشتر استقبال می‌کنند، سرطان‌زا است. بنزن موجود در این قلیان‌ها نیز طی سه سال باعث ایجاد سرطان می‌شود. آب قلیان هم هیچ تاثیری در سم‌زدایی ندارد و عوارض آن متوجه مصرف‌کننده و اطرافیان او خواهد شد. هر وعده قلیان به اندازه 5 تا 10 پاکت مصرف سیگار ضرر دارد.

سیگار و موادمخدر بیشتر از اسلحه آدم می‌کشند

هاشمی در ادامه اظهار کرد: سیگار و موادمخدر اسلحه هستند و بیشتر از آن آدم می‌کشند، چرا نمی‌شود جلوی قاچاق آن را گرفت؟ اگر قاچاق درست نشود اقتصاد مقاومتی نیز شعار است.

وی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت هیچ چشم‌داشتی به درآمد حاصل از افزایش مالیات بر سیگار ندارد، تصریح کرد: می‌توان بخش عمده‌ای از این پول را به سایر بخش‌های نظارتی داد. وزارت بهداشت قربانی ناکارآمدی بخشی از اقدامات دستگاه‌های اثرگذار است؛ چرا که بیماری‌های مختلف و آسیب‌های اجتماعی و هزینه سرسام‌آور آنها به ما محول می‌شود.

وزیر بهداشت افزود: خوب نیست که نظامی با این اقتدار و ادعا در این زمینه‌ها ناکارآمد باشد. فکر می‌کنم اراده‌ای برای آن وجود ندارد. سال‌هاست بر سر اینکه وضع عوارض بر سیگار باعث کاهش مصرف آن در کشور می‌شود، بحث می‌کنیم. ما نباید مدام به عقب برگردیم بلکه باید هزینه این اقدامات را افزایش دهیم و با فرهنگ‌سازی مردم را توانمند و واکسینه کنیم.

هاشمی با بیان اینکه بیشترین تقصیر در این زمینه متوجه سیاستگذاران است، اظهار کرد: تمام این موارد در کنار هم می‌توانند موثر باشند. سیاست‌گذاران فکر نکنند مصرف دخانیات و قلیان برای مردم تفنن است، بلکه شروع مصیبتی برای آنها خواهد بود. مردم کمترین تقصیر را در این زمینه دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۳:۳۰

جناب وزير محترم. با توجه به اينکه 90 درصد سرطان‌هاي ريه، 75 درصد سرطان‌هاي دستگاه گوارش و همچنين مثانه از عوارض مصرف سيگار است چرا حرمت مصرف دخانيات و قليان را از مراجع استفتاء نمي‌کنيد و بيشتر دنبال چشم‌داشت به درآمد حاصل از افزايش ماليات بر سيگار هستيد؟؟؟!!!

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۴:۲۲

براي کارکنان سيگاريتان در ستاد چه فکري کرده ايد؟

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۵:۴۴

آيا درمصرف سيگار اراده فرد مهم است يانه؟حتما مهم است؛ پس افراد مقصرند! اولويت اول وزارت بهداشت جلوگيري از مرگ و معلوليت ناخواسته مردم است که هر20 دقيقه يک ايراني درتصادفات رانندگي به علت نبود حمل ونقل ريلي الکترونيکي پاک وسالم دردرجه اول وسپس نبود خودرو وجاده استاندارد جانش را از دست ميدهد؛ پس اولويت اول بهداشتي کشور پيشگيري ازتصادفات رانندگي است که تابحال هيچ اقدامي در اين زمينه نکرده ايد. حل مسئله قاچاق اولويت اول پيشگيري وزارت بهداشت نيست بلکه آموزش و ازبين بردن نياز و تقاضاي مردم و جوانان به سيگار مهم است. نگفتيد چگونه مسئله قاچاق درست ميشود؟؟؟؟؟